Team Dutch for Kids

Dutch for Kids has been teaching online Dutch lessons via Skype since 2012. All our lessons are taught by qualified teachers who have extensive experience in teaching at a primary and secondary school.

Anouk Hosman – Primary school teacher and founder of Dutch for Kids

In 2008 I graduated from the University of Rotterdam (HBO) as a primary school teacher. At the PABO, Hogeschool Rotterdam, development-oriented work was of high importance. Because of that, I had the opportunity to specialize in this field, which strongly appeals to me.

…more

Gijs Hosman – Co-owner, Webdesign & PR

In 2012 I built the website of Dutch for Kids for my wife Anouk, who then started giving Dutch lessons to children who live abroad. …more

Samantha Braat – Secondary School Teacher

My name is Samantha Braat, and I’m 28 years old. After I finished my theater school in 2008, I started giving theater workshops. I liked this type of work, so I decided to get retrained as a teacher for secondary schools. …more

Amarins - Dutch for Kids

Amarins Postma – Leerkracht Basisonderwijs en oudercontactpunt

Ik ben Amarins Postma en ik woon samen met mijn gezin in Stiens. Mijn hobby’s zijn o.a. wandelen, tuinieren, tekenen, knutselen en (voor)lezen.

Mijn Pabo diploma heb ik behaald in februari 2009 en heb daarna ruim 10 jaar met heel veel plezier lesgegeven aan kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud. Eerst als leerkracht en de laatste twee jaar als leesconsulent.

…more
Anita Wijnker - Dutch for Kids

Anita van Leerdam – Leerkracht Basisonderwijs

Mijn naam is Anita van Leerdam en sinds 2016 werk ik bij Dutch for Kids en daarnaast werk ik sinds 2011 met veel plezier als juf op een basisschool in Eindhoven.

…more
Anna - Dutch for Kids

Anna Sander – Leerkracht Basisonderwijs

Mijn naam is Anna, en ik werk sinds 2020 bij Dutch for Kids.

Ik heb met kinderen uit zowel de onder- als de bovenbouw gewerkt, peuters, kleuters en de laatste twee jaar ook les aan volwassenen gegeven. Mijn werkervaring is dus heel gevarieerd.

…more

Annemarie Lueks – Leerkracht Basisonderwijs & Voortgezet Onderwijs

In 2008 ben ik aan de PABO in Deventer afgestudeerd. Enkele jaren later heb ik mijn bevoegdheid gehaald voor docent Nederlands.

Ik heb ruime ervaring in het lesgeven en sta met veel plezier voor de klas. Ik werk graag met leerlingen, ik houd van diversiteit en de interactie.

…more
Arianne Verbeek - Dutch for Kids

Arianne Verbeek – Leerkracht Basisonderwijs

Ik ben Arianne Verbeek, 44 jaar, getrouwd met Arco en ik heb 3 dochters die nu 15, 13 en 9 jaar zijn. We wonen in Dordrecht. Ik hou van lezen, spelletjes doen met m’n kinderen, turnles geven aan 6-7 jarigen en reizen. Vroeger heb ik zelf gereisd en met ons gezin maken wij ook eens in de paar jaar een grotere reis om meer van de wereld te kunnen zien.

…more
Camille - Dutch for Kids

Camille Nijenhuis – Leerkracht Basisonderwijs

Hoi! Ik ben Camille; ik woon met mijn man en 2 kinderen in de Meern. Naast moeder, en leerkracht bij Dutch for Kids ben ik ook 2 dagen juf in groep 4. Ik vind het belangrijk dat elk kind zich in de klas fijn voelt en zichzelf durft te zijn.

…more
Hanneke - Dutch for Kids

Hanneke Aker – Leerkracht basisonderwijs

Hoi, ik ben Hanneke en ik woon sinds twee jaar op Curaçao. Mijn hobby’s zijn reizen, tuinieren en lezen.   Ik ben in 2015 afgestudeerd en heb sindsdien aan alle leeftijden in het basisonderwijs lesgegeven.

…more

Hinke Wijngaard – Leerkracht Basisonderwijs & Voortgezet Onderwijs en PR manager

Lesgeven is één van mijn grote passies. Ik heb gewerkt als docent bewegingsonderwijs in het speciaal onderwijs, als groepsleider in de gehandicapten- en jeugdzorg en als docent Nederlands op het voortgezet onderwijs. Nu werk ik alweer een aantal jaar met veel plezier bij Dutch for Kids.

…more
Inge - Dutch for Kids

Inge Darquennes – Leerkracht basisonderwijs & voortgezet onderwijs

Hoi, ik ben Inge Darquennes en woon in San Jose, Californië.

