Wist je dat een boekje voorlezen aan je kindje voor het slapengaan niet alleen ontzettend goed is voor de groeiende woordenschat en het versterken van de band tussen ouder en kind, maar ook hun wereld verbreedt? Het is een moment van rust en intimiteit, waarbij ze zich laten meenemen naar kleurrijke werelden vol avontuur en verbeelding, vlak voordat ze gaan slapen.

En daarom hebben wij een lijst samengesteld met 10 prachtige prentenboeken voor 2024, die jouw kleintje gegarandeerd geweldig zal vinden. Geniet samen van deze bijzondere verhalen en wie weet, misschien kunnen jullie tijdens de online Nederlandse lessen aan jullie juf laten weten welk boek jullie hebben gekozen!

 1. Word nooit groot door Dik Smits
  Ontdek het avontuur van kleine wezentjes die besluiten om nooit groot te worden. Met betoverende illustraties en een boodschap van eeuwige jeugd, is dit boek perfect voor dromers van alle leeftijden.
 2. Beer moet nodig poepen! door Steven Lee
  Ga mee op een grappig en leerzaam avontuur met Beer, die moet leren om naar het toilet te gaan. Dit humoristische boek moedigt kinderen aan om openlijk over je lichaam te praten en het belang van goede gewoonten te begrijpen.
 3. Heb jij misschien dinosaurus gezien? door Jonny Lambert
  Ga mee op een spannend avontuur terwijl een nieuwsgierig meisje op zoek gaat naar een verloren dinosaurus. Met prachtige illustraties en een boeiend verhaal is dit boek perfect voor jonge ontdekkingsreizigers.
 4. Wij willen een pannenkoek door Susanne Strasser
  Volg de avonturen van een groep hongerige dieren die vastbesloten zijn om een pannenkoek te maken. Maar wat gebeurt er als ze ontdekken dat ze niet alle ingrediënten hebben? Een vrolijk verhaal over samenwerking en creativiteit.
 5. De bijzondere beer door Tjibbe Veldkamp & Marijke Ten Cate
  Ga mee op een hartverwarmende reis met Beer, die op zoek gaat naar iemand die een knuffel nodig heeft en waardevolle lessen leert over acceptatie en eigenwaarde.
 6. Ik ben Pippi niet! door Yvonne Jagtenberg
  Ga mee op een hilarische reis van zelfontdekking met Meisje de Geit, terwijl ze zich een weg baant door verwisselde identiteiten met humor en eigenwijsheid.
 7. Beloofd is beloofd, kleine panda’s door Rotraut Susanne Berner
  Volg de schattige avonturen van kleine panda’s terwijl ze beloften nakomen en vriendschappen sluiten. Dit hartverwarmende boek leert kinderen over het belang van verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid.
 8. Pas op! Dit boek bijt! door Cédric Ramadier & Vincent Bourgeau
  Ontdek dit interactieve boek vol verrassingen, waarbij de lezer op speelse wijze wordt uitgedaagd om samen te werken met het verhaal. Pas op voor de grappige verrassingen die dit boek in petto heeft!
 9. Help! Een verrassing! door Milja Praagman
  Ga mee op een verrassend avontuur met Beer en Varken terwijl ze een spannende verrassing voorbereiden. Dit boek zit boordevol humor en onverwachte wendingen, perfect voor een gezellig voorleesmoment.
 10. Aan zee door Paul Verrept & Thé Tjong-Khing
  Duik in de betoverende wereld van de zee terwijl je meegenomen wordt op een reis vol avontuur en ontdekking. Met prachtige illustraties en een boeiend verhaal is dit boek een must-have voor liefhebbers van de zee.

Geniet samen van deze betoverende verhalen met jouw kleintjes. Veel leesplezier!

Vergelijkbare berichten