Alle leerlingen van Dutch for Kids krijgen een gratis schoolabonnement op www.squla.nl bij hun lespakket.

Alle leerlingen van Dutch for Kids krijgen een gratis schoolabonnement op www.squla.nl bij hun lespakket.

Abonnement

Met dit abonnement kan je kind op een leuke, uitdagende en interactieve manier oefenen met alle vakken van de basisschool. Dit abonnement is geldig onder Nederlandse schooltijden. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van half negen ’s morgens tot drie uur ’s middags. En op woensdag van half negen tot half één.

We beseffen ons dat dit kinderen in landen ten westen van Europa en in de landen in ongeveer dezelfde tijdzone als Nederland weinig gebruik kunnen maken van dit abonnement. De kinderen liggen nog heerlijk te slapen of de kinderen zitten zelf op die tijdstippen zelf op school.

Aanvullende materialen

Graag willen we jullie daarom wijzen op een alternatief binnen de website van Squla waar je gratis oefenmaterialen kunt downloaden. Je kunt deze pagina bereiken door op onderstaande link te klikken:

Nederlandse les voor kinderen via Skype en Zoom Dutch lessons for Children online

Op deze pagina staan materialen voor kinderen en voor leerkrachten. De materialen voor leerkrachten kunnen ook door ouders gebruikt worden om je kind verder te helpen of samen met je kind te oefenen.

Voor kinderen

Voor de kinderen zijn de materialen ingedeeld in de volgende categorieën:

– educatieve spelletjes

– leuke downloads

– kleurplaten

– speelschema

– doebladen Natuur en Techniek

– grootste digitale klaslokaal van Nederland

Kwartet binnen de categorie ‘Educatieve spelletjes’

In de categorie educatieve spelletjes vind je een aantal mogelijkheden om extra te oefenen met de Nederlandse taal. Zelf vind ik het klanken-kwartet het nuttigste spel. Print de pagina’s uit op stevig papier of plastificeer de kaartjes en ga de uitdaging met je kind aan. Plezier verzekerd. En je kind leert ook nog eens de vaste klankgroepjes! Twee vliegen in één klap, dus!

Dutch for Kids Nederlandse les via Skype en Zoom Dutch lessons for expats via Skype

Voor leerkrachten/ouders

Voor de leerkrachten/ouders zijn vooral de volgende materialen handig:

Posters voor in de klas (of voor op de kinderkamer) om begrippen te onthouden zoals het verschil tussen klinkers en medeklinkers.

Dutch for Kids Nederlandse les via Skype en Zoom Dutch lessons for expats children

Infographics om visueel zaken uit te leggen, zoals de regel van de klinkerdief en de verdubbelaar

Dutch lessons for children of expats Dutch lessons via Skype and Zoom for kids Dutch for kids Nederlandse les voor kinderen via Skype en Zoom

Wij zijn erg enthousiast over deze mooie, kleurrijke en aansprekende extra materialen van Squla. We hopen dat we via dit blogbericht dit enthousiasme aan jullie hebben kunnen overdragen. 

We wensen jullie veel oefenplezier!

Similar Posts