Dutch for Kids voor scholen

Bij Dutch for Kids is er een speciale pagina voor scholen die op zoek zijn naar professionele Nederlandse ondersteuning voor hun leerlingen. 

Al sinds 2013 zijn we een trouwe partner van scholen, en in dit blogbericht deel ik graag met je hoe we met plezier samenwerken.

Op onze pagina leest u meer over hoe wij basisschoolleerlingen en middelbare scholieren die recentelijk naar Nederland zijn verhuisd, helpen door het bieden van Nederlandse taalondersteuning. 

Deze leerlingen kunnen Nederlandse lessen volgen bij Dutch for Kids, waarbij de school de kosten draagt.

Wat bieden wij?

  • Ervaren docenten voor individuele lessen in taal, grammatica, spelling, leesbegrip en woordenschat.
  • Flexibele lessen die aansluiten op de behoeften van de school en ouders.
  • Kosten worden rechtstreeks gefactureerd aan de school.
  • Gratis kennismakingsgesprekken en proeflessen voor leerlingen.

Voor wie?

Onze ondersteuning is speciaal ontworpen voor kinderen die na een periode in het buitenland te hebben gewoond, nu in Nederland zijn. Soms hebben deze kinderen Nederlandse ouders en kunnen ze al goed Nederlands spreken op het moment dat ze weer naar een Nederlandse school gaan. 

Echter, juist de vakken Nederlands en bijvoorbeeld geschiedenis kunnen struikelblokken vormen. Qua spelling is er wellicht nog niet een solide basis gelegd, de grammaticaregels zijn nog niet geautomatiseerd of bij lange teksten zijn de begrijpend lezen strategieën nog niet aangeleerd.

Bij Dutch for Kids starten ze met de lessen die ze gewoon thuis kunnen volgen. Binnen een paar maanden merkt de school al verschil. We analyseren welke spellingregels moeten worden bijgespijkerd en leggen een sterke basis voor de Nederlandse taal. 

Op deze manier kunnen de kinderen met zelfvertrouwen weer volop deelnemen aan alle lessen!

Hoe werkt het?

  •                    Aanmelding door school: Scholen kunnen contact met ons opnemen om leerlingen in te schrijven voor Nederlandse lessen. We staan klaar voor een gesprek en nemen snel contact op om de behoeften te bespreken.
  •                    Informatie voor ouders: Vervolgens stellen we een informatiemail op voor ouders, waarin alles staat over onze lessen, inschrijvingen, en meer.
  •                    Aanmelding door ouders: Ouders kunnen vervolgens hun kinderen zelf aanmelden voor de lessen, die vanuit huis gevolgd kunnen worden zonder de normale schoolschema’s te verstoren.
  •                    Lesfrequentie en huiswerk: We bieden flexibele lessen, wekelijks of tweemaal per week, in nauwe samenwerking met de school en ouders. Huiswerk wordt afgestemd op de behoeften en mogelijkheden.
  •                    Facturering naar school: De kosten voor de Nederlandse lessen worden rechtstreeks gefactureerd aan de school.

Ontdek meer via onze pagina!

Bezoek onze pagina voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Wilt u ook uw leerlingen een solide Nederlandse basis bieden? Vul dan het contactformulier op onze pagina in. We kijken uit naar een fijne samenwerking waarin we samen de Nederlandse taalvaardigheid van uw leerlingen naar nieuwe hoogten tillen. Samen zijn we sterk!

Dit blogbericht is geschreven door Anouk Hosman, eigenaresse van Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten