Nederlands leren bij een sportkamp

De basis van de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids ligt in 2013 bij een sportkamp in Den Haag. De kinderen kozen ervoor om te gaan surfen, tennissen of multi-sporten. Daarnaast kregen ze 1 uur per dag Nederlandse les van een van onze gecertificeerde docenten.

Nederlandse les tijdens een sportkamp
Nederlandse les van juf Anouk bij het sportkamp

We zagen de kinderen groeien in die weken, zo gaaf! Vol zelfvertrouwen begonnen ze gesprekjes in het Nederlands te voeren met hun leeftijdsgenootjes.

Na deze weken kozen kinderen er voor om hun lessen online bij ons voort te zetten. Hun juf hadden ze dan al op het sportkamp gezien wat het natuurlijk extra leuk maakte! Ook tijdens de zomervakantie geven wij online Nederlandse lessen aan kinderen van over de hele wereld. Dus toen het kamp voorbij was zagen wij de kinderen de week daarna via Zoom.

Sinds 2018 konden de Sportkampen niet meer plaatsvinden op onze vaste locatie “de HALO” in Den Haag aan de Laan van Poot. Dat vonden we natuurlijk allemaal heel jammer want dit was de plek waar het voor ons allemaal was begonnen en waar de kinderen elk jaar met heel veel plezier meededen aan sport in combinatie met Nederlandse les.

Learn Dutch during a sports week in The Hague
Taalspelletjes tijdens de Nederlandse les op het sportkamp

Wij geven inmiddels wekelijks online Nederlandse lessen aan meer dan 250 kinderen van over de hele wereld.

Bij Dutch for Kids wordt les gegeven aan kinderen vanaf 3 jaar. Wij geven les aan:

We zijn niet meer op een sportkamp in de zomer omdat we ook in de zomervakantie doorgaan met de online Nederlandse lessen. Daarom hebben we een selectie gemaakt van zomerkampen waar je je kind tijdens de vakantie kan laten sporten op in Nederland.

Op de volgende websites kun je leuke sportkampen vinden waar je zoon of dochter tijdens de zomervakantie heerlijk kan bewegen en Nederlands kan praten met andere kinderen:

We wensen jullie allemaal een sportieve zomervakantie toe!

Nederlandse les tijdens de sportkampen
Nederlandse les tijdens de sportkampen
Hengelen naar woorden bij de Nederlandse kampen
Hengelen naar woorden bij de Nederlandse sportkampen