References

Some reviews from parents about our Dutch lessons:

It will be the first time my girls will attend a Dutch school, but they are very much looking forward to it. I don’t think they could have done this a year ago as they really needed each other when dealing with the language and homework, but I think they are ready for it now.
Thank you for your continued energy and enthusiasm with the girls. We really appreciate it!

Kathryn – Nieuw Zeeland
They live in Holland now, but before that, they lived in New-Zealand

The key to the success I believe is that Anouk manages to allow the children to learn with ease. She is able to determine well what each child can handle, encourages the children not to do everything perfect, but to focus on some key learning aspects. If they get that right, they are rewarded. This way they don’t spend too much time, but they still learn lots and have fun.

Mark – Nigeria
The kids follow the Dutch lessons from Nigeria

 
We are so lucky having you along the way as the teacher for Celeste’s Dutch. It is not easy to teach a kid via Skype, and you did it so good, being patient, being nice, being friendly, and meanwhile being professional.
We are really happy that Celeste has good experience to learn further Dutch, and you are teaching her not only Dutch but also counting and calculating etc, those things you see Celeste would need.
Wen, vader van Celeste (5 jaar)
She follows the Dutch lessons from China
 

The lessons are perfect. You have tailored it so well. Great.

Emma, Mattie’s mom
He follow’s Dutch lessons from London

Heb ik je wel al verteld hoe super ik je les vind Anouk?……. en de boys!……. mille grazie daarvoor…

Marieke, moeder van Lucas en Max
The kids follow the Dutch lessons from Italy
 

De jongens kijken er iedere keer weer naar uit om met je te praten en dat is heel wat want als de oma’s en opa’s bellen hebben ze veel minder te vertellen!

Nick, van van Quinten en Yikke
The kids follow the Dutch lessons from Dubai
 
Anouk! I just wanted to let you know that Sam passed his Dutch :)! He passed everything so we are very pleased! The lessons really helped and Sam thought that Gijs was a fabulous teacher :-)!
 
Louise, moeder van Sam (18 jaar)

Daniel  – 6 – is een jaartje nadat hij Engels heeft leren lezen op school hier in Londen aan de Nederlandse lessen begonnen om te zorgen dat hij ook goed Nederlands leert lezen. Nu leest hij zijn zusje zelf Beertje Pippeloentje voor! Hij vindt het geweldig spannend over Skype, en de emoticons, of stickers zoals Anouk ze noemt, zijn altijd een grote hit aan het eind van de les. Hij kan ze nu al helemaal zelf sturen naar haar en hij typt zelfs al zijn huiswerk-woordjes en zinnen via Skype.

Voor mij is Anouk geweldig flexibel, ze geeft de les in de avond zodat ik erbij kan zitten na kantoor. En al is het na een lange dag school, Daniel heeft altijd zin.

Jet, moeder van Daniel
He follows the Dutch lessons from the UK

Als Nederlandse moeder zocht ik naar een goede mogelijkheid om  mijn kinderen in Duitsland Nederlandse les te laten volgen.
Ik kwam door een internet zoekactie uit bij Anouk van DutchforKids. Mijn kinderen vinden het fantastisch dat ze nergens heen moeten en via Skype de lessen gewoon thuis kunnen volgen.
Anouk heeft een goede en leuke didactische methode (met veel Nederlandse actualiteit), waar alle onderdelen van de taal (lezen, spreken, schrijven, luisteren) worden behandeld. Ook niet onbelangrijk, ze kan  de kinderen goed motiveren!
De Nederlandse filmpjes uit de nieuwsbrief bekijken we altijd, we blijven zo ook nog op de hoogte van gebeurtenissen in Nederland, die we anders hadden gemist.
Zondagmorgen om 11.15uur  ligt bij ons alles klaar, de highlighter voor de moeilijke woorden, pen met blok om nieuwe zinnen op te schrijven en de praatplaat om over te spreken!

