Martine Pietersma

Martine - Dutch for Kids

Martine Pietersma – Leerkracht basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Mijn naam is Martine Pietersma en ik woon in Kampen, vanwaar ik mijn “Dutch for Kids lessen” via Skype geef. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Een jongetje van 7 en een meisje van 4.

Nadat ik in 2003 mijn PABO-diploma heb behaald, heb ik ongeveer zes jaar lesgegeven in het reguliere basisonderwijs, maar met name in het speciaal (basis)onderwijs. Hierna heb ik acht jaar lang verschillende theoretische vakken gegeven in het voortgezet speciaal onderwijs. Ik heb in deze periode voornamelijk lesgegeven aan kinderen met een vorm van autisme of adhd in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar oud.

Omdat ik me graag wilde verdiepen en specialiseren in één vak heb ik ervoor gekozen om in 2015 met de opleiding tot docent Nederlands voor het voortgezet onderwijs te starten.

Sinds januari 2017 heb ik de overstap gemaakt naar het regulier onderwijs en geef ik les in de onderbouw van de mavo, havo en vwo. Dit doe ik met veel plezier en het is voor mij echt een goede keuze geweest.

Werken voor Dutch for Kids is voor mij dé perfecte combinatie. Ik mag lesgeven aan kinderen op de basisschool, maar ook aan kinderen op het voortgezet onderwijs. Daarnaast vind ik het heerlijk om één op één te werken. Lekker individueel, maar bovenal in het tempo en op het niveau dat het beste bij ieder kind past!