De kracht van online taalonderwijs: een persoonlijk succesverhaal

Ik wil vandaag graag een persoonlijk succesverhaal van Jurriaan met jullie delen over de impact die online taalonderwijs heeft op expatkinderen. 

Het verhaal van Jurriaan, een van mijn leerlingen, staat centraal.  Hij woonde in Italië en zijn ouders wilden ervoor zorgen dat Jurriaan zijn Nederlandse taalvaardigheid behield. Dat bracht hen tot de beslissing om hem online lessen te laten volgen, waarbij ik vanuit Nederland les gaf en Jurriaan de lessen volgde vanuit Italië, allemaal via Skype.

Jurriaan had het in het begin niet makkelijk met de online Nederlandse lessen, vooral omdat hij dyslexie had en de stof van groep 7 veel van hem vroeg. Ondanks dat zette hij door, en tegen het einde van het schooljaar was hij er helemaal klaar voor: hij verhuisde tijdens de zomervakantie naar Nederland.

De overstap naar groep 8 verliep vlot, maar niet zonder uitdagingen. Door zijn eerdere jaren Engels onderwijs in Italië, moest Jurriaan wennen aan het schakelen tussen talen. Jurriaan besloot daarom om nog even door te gaan met de online Nederlandse lessen bij mij.

Elke woensdagmiddag zaten we klaar voor onze Skype-sessies. Met zijn huiswerk op orde deelde Jurriaan enthousiast zijn ervaringen over het Nederlandse schoolsysteem. Het harde werken wierp zijn vruchten af, en Jurriaan boekte aanzienlijke vooruitgang. Ik had zo veel bewondering voor zijn aanpassingsvermogen.

Na een half jaar extra lessen ontving Jurriaan een verrassend schooladvies voor de middelbare school: tweetalig gymnasium! Super knap gedaan dus! Zijn ouders waren blij, Jurriaan was blij, en ik voelde me natuurlijk trots om een rol te spelen in zijn ontwikkeling.

Na verloop van tijd verminderden we de lessen, en Jurriaan kon zelfstandig verder. Het is zo’n fijn gevoel om te zien hoe een kind zich ontwikkelt en zelfstandiger wordt.

Als je met je kind binnenkort terug naar Nederland verhuist, nodig ik je uit om contact op te nemen voor een gratis proefles.

We staan klaar bij Dutch for Kids om te helpen bij een soepele overgang.

Dit blogbericht is geschreven door: Anouk Hosman, Eigenaresse van Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten