Een tijdje terug sprak ik een familie met een mooi verhaal dat ik met jullie wil delen. Vader is Nederlands, moeder Pools, en ze besloten naar Polen te verhuizen toen hun kinderen tieners waren. Een hele verandering voor het gezin! De kinderen pasten zich snel aan, maar op school kwamen ze (heel logisch) wel voor uitdagingen te staan.

Na een tijdje kwam de grote vraag naar boven: wat moeten we doen met de Nederlandse taal? Ze hadden er al ruim een jaar geen aandacht aan besteed omdat ze zo druk bezig waren met de Poolse integratie. Herkenbaar, toch? Veel expat-gezinnen lopen hier tegenaan. Hoe houd je de band met je moedertaal als je in een ander land woont?

Gelukkig vonden deze ouders de oplossing bij ons. Hun kinderen volgen nu al een tijdje online Nederlandse lessen bij Dutch for Kids, en het gaat geweldig! De kids en de ouders zijn super blij met de vooruitgang die ze hebben geboekt. In korte tijd hebben ze hun achterstand ingehaald en werken ze nu op het niveau van hun Nederlandse leeftijdsgenoten.

Het mooie is dat deze kinderen, als ze ooit terug willen naar Nederland, geen achterstand hebben in het Nederlandse onderwijs. Als leerkrachten van Dutch for Kids geeft dat ons een geweldig gevoel. We worden er zo blij van als we zien hoe kinderen hun taalvaardigheid behouden, waar ter wereld ze ook zijn.

Als je blijft investeren in het Nederlands van je kinderen, opent dit deuren naar nieuwe culturen en kansen, het is een cadeau dat je hen meegeeft. Laten we samen streven naar het behoud van het Nederlands, waar dan ook ter wereld!

Vergelijkbare berichten