Als expatkind in Nederland studeren

Studeren in Nederland als expat kind

Ga je binnenkort studeren op een Nederlandse universiteit? De leerkrachten van Dutch For Kids staan voor je klaar om je zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces.

Via de online Nederlandse lessen word je, in Nederland of vanuit het buitenland, voorbereid op jouw komst naar een Nederlandstalige universiteit.

Ook jongvolwassenen die een Engelstalige studie gaan beginnen in Nederland, helpen wij met hun voorbereidingen om naar Nederland te komen. Zo kun je bij aankomst jezelf meteen verstaanbaar maken en vriendschappen opbouwen.

Hoe?

Wanneer uw zoon of dochter besluit om in Nederland te gaan studeren (met een buitenlands diploma) zullen sommige hogescholen en universiteiten een taaltest willen afnemen.

Het doel van deze taaltest is dat de hogeschool of universiteit weet dat uw zoon of dochter bekwaam is om zichzelf te redden op de Nederlandse studie. Zodra ze daar starten zullen ze grote lappen Nederlandse tekst moeten lezen en Nederlandstalige boeken moeten doorspitten. Om te voorkomen dat er studenten aangenomen worden die nog niet bekwaam genoeg zijn om aan een Nederlandse studie deel te nemen, is de taaltest in het leven geroepen.

Online Nederlandse les voor kinderen
Juf Nicolette kreeg wel heel speciaal bezoek; haar leerlingen Jochem en Camiel kwamen langs…helemaal vanuit Australië! 🐊🌳🌞🕷🐨
Neem hier een kijkje bij onze andere foto’s.

We bereiden uw zoon of dochter voor op het studeren aan een Nederlandstalige universiteit door de volgende zaken te oefenen tijdens de online Nederlandse lessen:

Grammatica

Bij dit onderdeel wordt de kennis van de leerling qua grammatica getoetst. Er wordt gelet op de juiste spelling van de werkwoorden, de tijden en de volgorde in de zinnen.

Schrijven

Sommige studenten hebben hulp nodig bij het academisch schrijven voordat ze aan de universiteit beginnen. Wij helpen onze leerlingen om een betoog te schrijven over een te geven onderwerp. De student moet zijn/haar mening geven over een tekst en verschillende kanten belichten.

Luisteren

We helpen onze studenten met het onderdeel ‘begrijpend luisteren’ door vragen te beantwoorden over fragmenten die we met elkaar beluisteren.

Spreken

De leerling wordt tijdens onze online Nederlandse lessen voorbereid op het onderdeel ‘spreken’ door binnen een paar minuten zijn of haar standpunt duidelijk te maken aan de hand van een monoloog. Daarna oefenen we ook het voeren van een gesprek over dit onderwerp.

Lezen

Tijdens de leeslessen lezen wij informatieve, beschouwingen en betogende teksten met elkaar en maken hier meerkeuzevragen over. Hierdoor oefent uw zoon of dochter met gericht lezen en wordt zo ook de woordenschat uitgebreid.

Wat heeft de student nodig?

 • Een rustige werkruimte en goed werkend internet. Zo kan hij/zij 45 minuten per les ongestoord met één van de docenten van Dutch for Kids aan de slag gaan.
 • Een printer om lesmateriaal uit te printen waarop geschreven kan worden tijdens de les.
 • Een map waarin het lesmateriaal en het huiswerk bewaard kunnen worden.

We werken met blokken van 12, 18 of 36 lessen per leerling. De leerling kan 1, 2 of 3 keer per week les krijgen bij één van onze docenten.

Er kan voor gekozen worden om de leerling extra huiswerk mee te geven, of alleen werk tijdens de les te laten doen.

Zomerhulp

Het is ook mogelijk om de studenten tijdens de zomerperiode door te laten gaan. Dit uiteraard in goed overleg met onze docenten die ook een paar weken welverdiende vakantie nemen in de zomer.

De ouders van de leerlingen kunnen in de vakantieweken zorgen dat de lessen doorgaan op vastgestelde dagen en tijden.

Kosten

Lessen van 45 minuten

Termijnen Prijs per termijn (u betaalt geen BTW)
36 lessen € 1948 (€ 140,- korting)
18 lessen € 999 (€ 45,- korting)
12 lessen € 696

Let op

 • Bovenstaande prijzen gelden per leerling.
 • Overgebleven lessen neem je mee naar een volgend schooljaar.
 • Vakanties zelf in te vullen, in overleg met de leerkracht.

