Kerst bij Dutch for Kids en de online Nederlandse lessen

Hebben jullie ook zo heerlijk genoten van de Sinterklaasperiode? Helaas is de beste man alweer vertrokken naar Spanje, maar gelukkig kunnen we ons nu gaan voorbereiden op het volgende mooie feest: Kerst. Wij bij Dutch for Kids zijn al flink bezig onze huizen in kerstsfeer om te toveren. Zo gezellig! Hebben jullie de kerstboom al in huis? Hangen bij jullie de lichtjes al en zijn de kaarsjes al aan?

Nog even en dan is het kerstvakantie. Een periode van rust en bezinning en vooruit kijken naar het nieuwe jaar. In veel gezinnen is er dan wat extra tijd voor elkaar. Samen spelletjes spelen, boeken lezen, knutselen en heerlijk eten voorbereiden voor het kerstdiner of samen bakken van oliebollen en appelflappen.

Dit zijn uitgesproken mogelijkheden om kinderen op een speelse manier te laten lezen, meten en wegen. Zoek samen leuke recepten uit. Laat je kind het recept lezen en laat het de benodigde boodschappen op een lijstje schrijven. Wellicht heeft je kind zelf nog goede aanvullingen of ideeën voor veranderingen. Sta hier voor open en probeer eens wat uit. Hieronder vind je een speciaal kerstrecept voor kinderen:

Koop oliebollenmix en laat je kind de verpakking lezen en de ingrediënten bij elkaar zoeken en de juiste hoeveelheden afwegen. Bak lekker samen en laat je kind de gemaakte oliebollen of appelflappen tellen.

En natuurlijk kan een leuk boek niet ontbreken in de kerstvakantie. Koop het bij de boekhandel, online of leen het bij de bibliotheek.

Alle docenten en medewerkers van Dutch for Kids wensen jullie hele fijne kerstdagen!

Vergelijkbare berichten