Nederlandse les van Dutch for Kids via Skype of Zoom

Dutch for Kids geeft je 8 tips voor wat leerplezier tijdens de zomervakantie!

We maken ons op voor de zomervakantie. Een periode van rust, ontspanning en vernieuwde energie op doen na een intensief schooljaar.

Een heerlijk vooruitzicht. Maar….. er schuilt ook een addertje onder het gras. Hoe zorg je ervoor dat je kind geleerde zaken uit de afgelopen periode niet vergeet en na de zomervakantie niet weer ‘helemaal opnieuw’ moet beginnen?

 1. Lees samen boeken. Kijk samen naar de plaatjes. Laat je kind benoemen wat het op de plaatjes ziet. Lees om en om een stukje. Stel vragen over de moeilijke woorden. Vraag na wat er gebeurd is in het stuk dat je gelezen hebt.
 2. Kijk samen naar Nederlandstalige films of series. Youtube staat er vol mee en veel mensen hebben een abonnement op Netflix. De woordenschat wordt op deze manier vastgehouden én zelfs uitgebreid.
 3. Probeer je kind uit te dagen om een verhaaltje te schrijven. Of een mail aan opa en oma of een kaart (vanaf de vakantiebestemming) naar zijn of haar beste vriendje of vriendinnetje.
 4. Koop een zomerboek of favoriet tijdschrift voor de vakantie voor je kind. Als dit aansluit bij de belevingswereld en interesses van het kind, is de kans groot dat je kind er vanzelf in gaat lezen of de spelletjes gaat doen of maken.
 5. Plan een bezoekje aan de bibliotheek of boekhandel. Struin lekker rond en leen of koop een boek.
 6. Maak gebruik van het gratis abonnement via Dutch for Kids op www.squla.nl tijdens Nederlandse schooluren. Of neem een betaald abonnement voor de zomervakantie.
 7. Print een aantal werkbladen van de lessen van Dutch for Kids opnieuw uit. Selecteer de onderdelen waar je kind wat meer moeite mee heeft en maak af en toe (samen) een werkblad.
 8. Download apps. Leuke, interactieve apps zijn bijvoorbeeld:
  – De praatapp – iOs en Android – Nederlands – gratis
  – Gynzy Kids – iOs en Android – gratis
  – Lekker puh – iOs – Nederlands – gratis
  – LetterSchool – iOs en Android – Nederlands – betalend
  – Makkelijk woordjes lezen: Wozzol – iOs en Android – Nederlands
  – Letters leren lezen: juf Jannie – iOs en Android- Nederlands – betalend

We wensen jullie sowieso een machtig, mooie zomer! Geniet!

PS. Ook leuk voor de zomervakantie, lees een van deze vorige blogberichten nog eens:

Vergelijkbare berichten