Lessen van 30 minuten (voor kinderen van 3, 4 & 5 jaar oud)

Termijnen Prijs per termijn (u betaalt geen BTW)
36 lessen € 1405 (€ 100,- korting)
18 lessen € 705 (€ 30,- korting)
12 lessen € 480

Familiekorting

Voor iedere volgende leerling geldt een familiekorting van €35, indien u per jaar betaalt.

Let op

 • Bovenstaande prijzen gelden per leerling.
 • Overgebleven lessen neem je mee naar een volgend schooljaar.
 • Vakanties zelf in te vullen, in overleg met de leerkracht.

Werkwijze

Wij bieden lessen op maat aan voor leerlingen van de basis- èn middelbare school. Het maakt niet uit of de leerlingen al goed Nederlands spreken of pas net in Nederland zijn komen wonen. We kijken aan de hand van een intakegesprek met de ouders en student waar de ontwikkelpunten van de leerling liggen. Aan de hand daarvan wordt een lessenserie voor de leerling samengesteld waar het kind een vaste periode aan werkt.

Eerst maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Skype of Zoom, waarin je kunt aangeven wat de aandachtspunten van het kind/de kinderen zijn. Wij bespreken tijdens dit gesprek tevens het leesniveau en eventueel de toetsresultaten.

Via de online Nederlandse lessen wordt je, in Nederland of vanuit het buitenland voorbereid op jouw komst naar een Nederlandstalige universiteit.
Huiswerk maken van
Dutch for Kids!

Vervolgens start de leerling met wekelijkse lessen bij een van onze bevoegde docenten, op een vast moment. Na een periode van 12 of 18 weken evalueren we en beslissen we of de gestelde doelen zijn behaald en of de leerling voldoende kennis heeft opgedaan om zelfstandig verder te gaan zonder onze hulp.

 • Contact tussen de docent van Dutch for Kids en school is mogelijk aan het begin van het traject en tijdens de tussenevaluatie.
 • Alle materialen die nodig zijn voor de les ontvangt u per mail of worden tijdens de les met de leerling gedeeld.
 • Aan de hand van toetsen en tussenmetingen krijgt u een duidelijk beeld van de prestaties van de student.

Bij het maken van de planning voor de lessen houden wij rekening met eventuele voorkennis over de Nederlandse taal en de doelen die de student wil behalen.

Alle lessen worden online, via Skype of Zoom, gegeven.

Bij Dutch for Kids wordt les gegeven aan kinderen vanaf 3 jaar. Wij geven les aan:

Voorbeelden

 • Sommige leerlingen weten al dat ze binnen nu en een paar jaar in Nederland willen gaan studeren. Zij volgen wekelijks online Nederlandse lessen bij Dutch For Kids tot de periode is aangebroken dat ze naar Nederland verhuizen en na de taaltest op een Nederlandse universiteit kunnen beginnen.
 • Andere studenten komen al binnen een paar maanden in Nederland wonen en willen een stoomcursus Nederlands volgen om daarna de taaltest te kunnen maken. Zij kunnen dan, vol zelfvertrouwen, de Nederlandse taaltoets maken nadat ze een aantal maanden online Nederlandse lessen bij ons hebben gevolgd.
 • Weer andere kinderen weten nog niet of ze in Nederland een Nederlandstalige of Engelstalige studie willen beginnen. Zij starten met de Nederlandse lessen om er zeker van te zijn dat ze de studie van hun keuze kunnen gaan doen op het moment dat ze weten waar ze voor willen gaan.

Welke opleidingen kun je kiezen op de Nederlandse universiteiten? Via deze link kom je op de pagina waar het overzicht staat van alle Nederlandse universiteiten. Veel keuzeplezier!

Amarins Postma
Anouk Hosman - Dutch for Kids
Marrit Postma

Zien we je binnenkort bij een gratis proefles?

Amarins, Anouk & Marrit

Aanvraag les

Wilt u een gratis kennismakingsgesprek en gratis proefles? Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.
 • Als u ook uw telefoonnummer opgeeft, dan kunnen wij u bereiken indien mailen niet lukt.
 • Vul hieronder de naam en geboortedatum van de leerling in. Wilt u meerdere leerlingen toevoegen? Druk dan op het +-symbool.
  NaamGeboortedatum (DD/MM/YYYY) 
 • Om een afspraak makkelijk in te kunnen plannen is het handig als we weten in welke tijdzone u zich bevindt.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.