Vera Eysink

Vera - Dutch for Kids

Vera Eysink – Leerkracht Basisonderwijs

Hi, ik ben Vera en woon in San Francisco, Californië. 5,5 jaar geleden ben ik met mijn gezin de grote uitdaging aangegaan om te verhuizen naar Amerika.

Heel spannend om uit je comfort zone te stappen, maar een fantastisch avontuur. Nieuwe delen van de wereld zien, de omgang met verschillende culturen, het heerlijke klimaat, de vrijheid die we als gezin hebben, allemaal dingen die mij enorm aanspreken aan wonen in het buitenland.

Voordat ik naar Amerika verhuisde, heb ik ruim 10 jaar op verschillende basisscholen in Nederland les gegeven. Eenmaal in Amerika miste ik het lesgeven en het contact met kinderen. Ik ben toen les gaan geven op de Dutch School Silicon Valley in San Francisco. Ik stond voor een grote groep kinderen met flinke niveauverschillen qua Nederlandse taal. Een enorme uitdaging om iedere leerling evenveel aandacht te geven en te voorzien van goed onderwijs. Het grote verschil met Dutch for Kids is de 1 op 1 aandacht die ik een kind kan geven. Elke leerling is uniek, ieder persoon leert en denkt anders en volgt zijn eigen ontwikkelingslijn. Hierdoor kan ik goed aansluiten bij de behoefte van de leerling en onderwijs op maat geven.

Mijn kinderen worden tweetalig opgevoed, hierdoor zie ik dagelijks de valkuilen waar kinderen tegen aan lopen die in een meertalige omgeving opgroeien. Ik hoop dat ik met deze bagage nog beter de kinderen bij Dutch for Kids kan begeleiden.