Janet, moeder van Niklas en Lasse
The kids follow the Dutch lessons from Germany

Hoi Anouk,
Ik wilde je even bedanken. 
Mijn 11 jaar oude zoon, die nooit Nederlands wilde leren, had vanavond een gesprek via Skype met mijn ouders IN HET NEDERLANDS !!! Ik stond in de gang te luisteren en vond het zo goed dat jij dat in zo’n korte tijd voor elkaar hebt gekregen. Mijn ouders vonden het gewoon geweldig! Nogmaals bedankt….and keep up the good work!

Nicole, moeder van Jake
He follows the Dutch lessons from the UK 

Een 10 voor begrijpend lezen! …en dat voor een meisje dat anderhalf jaar geleden geen Nederlandskon. Allebeide meiden hebben hard gewerkt, maar gesteund door de Dutch for Kids lessen ging het net iets makkelijker! Dan zijn lessen ook nog eens super gezellig. Dankjewel Anouk. x

Haley, moeder van Lilian en Eloise
The kids get their Dutch lessons at home in Delft

Al onze kinderen (4) zijn in Zweden geboren, maar we willen graag dat hun Nederlands van een gelijkwaardig niveau is als hun Zweeds. Thuis spreken we Nederlands en de spreekvaardigheid van de kinderen is goed. Lezen en schrijven verdient extra kennis die als wij als ouders niet direct paraat hebben. De Nederlandse lessen zijn dus extra naast het Zweedse schoolprogramma. De Nederlandse lessen moeten niet alleen leerzaam en nuttig zijn, maar de kinderen moeten ook gemotiveerd blijven om de extra lestijd te investeren. Anouk blijkt niet alleen over voldoende kennis van de Nederlandse taal te beschikken, maar ook over het vermogen om onze kinderen gemotiveerd te houden. De kinderen doen trouw hunnen huiswerk en zijn op vrijdag (na een hele schoolweek) toch weer in voor een sessie met Anouk. Hoewel een keer geen Nederlandse les als een geweldig verjaardagscadeau werd ervaren, hebben de kinderen het leuk en gaan ze met sprongen vooruit.
Tip voor alle ouders: Volg het Jeugdjournaal en het Klokhuis via de website van de NPO en de lessen Nederlands sluiten aan op de actualiteit en dat maakt het voor onze kinderen interessant en spannend.

Mark, vader van Jasper, Hilja en Jibbe
The kids follow the Dutch lessons from Sweden

Mijn complimenten over hoe leuk je met de meisjes omgaat!

Aaike, vader van Miriam (12) en Letitia (8)
The kids follow the Dutch lessons from Madrid

Lieve Anouk,
Dit jaar heb jij goed les gegeven.
Daarom ben ik blij, en ook gedreven
Dus heb ik een cadeau voor jou
Maak maar open heel gauw.

Gedichtje van Navete (11 jaar) rond Sinterklaastijd
She follows the Dutch lessons from Spain

Lieve Anouk,
Sinterklaas is op zoek
Naar de liefste juf Anouk
Ja, daar zit ze al achter de Skype
Want “Dutch voor Kids” is een hele hype!
Elke vrijdagmiddag hebben we les van haar
Toets maken, lezen en schrijven maar
“Ti vogliamo bene” zeggen we hier
We wensen je een leuke Sinterklaas, veel plezier!
Groeten van Sint Nicolò en Piet Sofia

Gedichtje van Sophia en Nicolò (9 en 11 jaar) rond Sinterklaastijd
The kids follow the Dutch lessons from Venice, Italy

 De lessen zijn leuk. Lezen is leuk alleen de lange regels niet. Het leukste is om met Anouk te Skypen

Jasper, 8 jaar
He follows the Dutch lessons from Sweden

Anouk, je bent een geweldige juf! Mijn kinderen vinden de Nederlandse lessen altijd leuk en maken met plezier het huiswerk. Hun Nederlands gaat elke week een stukje vooruit. Misschien kunnen ze ooit in Nederland gaan studeren, wie weet?!

