Nederlandse les voor kinderen via Skype of Zoom voor Expat children

En bij Dutch for Kids kijken we uit naar wat meer kleur en zonneschijn!

De krokussen en narcissen staan alweer fier rechtop en sturen hun kleurenpracht de wereld in. Wat worden we daar toch altijd weer blij van! De zon laat het vooralsnog wat afweten, maar ook dat gaat goed komen.

Hoe komt het nou dat we blij worden van kleur en zonneschijn? En waarom geven bloemen en de natuur ons zo’n fijn gevoel?

Kleuren

Onbewust wordt ons humeur beïnvloed door de kleuren om ons heen. Elke kleur heeft een eigen invloed op ons humeur. 

Geel, de kleur van veel bloemen en van de zon, brengt ons in balans. We associëren het met plezier, optimisme en goud. We krijgen er inspiratie van en het helpt ons dat we ons goed kunnen concentreren. Het brengt ons in balans en negatieve gevoelens verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Blauw, de kleur van veel bloemen en van de blauwe lucht, maakt ons kalm en rustig. We associëren het met betrouwbaarheid en rust. Veel mensen worden blij en rustig van een strak blauwe lucht.

Groen, de kleur van de natuur, geeft ons voor balans en rust. De kleur geeft energie en vermindert stress en het brengt harmonie in je leven. Daarom gaan ook veel mensen graag de natuur in.

Rood, de kleur van sommige bloemen en bessen, associëren we met liefde, moed, passie en kracht. Deze kleur kan diepe gevoelens van liefde opwekken. Maar deze kleur heeft ook een keerzijde. Het staat ook symbool voor gevaar, woede en geweld. Te veel rood kan dus een negatieve invloed op ons humeur hebben.

Bruin, de kleur van bomen en aarde, verwijst naar de natuur en de aarde en kan daardoor ook positieve gevoelens teweegbrengen, net als de kleur groen. Het zorgt voor een gevoel van geborgenheid. Te donkere bruine tinten kunnen een beetje depressief maken. 

Zon

De zon geeft ons licht, warmte en het maakt vitamine D aan in ons lichaam. Zonlicht heeft een directe invloed op ons hormoonstelsel. Het zorgt ervoor dat het ‘gelukshormoon’ endorfine wordt aangemaakt. Het werkt pijnonderdrukkend en het geeft ons een gevoel van euforie en geluk. Je krijg er meer energie door en je voelt je ontspannen. Warmte zorgt voor een behaaglijk en prettig gevoel. We hoeven het niet te regelen. Het wordt ons gewoon gegeven. Wat een rust! Vitamine D zorgt voor ontspannen spieren, sterke botten en tanden en ook geeft het een boost aan ons immuunsysteem. Niet gek dat wij mensen zo gek zijn op warme zonnestralen!

Bloemen

De menselijke liefde voor bloemen komt voort uit het feit dat zij vaak aan planten groeien die ons van voedsel kunnen voorzien. Tevens hebben ze mooie kleuren en geuren en ook daar worden we blij van.

Geniet van de lente. Ga lekker veel naar buiten. Geniet van de kleuren, het zonlicht, de natuur. Zet je tuin of balkon vol met bloemen in de kleuren die bij jou passen!

We wensen jullie een mooie lente toe!

Vergelijkbare berichten