Anouk Hosman

Anouk Hosman - Dutch for Kids

Anouk Hosman – Leerkracht basisonderwijs en eigenaar van Dutch for Kids

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool Rotterdam (HBO) als leerkracht basisonderwijs. Op de PABO aan de Hogeschool Rotterdam stond ontwikkelingsgericht werken hoog in het vaandel. Deze onderwijsvorm heeft me altijd erg aangesproken. De reden hiervoor is dat het kind bij deze vorm van lesgeven centraal staat en voor een groot gedeelte mee mag beslissen in zijn leerdoelen.

Daarnaast heb ik tijdens mijn studie NT2-taallessen (Nederlands als tweede taal) gevolgd. Mede door deze lessen (en werkervaring) heb ik me gespecialiseerd in kinderen die Nederlands willen leren of Nederlands als tweede taal spreken. Na mijn studie heb ik jarenlang op een (ontwikkelingsgerichte) basisschool gewerkt.

In 2013 ben ik begonnen met het geven van Nederlandse lessen via Skype. Inmiddels is het zo gezellig druk bij Dutch for Kids dat een gedreven team van professionele leerkrachten klaarstaat om meer dan 150 kinderen over de hele wereld, wekelijks, op een zo hoog mogelijk niveau, Nederlands te leren.

Mijn doel is om kinderen te helpen om op een plezierige manier de Nederlandse taal eigen te maken. Hierbij besteed ik veel aandacht aan het geven van onderwijs op maat waardoor de kinderen nieuwsgierig en leergierig zullen zijn en blijven. Ik kan me voorstellen dat het voor kinderen fijn is om dezelfde taal te spreken als hun ouders. Daarnaast is het voor ouders wellicht leuk om een stukje “eigen cultuur” in de familie te behouden en voort te zetten terwijl je in een ander land woont.

Als oprichter van Dutch for Kids ben ik energiek en gemotiveerd om kinderen, van over de hele wereld, verder te helpen in hun talige ontwikkeling en om ze uit te dagen het beste uit henzelf te halen. Mijn studie, werk en ervaringen hebben mij de mogelijkheden gegeven om ontwikkelingsgerichte lessen op te zetten voor kinderen die Nederlands willen leren. Als u wilt dat uw kind op een professionele manier Nederlandse les krijgt of wanneer u vragen of opmerkingen heeft, kunt u een mail sturen naar: [email protected].

Opleidingen:

PABO Rotterdam
Bachelor of Education
Diploma behaald in 2008

Haagse Hogeschool
Bachelor of education – Leergang tot Vakleerkracht Bewegingsonderwijs
Diploma behaald in 2011

Inholland Den Haag
Bachelor of education – Motorisch Remedial Teacher
Diploma behaald in 2013