Karin, moeder van Sophia en Nicolò
The kids follow the Dutch lessons from Italy

Mijn lieve Nasha is helemaal weg van jou! Je huiswerk is al klaar! Ze wil aan opa en oma laten zien wat ze al allemaal kan. Haar docent Nederlands hier in Kampala vond het ook heel leuk dat Nasha op haar boodschappenlijstje ‘pir’ had geschreven. Het gaat zo goed! Bedankt!

Jua, moeder van Nasha (4 jaar)
She follows the Dutch lessons from Kampala

Ik vind dat je fantastisch werk doet, altijd even vrolijk en goed voorbereid. Lara en zelfs Indy vinden het helemaal niet zo’n opgave om te doen.

Margot, moeder van Lara en Indy
The kids follow the Dutch lessons from Dubai

Nederlandse les is leuk behalve het huiswerk, maar daarentegen is het wel weer leuk om te lezen. Het schrijven vind ik niet leuk om te doen.

Jibbe, 10 jaar
He follows the Dutch lessons from Sweden

Mijn dochter is 7 jaar en zit in het tweede leerjaar in een Engelse school. Ze spreekt vlot Nederlands, maar kon niet lezen of schrijven. Ik was zo blij toen ik Dutch for Kids ontdekte. Anouk heeft voor ons een speciaal lessenpakket gemaakt, specifiek om het lees- en schrijfniveau op het niveau van haar Nederlandstalige leeftijdsgenootjes te brengen. Dit lukt echt vlot. Op een aantal weken tijd leest en schrijft onze dochter met plezier woorden met de ‘au’ en de ‘ou’, met de lange ‘ij’ en de ronde ‘ei’. Ze vindt het fantastisch om les te krijgen via Skype. ‘Een juf helemaal voor mij alleen’ en ‘Ik kan nu typen op de computer’ en ‘De dictees van juf Anouk zijn de beste dictees ter wereld’ is wat ze vertelt over de ‘Nederlandse les op de computer’.

Dr Lisa Dikomitis, moeder van Nefeli
She follows the Dutch lessons from the UK

Ik vind het leuk met de lessen. Ik vind het lezen erg leuk, maar het oefenen van woorden niet zo leuk.
Hilja, 12 jaar
She follows the Dutch lessons from Sweden
 

De thema’s die Anouk voor mijn zoons Nederlandse lessen uitkiest zijn altijd heel interessant en dat is goed voor hem. Hij doet de lessen met veel plezier.

Eva, moeder van Juan (8 jaar)
He follows the Dutch lessons from the Hague

Thank you so much for the wonderful lessons and energy you put into Liliana and Elysia with their Dutch lessons. We are so grateful for all that you did for them and it has certainly helped!
 
Kathryn, mom of Elysia and Liliana
They live in Holland now but before that they lived in New-Zealand

Na lang tobben over hoe we de Nederlandse taal voor onze kinderen het best konden bijhouden kwamen we “Dutch for Kids” tegen. Dat bleek een uitstekende vondst te zijn, want onze kinderen hebben al enorme vooruitgang geboekt.

Anouk maakt duidelijke doelplannen voor de kinderen per lesblok en zorgt dat die ook gevolgd worden, zodat we weten wat de kinderen gaan bereiken per lesblok.  Het lesmateriaal vinden de kinderen heel leuk en de opzet van de lessen is erg gestructureerd.

Anouk houdt de lessen heel boeiend en voelt de kinderen heel goed aan. Onze kinderen hebben compleet verschillende motivatie prikkels en Anouk speelt daar dusdanig op in dat beide kinderen gemotiveerd blijven.

We zijn heel blij dat onze kinderen op deze manier qua Nederlands op leeftijdsniveau bijblijven.

Pascal en Yuhai, ouders van Thijn (9 jaar) en Mees (7 jaar)
The kids follow the Dutch lessons from Oman, United Arab Emirates

Ik wil nog veel meer Nederlandse les!

Noah (8 jaar)
He follows the Dutch lessons from Lagos

Het is leuk om te horen dat Eva en Gertie goede resultaten behalen maar ik vind dat dit de verdienste van de lerares is!

