Uitbreiding Dutch for Kids team

Omdat er steeds meer expatkinderen (en hun ouders!) online Nederlandse les krijgen bij Dutch for Kids, is ons team het afgelopen jaar weer versterkt met een aantal leuke nieuwe collega’s: Annemarie, Susanne, Rebecca en Jolanda. Hieronder stellen zij zich aan jullie voor.

Annemarie Lueks – Leerkracht Basisonderwijs & Voortgezet Onderwijs

Annermarie Lueks, leerkracht basisonderwijs en voortgezet onderwijs bij Dutch for Kids

In 2008 ben ik aan de PABO in Deventer afgestudeerd. Enkele jaren later heb ik mijn bevoegdheid gehaald voor docent Nederlands.

Ik heb ruime ervaring in het lesgeven en sta met veel plezier voor de klas. Ik werk graag met leerlingen, ik houd van diversiteit en van de interactie.

Persoonlijke aandacht, oog voor iedere leerling en passend onderwijzen vind ik belangrijk. Zo vind ik dat naast de lesstof er ruimte moet zijn voor een grapje of een persoonlijk praatje.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, houd ik van koken en bakken, loop ik hard of doe ik iets gezelligs met vriendinnen. 

Dat ik nu werk bij Dutch for Kids vind ik erg leuk! Het lesgeven aan leerlingen van de basisschool, maar ook aan leerlingen van het voortgezet onderwijs is een combinatie waar ik blij van word. Daarnaast biedt het één op één lesgeven meer mogelijkheden op het gebied van persoonlijke aandacht en sluit het beter aan op de eigen ontwikkeling. 

Susanne Kolff – Leerkracht Basisonderwijs

Susanne Kolff, leerkracht basisonderwijs bij Dutch for Kids

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Susanne Kolff Riemersma. Nadat ik tien jaar in het onderwijs heb gewerkt, besloten mijn man en ik om met onze drie kinderen (2010, 2013, 2014)  ons huis in Nederland te verkopen en op reis te gaan. Na vele avonturen en heel veel ervaringen te hebben opgedaan, hebben we ons gevestigd in Denemarken. We wonen nu op een klein eiland midden in de Baltische Zee.

Samen met mijn man hebben we een kleine zeilschool waar we kinderen leren zeilen. Naast het zeilen, waar we als gezin van genieten word ik ook blij van mijn man en kinderen, zwemmen, wandelen, lezen. Verder houd ik ook erg van reizen en lesgeven natuurlijk.

Ik werk met veel plezier bij Dutch for Kids. Het contact met kinderen vind ik leuk en waardevol. En de manier van het één op één les geven, geeft me de mogelijkheid om een goede band met mijn leerlingen op te bouwen en hun zo Nederlands te leren.

Rebecca van Leeuwen – Leerkracht basisonderwijs Dutch for Kids

Rebecca van Leeuwen, leerkracht basisonderwijs bij Dutch for Kids

Als kind wist ik al dat ik later juf wilde worden. Ik heb op de Universitaire Pabo in Amsterdam gestudeerd. In Amsterdam heb ik veel ervaring opgedaan met leerlingen die Nederlands als tweede taal leren. 

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als groepsleerkracht van een groep 4 in Rotterdam. Als groepsleerkracht genoot ik het meeste van de individuele momenten met leerlingen. 

Op deze momenten kwam ik echt achter de talenten, interesses, humor en persoonlijkheid van een leerling. Deze relatie met de leerlingen is wat voor mij het werk leuk maakt!

Na een half jaar gereisd te hebben door Zuidoost-Azië, doe ik nu bij Dutch for Kids wat ik het liefste doe: lesgeven aan het individuele kind.

Ik kijk ernaar uit om samen te groeien, ontwikkelen en te genieten van het leren!

Jolanda Smeets – Leerkracht basisonderwijs

Jolanda Smeets, leerkracht basisonderwijs bij Dutch for Kids

Mijn naam is Jolanda Smeets en sinds kort werk ik als docent bij Dutch for Kids.
Ik ben 31 jaar oud en woon op het zonnige Tenerife. Mijn hobby’s zijn windsurfen, paardrijden, duiken en reizen.

Nadat ik afstudeerde op de pabo heb ik op verschillende scholen gewerkt als invaljuf. Na een jaar besloot ik verder te studeren aan de universiteit en behaalde ik mijn masterdiploma in Opvoedingsondersteuning.

Toen ik 5 jaar geleden verhuisde naar Tenerife ben ik online gaan lesgeven. In het begin was ik hier sceptisch over, maar al gauw ervaarde ik dat online lesgeven juist veel mogelijkheden biedt om in te spelen op de individuele behoefte van een leerling.

Kinderen zien groeien maakt mij enthousiast en ik vind het leuk om samen aan de slag te gaan met de Nederlandse taal!

Bij Dutch for Kids zijn we heel blij met deze leuke nieuwe juffen en wensen hen veel online lesgeefplezier!

Geschreven door Hinke Wijngaard, docent Nederlands bij Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten