Als expatkind in Nederland studeren

Als expatkind in Nederland studeren.
Ga je binnenkort studeren op een Nederlandse universiteit en heb je daarom online Nederlandse lessen nodig?
De leerkrachten van Dutch For Kids staan voor je klaar om je zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces.

Stel je voor: je bent een tiener die in het buitenland woont en je weet dat je op je 18e in Nederland wil gaan studeren. Wat moet je allemaal weten? En hoe zit het met de toelatingstests die sommige universiteiten vereisen? Hoe zorg je ervoor dat je Nederlandse vaardigheden niet alleen geschikt zijn voor gezellige gesprekken met Nederlandse medestudenten, maar ook voor het begrijpen van complexe passages in studieboeken?

Bij Dutch For Kids staan we klaar om je hierbij te begeleiden, zodat je moeiteloos door de toelatingstesten van universiteiten of hogescholen komt en met vol vertrouwen aan je studie in Nederland begint.

Voor expatkinderen die van plan zijn om in Nederland te gaan studeren, kan de overstap naar het Nederlandse onderwijssysteem soms een uitdaging vormen. Daarom hebben we bij Dutch For Kids een programma opgezet dat specifiek gericht is op het voorbereiden van deze studenten op hun academische stap in Nederland.

Of je nu al in Nederland bent of nog in het buitenland woont, onze online Nederlandse lessen zijn zorgvuldig ontworpen om je voor te bereiden op je toekomstige studie aan een Nederlandstalige universiteit.

Een cruciaal onderdeel van deze voorbereiding is het behalen van een taaltest, die door sommige hogescholen en universiteiten wordt geëist. Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat uw kind voldoende bekwaam is in het Nederlands om succesvol te kunnen studeren. Bij Dutch For Kids bereiden we onze studenten voor op deze taaltesten door middel van onze uitgebreide online Nederlandse lessen.

Tijdens deze lessen richten we ons op verschillende aspecten van de taal die essentieel zijn voor academisch succes, waaronder grammatica, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en leesvaardigheid.

 • Grammatica: We beoordelen de grammaticale vaardigheden van de studenten, inclusief werkwoordspelling, tijdsgebruik en zinsstructuur.
 • Schrijfvaardigheid: We helpen studenten bij het formuleren van overtuigende argumenten over uiteenlopende onderwerpen en het verwoorden van heldere meningen over teksten.
 • Luistervaardigheid: We oefenen begrijpend luisteren door vragen te beantwoorden over fragmenten die we samen beluisteren.
 • Spreekvaardigheid: Studenten leren hun standpunten helder te verwoorden in monologen en oefenen het voeren van gesprekken over verschillende onderwerpen.
 • Leesvaardigheid: Samen lezen we informatieve, beschouwende en overtuigende teksten en maken hier vragen over, waardoor de woordenschat van de student wordt vergroot en hun gerichte leesvaardigheid wordt verbeterd.

Met deze uitgebreide voorbereiding helpen we expatkinderen om vol vertrouwen en goed voorbereid de stap te zetten naar het hoger onderwijs in Nederland. Wil je meer weten over hoe wij je kunnen ondersteunen tijdens je academische reis in Nederland? 

Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We staan klaar om je bij elke stap van het proces te helpen.

Online Nederlandse les voor kinderen
Juf Nicolette kreeg wel heel speciaal bezoek; haar leerlingen Jochem en Camiel kwamen langs…helemaal vanuit Australië! 🐊🌳🌞🕷🐨
Neem hier een kijkje bij onze andere foto’s.

Wat zit hier bij inbegrepen?

 • Een gratis kennismakingsgesprek
 • Een gratis proefles
 • Online Nederlandse privélessen op maat van een bevoegde leerkracht
 • Het benodigde lesmateriaal
 • Les vanuit uw eigen huis d.m.v. Skype, Zoom of teams 
 • Nederlandse lessen die aansluiten op het individuele niveau van uw kind
 • Twee keer per jaar een rapport 
 • Toegang tot onze digitale leeromgeving 

Tarieven

Lessen van 45 minuten

TermijnenPrijs per termijn (u betaalt geen BTW)
36 lessen€ 2046 (€ 150,- korting)
18 lessen€ 1053 (€ 45,- korting)
12 lessen€ 732

Familiekorting

Indien u voor meerdere leerlingen 36 lessen afneemt, ontvangt u voor de tweede en volgende leerling een korting van €75.

Let op

 • Bovenstaande prijzen gelden per leerling.
 • Overgebleven lessen neem je mee naar een volgend schooljaar.
 • Vakanties zelf in te vullen, in overleg met de leerkracht.
 • U betaalt altijd dezelfde prijs: wij rekenen geen prijsverhogingen door aan huidige klanten.

Aanvraag les

Wilt u meer weten over hoe onze lessen uw kind kan helpen? Meld jullie nu aan voor een gratis proefles!

Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

 • Als u ook uw telefoonnummer opgeeft, dan kunnen wij u bereiken indien mailen niet lukt.
 • Vul hieronder de naam en geboortedatum van de leerling in. Wilt u meerdere leerlingen toevoegen? Druk dan op het +-symbool.
  NaamGeboortedatum (DD/MM/YYYY) 
 • Om een afspraak makkelijk in te kunnen plannen is het handig als we weten in welke tijdzone u zich bevindt.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat heeft de student nodig?