Martha, moeder van Eva en Gertie
The kids follow the Dutch lessons from Poland

Het was een groot plezier om te werken met Anouk. In het begin was het Nederlands spreken een onmogelijk ding om te doen, maar na enkele uren oefenen met haar begon alles zo simpel te lijken. Dank je wel Anouk, doel bereikt!

Mihaela, moeder van 2 tweetalige kinderen van 2 en 4 jaar
The kids follow the Dutch lessons from Rotterdam

Een toegevoegde waarde voor de Haagse Sportkampen zijn de lessen Nederlands die door Anouk Theeuwsen, eigenaresse van Dutch for Kids, worden gegeven. Op een leuke speelse manier worden de kinderen gedurende een klein gedeelte van de dag onderwezen in de Nederlandse taal.

Hans Melaard (bestuurslid Stichting Haagse Sportkampen)
Zoetermeer

The key to the success I believe is that Anouk manages to allow the children to learn with ease. She is able to determine well what each child can handle, encourages the children not to do everything perfect, but to focus on some key learning aspects. If they get that right, they are rewarded. This way they don’t spend too much time, but they still learn lots and have fun.

Mark, vader van Sarah en Noah
The kids follow the Dutch lessons fromNigeria

Ik vind Nederlandse les super leuk en ik wil zonder einde met Anouk leren!!!!

Eva (8 jaar)
She follows the Dutch lessons from Poland

Anouk heeft mijn 8 jarige jongens, die nog nooit Nederlandse les hadden gehad, binnen 3-4 maanden tijd op het niveau van groep 5 kunnen krijgen. Met haar positieve en vrolijke uitstraling wist ze mijn kinderen goed te motiveren voor de wekelijkse lessen.

Het lesmateriaal was erg overzichtelijk en Anouk paste de les aan voor het niveau van elk kind. De leesteksten waren altijd over recente gebeurtenissen die interessant waren voor de kinderen om te lezen. Ook gaf ze duidelijke uitleg over de Nederlandse grammaticaregels.

Anouk is een enthousiaste en zeer ervaren lerares die het leren en bijhouden van de Nederlandse taal voor elk kind op deze manier mogelijk maakt.

We zijn net verhuisd naar Australië en zijn erg dankbaar voor de lessen met Anouk, die dienden om mijn tweeling voor te bereiden voor groep 5 van de Nederlandse School in Sydney. Dankzij Anouk kunnen ze zonder enig probleem instromen in de juiste groep voor hun leeftijd.

Mechteld, moeder van Luke en Tom
The kids follow the Dutch lessons from Australia

We appreciëren heel erg wat je al hebt gedaan voor Mateo. Hij is een stuk vooruitgegaan met jouw hulp. Bedankt!

Vanessa, moeder van Mateo
He follows the Dutch lessons from Hangzhou

Anouk heeft me een jaar lang les gegeven via Skype. Ik in Barcelona en zij in Nederland. Heel leuk! Ik begreep eerst niet zo veel, maar nu wel. Nu ben ik naar Nederland verhuisd en mag ik in Nederland op de middelbare school beginnen. Ik vond het leuk om Anouk nu ook een keer in het echt te zien. Anouk, hopelijk zijn er op de middelbare school net zulke fijne leraren zoals jij!

Navete, 12 years old
Followed Dutch lessons while living in Barcelona

Nu zijn we ‘eindelijk’ begonnen om meer Nederlands met de jongens te praten en ze antwoorden nu ook! Dat maakt het allemaal stukken makkelijker. Ik ben daar eigenlijk erg blij mee, had me zelf waarschijnlijk nooit gelukt…

Jacco, vader van Rasmus en Lucas
Volgend de Nederlandse lessen vanuit Zweden

Carlotta heeft de afgelopen 2 jaar Nederlandse lessen bij Dutch for Kids gevolgd als voorbereiding op de Nederlandse Koksschool in Breda. Ze is inmiddels aangenomen en is helemaal op haar plek op deze school. Haar Nederlandse juf zei dat ze niet alleen op een goed niveau Nederlands spreekt maar dat ook het schrijven heel goed gaat! We zijn zo blij, bedankt!!!

Raffaella, moeder van Carlotta (18 jaar) uit Italië