Als taaldocent voor kinderen die Nederlands leren, kom ik dagelijks in contact met gezinnen uit allerlei culturele achtergronden. Onlangs had ik een fijn gesprek met een klant die uit Turkije afkomstig was en al geruime tijd in Nederland woont. Hun dochter gaat naar de internationale school in Den Haag. Hoewel de school Nederlandse lessen aanbiedt, merkte mijn klant dat haar dochter toch moeite had met het begrijpen en spreken van de taal tijdens activiteiten zoals yoga, paardrijden of zwemmen.

Deze situatie is niet uniek. Veel kinderen die naar internationale scholen gaan, worden blootgesteld aan verschillende talen en culturen, wat een geweldige ervaring is maar soms ook uitdagingen met zich meebrengt. Superfijn dat ze naar Dutch for Kids uitreikte, want dat is precies waar mijn team en ik ons op richten: het helpen van kinderen om beter te worden in Nederlands spreken, begrijpen en communiceren.

Bij Dutch for Kids begrijpen we dat elk kind uniek is en zijn eigen uitdagingen heeft. Sommigen willen zich meer focussen op begrijpend lezen, anderen op spreekvaardigheid, en weer anderen willen hun Nederlandse woordenschat vergroten. Onze aanpak is gericht op één-op-één lessen, zodat we elke week de lessen kunnen aanpassen aan de individuele behoeften en mogelijkheden van uw kind.

Wat ons onderscheidt, is onze persoonlijke aanpak. We streven ernaar om ervoor te zorgen dat elke les uitdagend maar haalbaar is, zodat uw kind kan floreren op zijn of haar eigen niveau. Of uw kind nu helemaal opnieuw begint met Nederlands leren, een paar jaar achterloopt maar al wat basisvaardigheden heeft, of al op niveau is maar zijn of haar vaardigheden wil behouden of verbeteren voor de toekomst, wij staan klaar om te helpen.

Het doel is niet alleen om de taalvaardigheden van uw kind te verbeteren, maar ook om hen zelfvertrouwen te geven en hen te laten groeien in hun vermogen om te communiceren en te socializen in het Nederlands. Want taal is niet alleen een communicatiemiddel, maar ook een sleutel tot het openen van deuren naar nieuwe ervaringen en relaties.

Dus, waar kunnen wij jou mee helpen? Laat het ons weten door het formulier in te vullen via deze link, en we nemen contact met je op. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw kind zich thuis voelt in de Nederlandse taal en cultuur, en klaar is om te floreren, waar het leven jullie ook brengt.

Geschreven door Anouk Hosman, eigenaresse van Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten