Kinderboekenweek bij de online Dutch lessons van Dutch for Kids

Kinderboekenweek bij Dutch for Kids

Ook in de online lessen van Dutch for Kids besteden we aandacht aan de kinderboekenweek. Dit jaar is de kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober. In deze week wordt er in onze online lessen, maar ook in bibliotheken en boekwinkels, extra aandacht besteed aan kinderboeken en aan het thema van dit jaar.

Gi-ga-groen

Het thema van de kinderboekenweek van 2022 is Gi-ga-groen. 

Veel schrijvers van kinderboeken krijgen hun ideeën uit de natuur. Er zijn vooral veel verhalen over dieren. Dieren zijn nou eenmaal niet alleen leuk om te knuffelen, maar door middel van dieren kunnen schrijvers de kinderen ook verschillende emoties laten voelen.

Op de website kinderboeken.nl  vind je nog veel meer informatie over de kinderboekenweek van dit jaar. Ook staan er veel leuke leestips. Het liedje van dit jaar vind je op youtube.

Kinderboekenweek in het buitenland

Woon je nu in het buitenland en wil je toch meegenieten van de kinderboekenweek? Dat kan natuurlijk! Via bovenstaande website kinderboeken.nl vind je de links naar de boeken uit de lijst van leestips. Je kunt ze daar bestellen en op laten sturen.

Ook zijn er natuurlijk online boeken te krijgen (bijvoorbeeld op bol.com). Dus ook in het buitenland kun je genieten van al die leuke Nederlandse kinderboeken!

Geschreven door: Hinke Wijngaard, docent Nederlands bij Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten