Online bijles Nederlands (NT2) voor terugkerende expatkinderen

Online Nederlandse les voor terugkerende expat kinderen
Meer dan 250 kinderen zitten bij onze club van Nederlandse kinderen in het buitenland.
Kom jij ook de online Nederlandse cursus bij Dutch for Kids volgen?

Bent u van plan om binnenkort terug te keren naar Nederland na een periode in het buitenland te hebben gewoond?

Heeft uw kind hulp nodig bij het leren van Nederlands in Nederland? En zoekt u de beste manier om uw kind voor te bereiden op belangrijke toetsen in groep 6, 7 en 8 en de middelbare school?

Wij bieden NT2 bijles aan die speciaal is ontworpen om uw kind te helpen de taal snel en effectief te leren. Met onze expertise en ervaren docenten kunt u erop vertrouwen dat uw kind de beste ondersteuning krijgt om zich comfortabel en bekwaam te voelen in de Nederlandse taal.

Onze ervaren docenten staan voor u klaar om uw kind de beste 1-op-1 begeleiding te bieden, zodat uw kind zich snel op zijn gemak voelt en zelfvertrouwen opbouwt. Ons lesmateriaal en de oefentoetsen zijn ontworpen om uw kind te helpen slagen.

En als u net (terug) naar Nederland bent verhuisd, begrijpen we dat het extra overweldigend kan zijn, daarom bieden we de ondersteuning die uw kind nodig heeft om succesvol te zijn.

Uw kind gaan 1 op 1 met een bevoegd Nederlands docent aan de slag met (één van) deze  vakken:

 • taal
 • spelling
 • begrijpend lezen
 • woordenschat
 • grammatica

Wat houdt de online bijles Nederlands (NT2) in?

Wij bieden online bijles Nederlands op maat aan voor kinderen van de basis- èn middelbare school, die een aantal jaar in het buitenland hebben gewoond. We kijken aan de hand van een intakegesprek met de ouders en een proefles met uw kind waar de ontwikkelpunten liggen. Aan de hand daarvan wordt een lessenserie voor uw zoon of dochter samengesteld waar uw kind een vastgestelde periode aan werkt.

Online Nederlandse les voor terugkerende expat-kinderen
Juf Pauline geeft hier online Nederlandse
les aan een van onze studenten die in Amerika woont.

Eerst maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Skype of Zoom, waarin u kunt aangeven wat de aandachtspunten van uw kind zijn. Wij bespreken tijdens dit gesprek tevens het leesniveau en eventueel de toetsresultaten.

Samen met de leerkracht maakt uw zoon of dochter de oefeningen, daarnaast zal hij/zij nog ongeveer 60 minuten per week met huiswerk bezig zijn.

Vervolgens start uw kind met wekelijkse lessen bij een van onze bevoegde docenten, op een vast moment. Na een periode van 12 of 18 weken evalueren we en beslissen we of de gestelde doelen zijn behaald en of uw kind voldoende kennis heeft opgedaan om zelfstandig verder te gaan zonder onze hulp.

 • Contact tussen Dutch for Kids en school is mogelijk aan het begin van het traject en tijdens de tussenevaluatie.
 • Alle materialen die nodig zijn voor de les ontvangt u per mail/post.
 • Aan de hand van toetsen en tussenmetingen krijgt u een duidelijk beeld van de prestaties van uw kind.

Alle lessen worden online, via Skype, Zoom of Teams, gegeven.

Online Nederlandse les vanuit Noorwegen!
Online Nederlandse les vanuit Noorwegen! Neem hier een kijkje bij onze andere foto’s.

Tarieven

Lessen van 45 minuten

Termijnen Prijs per termijn (u betaalt geen BTW)
36 lessen € 1948 (€ 140,- korting)
18 lessen € 999 (€ 45,- korting)
12 lessen € 696

Familiekorting

Indien u voor meerdere leerlingen 36 lessen afneemt, ontvangt u voor de tweede en volgende leerling een korting van €75.

Let op

 • Bovenstaande prijzen gelden per leerling.
 • Overgebleven lessen neem je mee naar een volgend schooljaar.
 • Vakanties zelf in te vullen, in overleg met de leerkracht.

Wat zit hier bij inbegrepen?

 • Een gratis kennismakingsgesprek
 • Een gratis proefles
 • Online Nederlandse privélessen van een bevoegde leerkracht
 • Het benodigde lesmateriaal
 • Les vanuit uw eigen huis d.m.v. Skype, Zoom of teams
 • Nederlandse lessen die aansluiten op het individuele niveau van uw kind
 • Twee keer per jaar toetsing en een rapport
 • Tussentijds overleg met de docent over de voortgang van uw kind
 • Toegang tot onze digitale leeromgeving

Aanvraag les

Wilt u een gratis kennismakingsgesprek en gratis proefles? Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

 • Als u ook uw telefoonnummer opgeeft, dan kunnen wij u bereiken indien mailen niet lukt.
 • Vul hieronder de naam en geboortedatum van de leerling in. Wilt u meerdere leerlingen toevoegen? Druk dan op het +-symbool.
  NaamGeboortedatum (DD/MM/YYYY) 
 • Om een afspraak makkelijk in te kunnen plannen is het handig als we weten in welke tijdzone u zich bevindt.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Online Nederlandse les vanuit Spanje!
Online Nederlandse les vanuit Spanje!

