De herfst is begonnen, bij de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids

De dagen worden korter, de bladeren veranderen van kleur en, hoewel we overdag nog volop genieten van de zon, hangt de kou al in de lucht. Nog even en we zitten gezellig binnen met de kaarsjes aan, te knutselen en te lezen. In dit blogbericht een aantal leuke knutsel- en leestips voor kinderen van verschillende leeftijden.

Leuke herfstknutsels

Herfstbladschilderij

De herfst is begonnen, bij de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids

Ga gezellig met je kinderen naar buiten, weer of geen weer, om herfstbladeren te verzamelen. Als de herfstbladeren droog zijn, kunnen ze gebruikt worden als sjablonen om mooie herfstschilderijen te maken. Ook de bladeren zelf kunnen natuurlijk worden gebruikt.

Pompoenversiering

De herfst is begonnen, bij de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids

Pompoenen zijn een symbool van de herfst. Laat je kinderen een pompoen versieren met verf, stickers, glitter en andere knutselspullen. Als jullie in een echt creatieve bui zijn, dan kunnen jullie samen een pompoen uithollen en er een lantaarn van maken voor Halloween.

Herfstkrans

Verzamel takjes, dennenappels, droge bladeren en andere natuurlijke materialen. Gebruik een metalen hanger als basis en laat je kinderen de materialen gebruiken om hier een prachtige herfstkrans van te maken, bijvoorbeeld voor aan de deur.

Boekentips 

De herfst is begonnen, bij de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids

Natuurlijk is het ook heerlijk om, als de regen op de ramen tikt en de wind om het huis blaast, lekker met een boek weg te kruipen op je favoriete leesplekje. Hieronder een paar tips voor leuke herfstboeken.

“Eekhoorn en de Herfstkleuren”, door Mélanie Watt (3 tot 5 jaar)

Dit prentenboek vertelt het verhaal van Eekhoorn, die op zoek gaat naar de mooiste herfstkleuren. Een geweldig boek om de kleintjes in de herfstsfeer te brengen.

“De Herfst van Kapitein Winokio”, door Winok Seresia en An Cabdaele (5 tot 7 jaar)

Kapitein Winokio neemt kinderen mee op een muzikale reis door de herfst. Het boek bevat leuke liedjes en verhalen die de herfst tot leven brengen.

“De Heksen”, door Roald Dahl (8 tot 12 jaar)

Dit klassieke boek van Roald Dahl is perfect voor de iets oudere kinderen die van een beetje griezelen houden tijdens Halloween. Het verhaal van heksen die kinderen haten, is zowel spannend als grappig.

“De Griezels”, door Roald Dahl (9 tot 12 jaar)

Een ander fantastisch boek van Roald Dahl is “De Griezels”. De Griezels zijn een echt griezelig stel, en de avonturen van de hoofdpersonen zullen de lezers zeker vermaken.

Als je in het buitenland woont en één van deze leuke Nederlandse boeken wilt lezen, dan kun je ze bijvoorbeeld bestellen op bol.com.

Of je nu samen met je kinderen knutselt of geniet van een goed boek, de herfst biedt tal van mogelijkheden voor plezier en creativiteit. Dus haal de herfstbladeren en pompoenen tevoorschijn en geniet, samen met je kinderen, van dit heerlijke seizoen!

Geschreven door Hinke Wijngaard, docent Nederlands bij Dutch for Kids

Similar Posts