Educatieve website voor kleuters bij Dutch for kids online Nederlandse lessen

Vaak krijgen wij bij Dutch for Kids de vraag van ouders hoe ze hun kinderen zelf nog beter kunnen helpen bij het aanleren van de Nederlandse taal. Want naast het huiswerk van Dutch for Kids, en Nederlands praten terwijl je in het buitenland woont, is het natuurlijk altijd fijn om meer met je moedertaal bezig te zijn.

Naast het advies om lekker veel met je kind te lezen zijn er natuurlijk ook veel leuke websites waar je eens met je kind op kunt rondkijken. We hebben voor onze ouders een selectie van 5 educaties websites gemaakt waar je gebruik van kunt maken. Sommige van deze sites zijn leuk om samen te doen en op andere sites kun je je kleuter zelf naar een filmpje laten kijken.

1. School TV

Bij schooltv kun je kiezen uit heel veel korte educatieve filmpjes. Het makkelijke aan deze site is dat je op leeftijd en thema kunt selecteren.

2. Leerspellen.nl

Op de website van leerspellen.nl kan je kleuter gratis taalspelletjes spelen. Waarschijnlijk moet je kind in het begin even op weg geholpen worden door jou.

3. Kleuters basisonderwijs online

Op de site van kleuters.basisonderwijs.online staan ontzettend veel leuke spelletjes die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen tussen de 4-6 jaar.

4. NPO Zappelin

Lees online boeken, laat je kleuter muziek maken kleur of kijk een educatief filmpje op de site van NPO Zappelin. De site is zeer overzichtelijk en er is voor iedereen wel iets leuks om uit te kiezen.

5. Sesamstraat

Wie is er niet groot mee geworden? Sesamstraat, het blijft leuk. Onlangs hebben ze de website compleet vernieuwd waardoor hij zelfs voor de papa’s en mama’s leuk is geworden :)!

Vergelijkbare berichten