Veelgestelde Vragen

Mogen Vlaamse kinderen zich ook aanmelden voor de Nederlandse lessen bij Dutch for Kids?

Kinderen die uit België komen, of naar België zullen gaan verhuizen, zijn van harte welkom om Nederlandse lessen bij Dutch for Kids te volgen!

Wat zijn de prijzen van de online Nederlandse lessen?

Lessen van 45 minuten

TermijnenPrijs per termijn (u betaalt geen BTW)
36 lessen€ 2046 (€ 150,- korting)
18 lessen€ 1053 (€ 45,- korting)
12 lessen€ 732

Familiekorting

Indien u voor meerdere leerlingen 36 lessen afneemt, ontvangt u voor de tweede en volgende leerling een korting van €75.

Let op

  • Bovenstaande prijzen gelden per leerling.
  • Overgebleven lessen neem je mee naar een volgend schooljaar.
  • Vakanties zelf in te vullen, in overleg met de leerkracht.
  • U betaalt altijd dezelfde prijs: wij rekenen geen prijsverhogingen door aan huidige klanten.

Lessen van 30 minuten (voor kinderen van 3, 4 & 5 jaar oud)

TermijnenPrijs per termijn (u betaalt geen BTW)
36 lessen€ 1412 (€ 100,- korting)
18 lessen€ 726 (€ 30,- korting)
12 lessen€ 504

Familiekorting

Indien u voor meerdere leerlingen 36 lessen afneemt, ontvangt u voor de tweede en volgende leerling een korting van €35.

Let op

  • Bovenstaande prijzen gelden per leerling.
  • Overgebleven lessen neem je mee naar een volgend schooljaar.
  • Vakanties zelf in te vullen, in overleg met de leerkracht.
  • U betaalt altijd dezelfde prijs: wij rekenen geen prijsverhogingen door aan huidige klanten.

Zijn de Nederlandse lessen alleen voor kinderen van Expats?

De Nederlandse lessen zijn voor alle kinderen die Nederlands willen leren én voor alle kinderen die op het niveau van de Nederlandse basisscholen willen lezen, schrijven en spreken. Ook kinderen die helemaal niet van plan zijn om naar Nederland te verhuizen maar wel op het hoogst mogelijke niveau Nederlands willen leren vanuit het buitenland zijn van harte welkom bij Dutch for Kids.

Wanneer is er geen Nederlandse les bij Dutch for Kids vanwege vakantie?

De lessen worden altijd in overleg met de leerkracht afgestemd. Niet alle vakanties lopen namelijk gelijk met vakanties in het buitenland. Als je leerkracht vakantie neemt terwijl jullie eigenlijk door willen gaan is het ook altijd mogelijk om de lessen tijdelijk te vervolgen bij een vervangend docent.

Moet ik tijdens de vakantieweken, of als mijn kind ziek is, doorbetalen?

Nee, u betaalt alleen voor de lessen die gegeven worden. Ook wanneer uw kind een keer ziek is (of als u een keer niet kunt) en u dit minimal 48 uur van tevoren laat weten hoeft u niet voor de les te betalen.

Wanneer kan ik les krijgen?

Dit wordt in overleg met u en de lerares afgestemd. Door de grote tijdverschillen tussen de verschillende werelddelen wordt er overdag, ‘s avonds en in het weekend Nederlandse les gegeven. Tijdens het kennismakingsgesprek kunt u uw voorkeurstijden en -dagen doorgeven.

Op welke dagen wordt er lesgegeven?

Er wordt lesgegeven op alle dagen van de week.

U kunt zelf een voorstel voor een dag en tijd doen waarop u graag les wilt hebben. In overleg met de leerkracht plannen we een geschikt lesmoment voor u in. Het is raadzaam om een paar voorstellen voor dagen en tijden door te geven i.v.m. de beschikbaarheid.

In welke landen geeft Dutch for Kids onder andere Nederlandse les?

Dutch for Kids geeft les aan kinderen die overal ter wereld wonen.

Momenteel geven wij Nederlandse les aan kinderen die wonen in:

Nieuw Zeeland, Zwitserland, Frankrijk, België, Thailand, Vermont, Chicago, Pakistan, Zuid-Korea, Oman, Curacao, Sint-Maarten, Saoudi-Arabië, Brazilië, Colombia, Noorwegen, China (Shanghai), Duitsland, Australië (Sydney, Brisbane en Perth), Zuid-Afrika, De Verenigde Arabische Emiraten (Dubai en Abu Dhabi), Afrika (Nigeria en Kenia), Italië (Toscane en Milaan), Spanje (Madrid en Barcelona), Polen, Roemenië, Sicilië, België, Groot-Brittannië, Zweden (Stockholm), Amerika (New York), Brazilië en Canada. Kijk voor een kaart en meer informatie op onze landen-pagina.

Moet ik betalen voor het lesmateriaal?

Nee, het lesmateriaal zit bij de prijs inbegrepen. Het lesmateriaal wordt wekelijks voorafgaand aan de les naar u gemaild. Ook de digitale leeromgeving (Squal en Nieuwsbegrip) zit bij de prijs inbegrepen.

Behalve het werkboek voor de kinderen die met “Hotel Hallo” (dit is optioneel) gaan werken, de werkboeken voor de lessen van volwassenen en wanneer u extra werkboeken van “Taal Actief” (ook optioneel) wilt bestellen.

Wat moet mijn kind al kunnen om met de Nederlandse online lessen te starten?

Het maakt niet uit of uw kind al goed Nederlands spreekt of pas net in Nederland is komen wonen. We kijken aan de hand van een intakegesprek waar de ontwikkelpunten van uw kind liggen. Aan de hand daarvan wordt uw kind op een niveau ingedeeld met lessen waar hij/zij een vaste periode aan werkt.

Ik wil dat mijn kind gaat starten met online Nederlands les, hoe nu verder?

Eerst maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Skype, Zoom of teams, waarin u kunt aangeven wat de aandachtspunten van uw kind zijn. Wij bespreken tijdens dit gesprek tevens het leesniveau en eventueel de toetsresultaten.

Hoe gaan we verder na het kennismakingsgesprek? 

Na het kennismakingsgesprek koppelen wij uw kind aan een van onze docenten. Hij of zij stuurt u vervolgens een uitnodiging voor de proefles

Wanneer uw kind de Nederlandse proefles leuk, leerzaam en boeiend vond kunt u aangeven of u van start wilt gaan met de online Nederlandse lessen bij Dutch for Kids. 

Samen met de leerkracht van Dutch for Kids stemt u de definitieve lesdagen en tijden af. U kunt nu aangeven of u in termijnen van 12, 18 of 36 lessen wilt betalen. U betaalt alleen voor de lessen die worden gegeven, tijdens de vakanties of vrije dagen betaalt u dus niet voor de lessen. 

Hoe zit het met het huiswerk?

Na afloop van de les zal de leerkracht u laten weten welke opdrachten er als huiswerk gemaakt moeten worden. 

Uw kind zal naast de lessen nog ongeveer 60 minuten per week met het huiswerk bezig zijn.