Onze lieve student Unami (12 jaar) uit Kenia heeft een olifantje geadopteerd! Ik vind het geweldig hoe vrijwilligers in Afrika hard aan werk zijn om deze prachtige dieren te redden. Wil jij ook een baby-olifant adopteren voor maar €45,- per jaar? Dat kan via de website https://www.sheldrickwildlifetrust.org. Zie hieronder haar werkstuk over het olifantenweeshuis, helemaal zelf gemaakt! <3!

Het Olifanten Weeshuis

Wat is het Olifanten Weeshuis?

Het Olifanten Weeshuis is een weeshuis voor kleine olifanten die geen familie meer hebben. Sommige olifantjes hebben geen vader en moeder meer omdat mensen de volwassen olifanten dood maken voor hun ivoren slagtanden. Die verkopen ze voor veel geld aan het buitenland. Dutch for Kids Nederlandse lessen  via Skype red een olifantDit is een groot probleem in Afrika, niet alleen voor de olifantjes maar ook voor de neushoorn. Niet alle olifantjes in het weeshuis hebben hun ouders verloren aan stropers. Anderen zijn hun kudde kwijt geraakt, zijn in een put beland of zijn gewond geraakt waardoor hun kudde ze achterliet. Het Olifanten Weeshuis redt de olifantjes en verzorgt ze totdat ze weer terug in de natuur kunnen.

De ReddingsoperatieDutch for Kids Nederlandse lessen  via Skype red een olifant

Iedere dag kijken rangers vanuit helicopters en auto’s hoe het met de dieren in het wild gaat. Als ze een olifantje dat alleen is zien of dat gewond is, dan bellen ze zo snel mogelijk het Olifanten Weeshuis. Die komen dan heel snel met een vliegtuigje om het olifantje op te halen. Dit is niet makkelijk. Ze moeten heel veel geduld hebben. Als het olifantje eenmaal met het vliegtuigje in Nairobi is aangekomen moet het eerst nog in de achterbak van een pickup naar het weeshuis gereden worden. Mensen langs de kant van de weg juichen dan het olifantje toe. Een ervaren dierenarts behandelt het olifantje en geeft advies aan de verzorgers hoe ze het best voor het olifantje kunnen zorgen. Het weeshuis heeft 150 olifantjes gered.

In het WeeshuisDutch for Kids Nederlandse lessen  in het buitenland red een olifant

In het weeshuis zorgen ze voor de weesolifantjes. De verzorgers slapen samen met de olifantjes in het olifantenverblijf. Iedere dag wordt de verzorger geroteerd zodat de olifan
tjes niet teveel aan een verzorger gehecht raken. Als ze te veel gehecht raken dan kunnen de olifantjes niet meer terug in het wild omdat ze dan mensen die hun kwaad willen doen niet herkennen. Iedere dag om tien uur ’s ochtends is het tijd voor de olifantjes om buiten te spelen. Mensen mogen dan komen kijken terwijl een verzorger over de olifantjes vertelt. De show kost 5 Euro en de opbrengst gaat naar de verzorging van de olifantjes.

Het weeshuis verlaten

Als de olifantjes ouder worden en geen melk meer nodig hebben, zo rond de drie jaar, moeten ze terug naar het wild. Het weeshuis volgt hoe het met de olifantjes gaat via een tracker die onder de huid gestopt wordt voor het olifantje in het wild wordt losgelaten. Als het goed gaat met het olifantje dan houdt het weeshuis na twee jaar op om de olifant te volgen. Dan is hij weer wild. Maar een olifant vergeet nooit en als hij een van zijn verzorgers tegen zou komen dan zou hij hem een knuffel geven, ook na tien jaar.

Adoptie

Jij kunt het weeshuis helpen door voor 45 Euro per jaar een olifantje te adopteren. Als je een olifantje adopteerd krijg je een hele boel leuke dingen zo als emailtjes over wat er gebeurd in het weeshuis, over de reddingsoperaties van nieuwe olifantjes en hoe het met jouw olifantje gaat. Je krijgt ook een folder met een watertekening van jouw olifantje en een adoptiecertificaat. Als je het weeshuis bezoekt mag je ook zelf je olifantje naar bed brengen. Iedere adoptie is belangrijk voor het weeshuis omdat ze daarmee melk voor de olifantjes kunnen kopen en de verzorgers kunnen betalen. Je kunt een olifantje ook via deze website adopteren https://www.sheldrickwildlifetrust.org  Dutch for Kids Nederlandse lessen  via Skype

Similar Posts