Hoe zorg je ervoor dat jouw kinderen, die wellicht niet fysiek in Nederland opgroeien, toch verbonden blijven met het nieuws en de cultuur van hun thuisland? Bij Dutch for Kids hebben we een unieke aanpak ontwikkeld om dit mogelijk te maken: wekelijkse online nieuwslezingen via jeugdjournaal.nl.

Jeugdjournaal

Bij Dutch for Kids vinden we het super belangrijk dat onze leerlingen niet alleen de taal leren, maar ook een goed begrip krijgen van de Nederlandse cultuur en maatschappij. Daarom hebben we het lezen van actuele nieuwsberichten geïntegreerd in onze online lessen. Elke week gaan we samen met onze leerlingen naar de website van het Jeugdjournaal en bespreken we een recent nieuwsitem dat aansluit bij hun interesses en belevingswereld.

Interesse

Stel je voor, jouw kind houdt van dieren. Dan zoeken we samen een nieuwsbericht op dat te maken heeft met dierenwelzijn of bijvoorbeeld een spannend avontuur van een huisdier. Is jouw kind een fan van snelle auto’s? Dan kijken we of er nieuws is over Nederlandse coureurs zoals Max Verstappen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de nieuwsgierigheid van onze leerlingen wordt keer op keer geprikkeld door de uiteenlopende, boeiende titels op jeugdjournaal.nl.

Groei

Deze aanpak biedt niet alleen een leuke manier om de Nederlandse taal te oefenen, maar het biedt ook tal van leermogelijkheden. Door het lezen van nieuwsberichten vergroten onze leerlingen hun begrijpend lezen vaardigheden, breiden ze hun woordenschat uit en verbeteren ze hun grammaticale kennis. Bovendien neemt hun leestempo ook nog toe, allemaal zonder dat het als moeite voelt. Welk kind vindt het niet leuk om meer te weten te komen over onderwerpen die hen interesseren?

Ontwikkelingsgericht leren

Bij Dutch for Kids geloven we sterk in ontwikkelingsgericht leren, waarbij we inspelen op de individuele interesses en behoeften van onze leerlingen. Het is veel meer dan alleen maar een bladzijde uit een boek omslaan en doorgaan naar de volgende les. Het is een interactieve en boeiende manier om de Nederlandse taal en cultuur te ontdekken.

Ben je geïnteresseerd in onze online lessen en wil je dat jouw zoon of dochter ook profiteert van deze unieke benadering van leren? Dan nodigen we je graag uit om je kind aan te melden voor de lessen van Dutch for Kids. Wie weet zien we jouw kind binnenkort online, klaar om de wereld van de Nederlandse taal en cultuur te ontdekken. Tot ziens bij Dutch for Kids!

Vergelijkbare berichten