Stel je voor: je bent een tiener die in het buitenland woont en je weet dat je op je 18e in Nederland wilt gaan studeren. Wat moet je dan allemaal weten? Hoe zit het met de toelatingstests die sommige universiteiten vereisen? Hoe kun je je goed voorbereiden en ervoor zorgen dat je Nederlandse vaardigheden voldoende zijn om niet alleen leuke gesprekken te voeren met Nederlandse medestudenten, maar ook om de ingewikkelde teksten in de boeken te begrijpen? 

Bij Dutch For Kids staan we klaar om je te helpen en je hand te nemen gedurende deze reis, zodat je moeiteloos de toelatingstest voor de universiteit of hogeschool kunt doorstaan en met zelfvertrouwen kunt gaan studeren in Nederland.

Voor expatkinderen die van plan zijn om in Nederland te gaan studeren, kan de overgang naar het Nederlandse onderwijssysteem een uitdaging vormen. Daarom hebben we bij Dutch For Kids een programma opgezet dat specifiek gericht is op het voorbereiden van deze studenten op hun academische reis in Nederland. Of je nu in Nederland bent of nog in het buitenland woont, onze online Nederlandse lessen zijn ontworpen om je voor te bereiden op jouw komst naar een Nederlandstalige universiteit.

Een belangrijk aspect van deze voorbereiding is het afleggen van een taaltest, die sommige hogescholen en universiteiten vereisen. Het doel van deze test is om te verzekeren dat studenten bekwaam genoeg zijn in de Nederlandse taal om succesvol te kunnen studeren. Bij Dutch For Kids helpen we onze studenten bij het voorbereiden op deze taaltest door middel van onze online Nederlandse lessen.

Tijdens deze lessen richten we ons op verschillende aspecten van de taal die van cruciaal belang zijn voor academisch succes, zoals grammatica, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en leesvaardigheid.

  • Grammatica: We toetsen de kennis van de studenten op het gebied van grammatica, inclusief spelling van werkwoorden, tijden en zinsstructuur.
  • Schrijfvaardigheid: We helpen studenten bij het schrijven van betogen over diverse onderwerpen en het formuleren van een heldere mening over teksten.
  • Luistervaardigheid: We oefenen met begrijpend luisteren door vragen te beantwoorden over fragmenten die we samen beluisteren.
  • Spreekvaardigheid: Studenten leren hun standpunt duidelijk te maken in een monoloog en oefenen ook het voeren van gesprekken over diverse onderwerpen.
  • Leesvaardigheid: We lezen samen informatieve, beschouwende en betogende teksten en maken hier vragen over, waardoor de woordenschat van de student wordt uitgebreid en ze leren gericht te lezen.

Door deze uitgebreide voorbereiding helpen we expatkinderen om zelfverzekerd en goed voorbereid de stap te zetten naar het Nederlandse hoger onderwijs.

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen bij jouw academische reis in Nederland? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces.

Vergelijkbare berichten