Online Nederlandse lessen via Skype

Woon je met je gezin in het buitenland of ga je binnenkort emigreren? Woon je in Nederland maar merk je dat je kind extra Nederlandse lessen nodig heeft? Of wil je graag dat je kind met online Nederlandse lessen start omdat jullie naar Nederland gaan verhuizen? Dan kun je je kind opgeven voor de online Nederlandse lessen bij Dutch for Kids, je krijgt wekelijkse lessen met je eigen docent.

Sinds 2013 geven wij les aan kinderen van 2,5 tot 18 jaar van over de hele wereld. Ons team van ervaren leerkrachten zijn allemaal in het bezit van hun PABO-diploma of docenteopleiding Nederlands. Daarnaast hebben al onze leerkrachten ruime ervaring in het lesgeven op een Nederlandse basis- of middelbare school.

Het voordeel aan de online lessen is dat je deze na je schooldag gewoon in je eigen kamer, of een andere rustige plek in je huis, kunt doen. Ook als je op vakantie gaat kunnen de lessen doorgaan mocht je dit fijn vinden. De vakanties en vrije dagen kun je afstemmen met je juf en je kunt op elk moment van het jaar en op elk niveau bij ons instromen.

Waarom online Nederlandse lessen bij Dutch for Kids?

 • Je krijgt persoonlijke online Nederlandse privélessen op maat van je eigen docent
 • Het lesmateriaal sluit aan op het lesmateriaal van de Nederlandse basis- en middelbare scholen
 • Je doet de les vanuit je eigen huis d.m.v. Skype
 • De Nederlandse lessen sluiten aan op jouw niveau
 • Je hebt twee keer per jaar toetsing en een rapport 
 • Tussentijds overleg met de docent over de voortgang van uw kind is altijd mogelijk
 • Je krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving

Online Nederlandse les via Skype, hoe werkt dat?

De eerste les van Dutch for Kids is een gratis proefles. Voorafgaand aan de gratis proefles wordt er een kort kennismakingsgesprek ingepland. Dit kennismakingsgesprek wordt ingepland bij een van onze docenten. Tijdens het kennismakingsgesprek worden o.a. de volgende onderwerpen besproken:

 • De thuistaal van uw kind en de motivatie om Nederlands te willen leren.
 • Doelen voor komende periode en uitleg over onderstaande vakken die aangeboden worden:
  Grammatica – Spelling – Woordenschat – Begrijpend lezen – Leestempo

Na het kennismakingsgesprek wordt u voorgesteld aan de leerkracht die het best bij u kind past. Elke leerkracht heeft immers zijn eigen specialiteiten (onderbouw, middenbouw, bovenbouw of middelbare school). Als uw kind gaat werken op het niveau van de middelbare school dan komt uw kind waarschijnlijk bij een andere leerkracht terecht dan wanneer u een kleuter van 4 jaar aanmeldt voor de lessen.

Wanneer u contact met de leerkracht heeft gehad kunnen de lessen beginnen. U krijgt eerst een gratis proefles op het niveau waarvan wij denken dat dit goed bij uw kind past. Als alles naar wens verloopt wordt er een plan voor de komende periode voor uw kind gemaakt en kunnen de Nederlandse lessen van start gaan.

Vervolgens worden er wekelijkse online lessen gegeven en na elke les krijgt uw zoon of dochter Nederlandse huiswerk op voor de komende week van zijn docent. Het huiswerk moet ingestuurd zijn voordat de eerstvolgende les begint.

Voorbeeld: U woont in het buitenland en uw kind van 8 jaar is al goed op niveau maar u wilt dat zo houden en daarom starten jullie met de Nederlandse lessen bij Dutch for Kids. Hij of zij start dan met de lessen van groep 5. Wekelijks wordt het lesmateriaal per mail naar u toegestuurd en daarnaast hebben wij een digitale leeromgeving waar uw kind op kan inloggen.

Om te zien hoe hij of zij vooruit gaat doen we in januari en in mei een toets en daarna volgt het rapport. De rapporten kunt u bewaren en gebruiken op het moment dat jullie terug naar Nederland willen verhuizen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je je opgeven voor een gratis proefles? Vul dan je gegevens hieronder in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraag les

Wilt u een gratis kennismakingsgesprek en gratis proefles? Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

 • Als u ook uw telefoonnummer opgeeft, dan kunnen wij u bereiken indien mailen niet lukt.
 • Vul hieronder de naam en geboortedatum van de leerling in. Wilt u meerdere leerlingen toevoegen? Druk dan op het +-symbool.
  NaamGeboortedatum (DD/MM/YYYY) 
 • Om een afspraak makkelijk in te kunnen plannen is het handig als we weten in welke tijdzone u zich bevindt.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.