Kinderboekenweek 2021 en de online Nederlandse lessen

En daar worden we bij Dutch for Kids elk jaar weer blij van!

Op dit moment is het weer Kinderboekenweek in Nederland. De week loopt van 6 tot en met 17 oktober. Gedurende deze periode worden op scholen, in bibliotheken en in boekhandels allerlei activiteiten georganiseerd ter promotie van het lezen van boeken door kinderen. Elk jaar worden de beste kinderboeken beloond met een Zilveren of Gouden Griffel. Koop je in deze periode voor minimaal €12,50 aan kinderboeken? Dan krijg je dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk ’Tiril en de toverdrank‘, geschreven door Bette Westera, er gratis bij.

Dit jaar is het thema ‘Worden wat je wil’. Gelukkig zijn de meeste kinderen al wie ze willen zijn, maar in dit geval gaat het om het beroep dat kinderen in hun volwassen leven willen gaan uitoefenen. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen. Of je zes jaar bent of twaalf. Ieder kind kan al nadenken over het beroep dat het beste bij hem/haar past.

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 worden kinderen uitgedaagd om na te denken over het beroep dat zij willen gaan uitoefenen en om te dromen over later!

Op https://www.kinderboeken.nl/beroepen-kinderboekenweek-2021/ staat een mooie lijst van boekentips over beroepen voor kinderen van groep 1 tot en met 8.

Laat je kind een mooi boek kiezen over een beroep dat hem/haar interessant lijkt. Koop het boek of leen het bij de bibliotheek. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan willen ze je bij deze locaties zeker weten op weg helpen.

Kruip daarna samen op de bank en geniet van het avontuur! Dit levert ook nog eens een heerlijk ouder-kind-moment op!

Natuurlijk hoort er ook dit jaar weer een liedje bij, deze kun je luisteren via YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=vgi-feWZYO4

We wensen jullie veel leesplezier!

Vergelijkbare berichten