Pauline Groenenberg

Pauline - Dutch for Kids

Pauline Groenenberg – Leerkracht Basisonderwijs

Mijn naam is Pauline en sinds januari 2022 geef ik les aan de leerlingen van Dutch for Kids.

Ik ben leerkracht basisonderwijs en heb na het behalen van mijn PABO diploma 6 jaar op een school voor speciaal onderwijs gewerkt. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd; het werken met niveaugroepen, me aanpassen aan de individuele behoeften van de leerlingen, het bevorderen van hun zelfvertrouwen en ervoor zorgen dat ze weer met plezier naar school gaan nadat ze moeilijke/negatieve ervaringen hadden opgedaan in het reguliere basisonderwijs, enz.

Ik hou ontzettend van reizen en ben avontuurlijk ingesteld. In 2012 heb ik dan ook besloten Nederland voor onbepaalde tijd te verlaten. Ik heb de afgelopen jaren onder andere in Egypte, Marokko en Oman gewoond en op internationale scholen gewerkt als groepsleerkracht in de onderbouw. Ik heb dit met heel veel plezier en liefde gegaan.

Momenteel woon ik in Tunesie en geef ik bijles in het Engels. Ook bied ik creatieve activiteiten aan voor kinderen, waarbij ze op een speelse manier Engels leren. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, omdat ik het heerlijk vind om creatief bezig te zijn met mijn leerlingen.

Ik weet uit ervaring dat kinderen het meeste leren wanneer ze dingen zelf mogen uitproberen, ervaren en ontdekken en door te spelen/werken met speelgoed/materialen die aansluiten bij hun leeftijd en belevingswereld.

Het is voor mij ontzettend belangrijk dat kinderen plezier hebben tijdens het leren en ik zal er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw kind zich bij mij op zijn/haar gemak voelt en met plezier mijn lessen volgt.

In mijn vrije tijd geniet ik van het maken van (lange) fietstochten, afspreken met vriendinnen, de natuur, het strand, creatief bezig zijn, Tunesië verder ontdekken, lezen en wandelen.