 • Een rustige werkruimte en goed werkend internet. Zo kan hij/zij 45 minuten per les ongestoord met één van de docenten van Dutch for Kids aan de slag gaan.
 • Een printer om lesmateriaal uit te printen waarop geschreven kan worden tijdens de les.
 • Een map waarin het lesmateriaal en het huiswerk bewaard kunnen worden.

We werken met blokken van 12, 18 of 36 lessen per leerling. De leerling kan 1, 2 of 3 keer per week les krijgen bij één van onze docenten.

Er kan voor gekozen worden om de leerling extra huiswerk mee te geven, of alleen werk tijdens de les te laten doen.

Zomerhulp

Het is ook mogelijk om de studenten tijdens de zomerperiode door te laten gaan. Dit uiteraard in goed overleg met onze docenten die ook een paar weken welverdiende vakantie nemen in de zomer.

De ouders van de leerlingen kunnen in de vakantieweken zorgen dat de lessen doorgaan op vastgestelde dagen en tijden.

Werkwijze

Wij bieden lessen op maat aan voor leerlingen van de basis- èn middelbare school. Het maakt niet uit of de leerlingen al goed Nederlands spreken of pas net in Nederland zijn komen wonen. We kijken aan de hand van een intakegesprek met de ouders en student waar de ontwikkelpunten van de leerling liggen. Aan de hand daarvan wordt een lessenserie voor de leerling samengesteld waar het kind een vaste periode aan werkt.

Eerst maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Skype of Zoom, waarin je kunt aangeven wat de aandachtspunten van het kind/de kinderen zijn. Wij bespreken tijdens dit gesprek tevens het leesniveau en eventueel de toetsresultaten.

Via de online Nederlandse lessen wordt je, in Nederland of vanuit het buitenland voorbereid op jouw komst naar een Nederlandstalige universiteit.
Huiswerk maken van
Dutch for Kids!

Vervolgens start de leerling met wekelijkse lessen bij een van onze bevoegde docenten, op een vast moment. Na een periode van 12 of 18 weken evalueren we en beslissen we of de gestelde doelen zijn behaald en of de leerling voldoende kennis heeft opgedaan om zelfstandig verder te gaan zonder onze hulp.

 • Contact tussen de docent van Dutch for Kids en school is mogelijk aan het begin van het traject en tijdens de tussenevaluatie.
 • Alle materialen die nodig zijn voor de les ontvangt u per mail of worden tijdens de les met de leerling gedeeld.
 • Aan de hand van toetsen en tussenmetingen krijgt u een duidelijk beeld van de prestaties van de student.

Bij het maken van de planning voor de lessen houden wij rekening met eventuele voorkennis over de Nederlandse taal en de doelen die de student wil behalen.

Alle lessen worden online, via Skype of Zoom, gegeven.

Bij Dutch for Kids wordt les gegeven aan kinderen vanaf 3 jaar. Wij geven les aan:

Voorbeelden

 • Sommige leerlingen weten al dat ze binnen nu en een paar jaar in Nederland willen gaan studeren. Zij volgen wekelijks online Nederlandse lessen bij Dutch For Kids tot de periode is aangebroken dat ze naar Nederland verhuizen en na de taaltest op een Nederlandse universiteit kunnen beginnen.
 • Andere studenten komen al binnen een paar maanden in Nederland wonen en willen een stoomcursus Nederlands volgen om daarna de taaltest te kunnen maken. Zij kunnen dan, vol zelfvertrouwen, de Nederlandse taaltoets maken nadat ze een aantal maanden online Nederlandse lessen bij ons hebben gevolgd.
 • Weer andere kinderen weten nog niet of ze in Nederland een Nederlandstalige of Engelstalige studie willen beginnen. Zij starten met de Nederlandse lessen om er zeker van te zijn dat ze de studie van hun keuze kunnen gaan doen op het moment dat ze weten waar ze voor willen gaan.

Welke opleidingen kun je kiezen op de Nederlandse universiteiten? Via deze link kom je op de pagina waar het overzicht staat van alle Nederlandse universiteiten. Veel keuzeplezier!

Zien we je binnenkort bij een gratis proefles?

Ons team van ervaren docenten staat voor je klaar:

Anouk Hosman - Dutch for Kids
Anouk Hosman
Gijs Hosman - Dutch for Kids
Gijs Hosman
Samantha Braat - Dutch for Kids
Samantha Braat
Amarins - Dutch for Kids
Amarins Postma
Anita Wijnker - Dutch for Kids
Anita van Leerdam
Anna - Dutch for Kids
Anna Sander
Annemarie Lueks
Camille - Dutch for Kids
Camille Nijenhuis
Hanneke - Dutch for Kids
Hanneke Aker
Hinke Wijngaard
Inge - Dutch for Kids
Inge Darquennes
Jolanda - Dutch for Kids
Jolanda Smeets
Marielle - Dutch for Kids
Mariëlle Zaagman
Marjolein - Dutch for Kids
Marjolein Mansheijm
Marrit - Dutch for Kids
Marrit Postma
Martine - Dutch for Kids
Martine Pietersma
Nicolette Vlaardingerbroek - Dutch for Kids
Nicolette Vlaardingerbroek
Pauline - Dutch for Kids
Pauline Groenenberg
Rebecca van Leeuwen - Docent bij Dutch for Kids
Rebecca van Leeuwen
Susanne - Dutch for Kids
Susanne Kolff
Vera - Dutch for Kids
Vera Eysink

lessen geven we per week

jaar ervaring in online lesgeven

docenten staan voor je klaar