Joepie! Het is bijna zomervakantie!

Wij raden al onze leerlingen aan om deze vakantie lekker te blijven lezen! Want van lezen word je slim en het prikkelt je fantasie! Deze boeken zijn in de Nederlandse boekenwinkels te koop of online, via bol.com.

Alvast een fijne zomervakantie voor iedereen!

Kinderboeken voor kinderen van 4 & 5 jaar

Nederlandse les voor Kinderen via Skype bij Dutch for Kids

 

 

“Nodigt uit voor de mooiste gesprekken over gevoelens met je kind. Vanaf 4 jaar.”

 

 

 

 

 

Nederlandse les via Skype bij Dutch for Kids

 

“De broertjes Tim en Jesse gaan ’s avonds het bos in, want Tim wil een dinosaurus vangen, eentje die wel honderd keer groter is dan een olifant!
Tim weet precies waar hij moet zoeken. Maar ondertussen is het de kleine Jesse die véél meer ziet!

 

 

 

 

 

Kinderboeken voor kinderen van 6 & 7 jaar

 

Nederlandse les bij Dutch for Kids via Skype

 

 

“Ga je mee op een spannende reis door de ruimte? Houd je goed vast en druk op de lanceerknop… daar gaan we!”

 

 

 

 

 

 

In dit geïllustreerde verhaal wordt het beroemde sprookje over de kleine prins naverteld. In deze bewerking is het uit 1943 daterende verhaal – zoals dat hier bekend is uit onder meer de veelvuldig herdrukte vertaling uit 1951 van uitgeverij Ad Donker – intact gebleven.”

 

 

 

Kinderboeken voor kinderen van 8 & 9 jaar

Nederlandse les voor Kinderen via Skype

 

 

“Dit is het verhaal over Kronos en Rea, over Zeus en Hera, over Danaë en over Perseus, over Eros en het Orakel, over Charon, Hades en de onderwereld, over Athene, de nimfen, Medusa en de Drie Grijze Zussen. Bloedstollende verhalen uit de Griekse mythologie op kindermaat, met veel humor en fantasie.”

 

 

 

Nederlandse les via Skype bij Dutch for Kids

 

 

“Een dappere astronaut landt op Mars. Hij weet zeker dat hij iets zal vinden dat leeft. Hij heeft zelfs een cadeau meegebracht: chocoladetaartjes.”

 

 

 

 

 

Kinderboeken voor kinderen van 10 & 11 jaar

Nederlandse les via Skype bij Dutch for Kids

 

 

“Meester Krabbel is ziek en kan een poosje geen les geven. De klas van Dummie en Goos krijgt een invaljuf die alles weet over oude Afrikaanse muziek. Maar dat weet Dummie ook! De twee steken elkaar aan en samen bedenken ze een groots muzikaal spektakel.”

 

 

 

Nederlandse les via Skype bij Dutch for Kids

 

 

“De informatie in dit boek is groots en uitgebreid. Je leest over o.a verschillende soorten bijenkasten, van alles over de imker, de bouw van een bijenkast, bestuiving en nog veel meer.” 

 

 

 

 

Leesboeken voor kinderen van de middelbare school (onderbouw) 

 

Nederlandse les voor middelbare scholieren via Skype

 

 

“Een 13-jarig joods meisje schrijft in haar dagboek, dat ze Kitty noemt, zo’n 165 dagboekbrieven. Het dagboek begint iets eerder dan haar onderduiken met haar familie, dat op 9 juli 1942 begint.”

 

 

 

 

Nederlandse les voor middelbare scholieren via Skype

 

 

“Echte helden bestaan nog! Stel dat de goden van de Olympus nog bestonden in de 21ste eeuw… Stel dat ze nog steeds mensenkinderen krijgen, helden als Hercules… En stel dat jíj een van die kinderen bent… Griekse mythen en modern avontuur – de meest succesvolle jeugdboekenserie van dit moment.” 

 

 

 

Leesboeken voor kinderen van de middelbare school (bovenbouw) 

Nederlandse les voor middelbare scholieren via Skype

 

 

“Het is 1888. De Amsterdamse vioolbouwer Walter Vedder leest in de krant dat er op de plaats van zijn huis een groot hotel gebouwd gaat worden, en onmiddellijk begrijpt hij de kracht van zijn onderhandelingspositie tegenover de Nv Victorie Hotel, die hem immers zal moeten uitkopen.” 

 

 

 

Nederlandse les voor middelbare scholieren via Skype

 

 

“Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg.” 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten