Kinderboekenweek tijdens de online Nederlandse lessen van Dutch for kids

En Dutch for Kids vindt dat elk jaar geweldig leuk!

De Kinderboekenweek bestaat al sinds 1955. Gedurende deze tien dagen in september en oktober wordt het kinderboek gepromoot. Op alle basisscholen wordt er aandacht geschonken aan het stimuleren van lezen: voorleeswedstrijden, projectonderwijs, bezoekers van schrijvers etc. Ook geven de meesten boekwinkels bij besteding van €12,50 aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Ook worden er Zilveren en Gouden Griffels uitgereikt voor de beste kinderboeken van het jaar.

Dit jaar is het thema: ‘En toen?’

Geschiedenis neemt je mee naar andere werelden. Schrijvers zijn helden in het aansprekend beschrijven van belangrijke en meeslepende gebeurtenissen. Het thema wordt al jaren gebruikt voor boeken voor kinderen van alle leeftijden.

Kies een boek dat past bij je kind.

Kijk naar de interesses van je kind. Heb je een kind dat graag een farao had willen zijn of dat gek is op het leven van de Maya’s? Wil je kind graag weten hoe het was om als kind te leven in de Tweede Wereldoorlog? Over elk onderwerp in de geschiedenis is wel een boek te vinden. Bij de bibliotheek of de boekhandel helpen ze je graag.

Stimuleer het lezen van je kind.

Het is belangrijk om lezen te stimuleren. Begin daar al heel vroeg mee en blijf dit zoveel mogelijk doen. Laat kinderen zelf boeken kiezen. Lees voor. Geef zelf het goede voorbeeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jongeren steeds minder boeken lezen, er minder plezier aan beleven en dat het leesniveau achteruit gaat. Gebruik de Kinderboekenweek om het tij te keren!

Similar Posts