Kerst daar hebben wij bij Dutch for Kids, net als jullie, flink naar uitgekeken!

En daar hebben wij bij Dutch for Kids, net als jullie, flink naar uitgekeken!

Na een lange periode van school en werk hebben wij allemaal wel een tijdje rust verdiend. Gelukkig is het nu in de meeste landen kerstvakantie en kunnen we even relaxen, energie opdoen en tijd met onze geliefden doorbrengen.

Hebben jullie het huis al in kerstsferen gebracht? Zijn de receptjes voor de kerstmaaltijden al bij elkaar gezocht? Zijn de boodschappen al in huis gehaald? Zijn de cadeautjes al gekocht en ingepakt? Staan de spelletjes al klaar? Hebben jullie al boeken en tijdschriften in huis gehaald?

We hopen dat jullie er met elkaar een hele fijne tijd van zullen maken.

Luisterverhalen in de thema’s kerst en winter op www.youtube.com

Zo’n heerlijke periode vrij is een uitgelezen moment om lekker in een boek te duiken. Maar soms is het ook gewoon lekker om weg te dromen bij een verhaal dat voorgelezen wordt. De concentratie wordt getraind en ook is je kind bezig met het uitbreiden van zijn woordenschat. Plezier en nut worden zo mooi samengebracht!

We kunnen ons voorstellen dat je als vader of moeder niet altijd tijd hebt om voor te lezen. Speciaal voor jullie hebben we een paar leuke links naar luisterverhalen met het thema kerst opgezocht op Youtube. Gratis en voor niks. Alleen even klikken op de link en luisteren (en vaak ook kijken) maar.

Voor de allerkleinsten het kerstverhaaltje met Nijntje:

Een schattig verhaal met Opa Beer en Kleine Beer: ‘Is het al Kerstmis?’, die samen het kerstfeest voorbereiden en kerstfeest vieren met de hele familie.

Het mooie verhaal ‘De sneeuwman’ verteld door Sien van Sesamstraat en tevens verwerkt in een prachtige animatiefilm. Vanaf ongeveer zes jaar.

Het kerstverhaal ‘De zoektocht van de vierde wijze’ bij het haardvuur spannend verteld door Art-Jan de Raad. Vanaf ongeveer negen jaar.

Namens iedereen bij Dutch for Kids wensen we al onze leerlingen, hun ouders, broertjes en zusjes een mooie en gezellige kerst.

Vergelijkbare berichten