Lesgeven aan kinderen is altijd een droom geweest. Ik behaalde mijn diploma onderwijzeres (lagere school) aan de Europese Hogeschool Brussel in 2004.

…more
Jolanda - Dutch for Kids

Jolanda Smeets – Leerkracht basisonderwijs

Mijn naam is Jolanda Smeets en sinds kort werk ik als docent bij Dutch for Kids.
Ik ben 31 jaar oud en woon op het zonnige Tenerife. Mijn hobby’s zijn windsurfen, paardrijden, duiken en reizen.

Nadat ik afstudeerde op de pabo heb ik op verschillende scholen gewerkt als invaljuf. Na een jaar besloot ik verder te studeren aan de universiteit en behaalde ik mijn masterdiploma in Opvoedingsondersteuning.

…more
Marielle - Dutch for Kids

Mariëlle Zaagman – Leerkracht Basisonderwijs 

Ik ben Mariëlle Zaagman, geboren en getogen in Groningen.

Met veel enthousiasme help ik de ‘Dutch for Kids’- kinderen om de Nederlandse taal te ontwikkelen!

…more

Marjolein Mansheijm – Leerkracht Basisonderwijs

Graag stel ik me even voor: ik ben Marjolein Mansheijm, een ervaren en gepassioneerde groepsleerkracht in het basisonderwijs in de Vechtstreek. Twee dagen per week geef ik Nederlandse lessen via Skype bij Dutch for Kids. Daarnaast werk ik drie dagen per week op een school waar we gedifferentieerd onderwijs binnen een klas aanbieden. Ook heb ik extra, intensieve en verdiepte stof aan kleine groepen leerlingen aangeboden. Binnen het onderwijs heb ik mij onder andere gespecialiseerd in bewegend & actief leren, talentontwikkeling en natuur- & milieueducatie.

…more

Marrit PostmaMarrit Postma – Leerkracht Basisonderwijs

Ik ben Marrit Postma, 31 jaar en ik woon samen met mijn vriend en onze zoon in Leeuwarden. Ik houd van voetballen, knutselen en reizen. Ik heb 10 jaar ervaring in het basisonderwijs. Als klein meisje wist ik al dat ik juf wilde worden en dit is wat ik nog steeds het liefste doe. …more

Martine - Dutch for Kids

Martine Pietersma – Leerkracht basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Mijn naam is Martine Pietersma en ik woon in Kampen, vanwaar ik mijn “Dutch for Kids lessen” via Skype geef. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Een jongetje van 7 en een meisje van 4.

…more
Nicolette Vlaardingerbroek - Dutch for Kids

Nicolette Vlaardingerbroek- Leerkracht Basisonderwijs

Mijn naam is Nicolette, sinds september 2016 geef ik namens Dutch for Kids Nederlandse les. Ik ben getrouwd met Colin en samen hebben wij twee dochters. We wonen in De Meern.

…more
Pauline - Dutch for Kids

Pauline Groenenberg – Leerkracht Basisonderwijs

Mijn naam is Pauline en sinds januari 2022 geef ik les aan de leerlingen van Dutch for Kids.

Ik ben leerkracht basisonderwijs en heb na het behalen van mijn PABO diploma 6 jaar op een school voor speciaal onderwijs gewerkt. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd; het werken met niveaugroepen, me aanpassen aan de individuele behoeften van de leerlingen, het bevorderen van hun zelfvertrouwen en ervoor zorgen dat ze weer met plezier naar school gaan nadat ze moeilijke/negatieve ervaringen hadden opgedaan in het reguliere basisonderwijs, enz.

…more
Rebecca van Leeuwen - Docent bij Dutch for Kids

Rebecca van Leeuwen – Leerkracht basisonderwijs Dutch for Kids

Als kind wist ik al dat ik later juf wilde worden. Ik heb de Universitaire Pabo in Amsterdam gestudeerd. In Amsterdam heb ik veel ervaring opgedaan met leerlingen die Nederlands als tweede taal leren.

…more
Susanne - Dutch for Kids

Susanne Kolff – Leerkracht Basisonderwijs

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Susanne Kolff Riemersma. Nadat ik tien jaar in het onderwijs heb gewerkt, besloten mijn man en ik om met onze drie kinderen (2010, 2013, 2014)  ons huis in Nederland te verkopen en op reis te gaan. Na vele avonturen en heel veel ervaringen te hebben opgedaan, hebben we ons gevestigd in Denemarken. We wonen nu op een klein eiland midden in de Baltische Zee.

…more
Vera - Dutch for Kids

Vera Eysink – Leerkracht Basisonderwijs

Hi, ik ben Vera en woon in San Francisco, Californië. 5,5 jaar geleden ben ik met mijn gezin de grote uitdaging aangegaan om te verhuizen naar Amerika.

…more