Als docent bij Dutch for Kids heb ik het voorrecht gehad om betrokken te zijn bij het inspirerende verhaal van Elysia en Lily, twee zusjes uit Nieuw-Zeeland die hun weg vonden naar Nederland.

Toen het gezin voor het werk van de vader van Elysia en Lily naar Nederland moest komen, wisten hun ouders dat ze alles op alles moesten zetten om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen voor hun dochters. Dat was waar Dutch for Kids in beeld kwam.

In het begin was het niet gemakkelijk. Elysia en Lily begonnen op de taalschool, en alles was nieuw: cultuur, omgeving en vrienden. 

Maar samen gingen we aan de slag. Ze deden hun huiswerk altijd super goed en zaten elke les op tijd klaar. Na maanden van toegewijd werk waren ze klaar om de stap te zetten naar een Nederlandse middelbare school in hun stad. Het was een spannend moment voor ons allemaal.

Naast hun schoolwerk ontdekten Elysia en Lily hier hun liefde voor modern ballet. Op balletles sloten ze nieuwe vriendschappen en hierbij was het ook weer heel erg fijn dat ze steeds beter Nederlands konden spreken. 

Op een gegeven moment mocht ik zelfs naar een van hun optredens, zo mooi! Die mix van rol als Nederlandse juf en een soort vriendin, een band die veel verder gaat dan schooljuf alleen, omdat je ook af en toe privé met elkaar omgaat. 

Op een gegeven moment brak de dag aan dat ze zonder mijn hulp verder konden, volledig geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Dus de laatste les was natuurlijk met een lach en een traan. 

Voor mij was het begeleiden van Elysia en Lily meer dan alleen lesgeven. Het was het delen in hun avontuur, het zien van hun groei op persoonlijk en sociaal gebied. Het was een herinnering aan de kracht van onderwijs en de veerkracht van ons als mens. 

Nu, jaren later, kijk ik terug op het verhaal van Elysia en Lily met een glimlach, we hebben nog steeds contact gelukkig. Ze zijn uitgegroeid tot zelfverzekerde, tweetalige jonge vrouwen. En hoewel ze niet meer mijn lessen nodig hebben, blijven ze voor altijd in mijn hart.

Heb jij ook behoefte aan online Nederlandse lessen voor jouw kind? Dan kun je vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen met een van onze gecertificeerde docenten die jarenlange ervaring hebben in het lesgeven op de Nederlandse (basis)school.

Vergelijkbare berichten