Voorbeelden

 • Sommige kinderen krijgen op school te horen dat ze net iets meer aandacht nodig hebben bij taal, spelling, begrijpend lezen, woordenschat of grammatica. Deze kinderen komen in een 1 op 1 setting tot bloei en kunnen de opgedane kennis vervolgens op school toepassen.
 • Andere kinderen zijn net in Nederland komen wonen en vinden het een behoorlijke uitdaging om zich goed voor te bereiden op de CITO-toets van groep 7 en 8. Door middel van de wekelijkse Nederlandse lessen bij Dutch for Kids wordt hun woordenschat uitgebreid, spelling en grammatica verbeterd en gaat hun begrijpend lezen niveau omhoog.
 • Ook kinderen met dyslexie zijn van harte welkom om Nederlandse lessen bij Dutch for Kids te volgend. Op een speelse manier gaan we aan de slag met de spellingregels waardoor het zelfvertrouwen wordt vergroot en uw kind de lessen op school weer leuk gaat vinden.

Online bijles voor de CITO groep 7 en groep 8

Ook kan het zo zijn dat u wilt dat we u kind zo goed mogelijk voorbereiden op de CITO-toets van groep 7 of groep 8.

Groep 7 is misschien wel het belangrijkste jaar van de basisschool. De uitslag de CITO-toets van groep 7 vormen samen met de CITO-uitslagen van de voorgaande jaren het advies voor het voortgezet onderwijs. Wanneer je als expat-kind terugkomt in Nederland wil je je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden op deze toets. Wij bereiden je stap voor stap voor zodat je vol zelfvertrouwen je toets kunt gaan maken.

Ook groep 8 is een heel belangrijk jaar. Hoewel het schooladvies nu al is gegeven kunnen de CITO-scores nog steeds bepalend zijn. Wanneer je in groep 8 terugstroomt in het Nederlands onderwijssysteem helpen wij je op je toets zo goed mogelijk te maken. Daarnaast zullen we je ook al voorbereiden tijdens de lessen op het VO-jaar dat daarna zal volgen.

Bij de online Nederlandse lessen ter voorbereiding op de CITO-toets we aan de volgende vakken:

 • spelling
 • begrijpend lezen
 • woordenschat

Met behulp van onze gratis digitale leeromgeving kun je daarnaast kosteloos aan de slag met de oefenstof voor het vak “rekenen”.

Door oefentoetsen samen te maken is het voor de leerkracht en de leerling meteen duidelijk waarde ontuikkelpunten liggen. Met onze (twee)wekelijkse lessen werken we doelmatig aan de lesstof die bij de CITO-toets gevraagd wordt. Op deze manier kan uw kind vol zelfvertrouwen aan de CITO beginnen!

Veelgestelde vragen

Wat moet mijn kind al kunnen om met de Nederlandse online lessen te starten?

Het maakt niet uit of uw kind al goed Nederlands spreekt of pas net in Nederland is komen wonen. We kijken aan de hand van een intakegesprek waar de ontwikkelpunten van uw kind liggen. Aan de hand daarvan wordt uw kind op een niveau ingedeeld met lessen waar hij/zij een vaste periode aan werkt.

Ik wil dat mijn kind gaat starten met online Nederlands leren, hoe nu verder?

Eerst maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Skype, Zoom of teams, waarin u kunt aangeven wat de aandachtspunten van uw kind zijn. Wij bespreken tijdens dit gesprek tevens het leesniveau en eventueel de toetsresultaten.

Hoe gaan we verder na het kennismakingsgesprek?

Na het kennismakingsgesprek koppelen wij uw kind aan een van onze docenten. Hij of zij stuurt u vervolgens een uitnodiging voor de proefles.

Wanneer uw kind de Nederlandse proefles leuk, leerzaam en boeiend vond kunt u aangeven of u van start wilt gaan met de online Nederlandse lessen bij Dutch for Kids.

Samen met de leerkracht van Dutch for Kids stemt u de definitieve lesdagen en tijden af. U kunt nu aangeven of u met een pakket van 12, 18 of 36 lessen wilt starten. U betaalt alleen voor de lessen die worden gegeven, tijdens de vakanties of vrije dagen betaalt u dus niet voor de lessen.

Hoe zit het met het huiswerk?

Na afloop van de les zal de leerkracht u laten weten welke opdrachten er als huiswerk gemaakt moeten worden.

Uw kind zal naast de lessen nog ongeveer 60 minuten per week met het huiswerk bezig zijn.

Van start met de online Nederlandse lessen bij Dutch for Kids!

Vervolgens start uw kind met wekelijkse lessen bij een van onze bevoegde docenten, op een vast moment.

Twee keer per jaar evalueren we en beslissen we of de gestelde doelen zijn behaald en of uw kind voldoende kennis heeft opgedaan om door te gaan naar het volgende niveau.

U ontvangt 2 keer per jaar een rapport waarin de vooruitgang van uw kind beschreven staat. Het is natuurlijk ook mogelijk om tussendoor de voortgang met de juf of meester te bespreken.

Ook handig om te weten:

 • Contact tussen Dutch for Kids en de school van uw kind is mogelijk om de leerprestaties van u kind te optimaliseren.
 • Alle materialen die nodig zijn voor de les ontvangt u per mail of worden tijdens de les met de leerling gedeeld.
 • Onze lessen worden doordeweeks (overdag en ’s avonds) en in het weekend gegeven.
 • Bij het maken van de planning voor de lessen houden wij rekening met eventuele voorkennis over de Nederlandse taal en jullie doelen met de online Nederlandse lessen.
 • Alle kinderen werken bij ons aan de hand van een doelgericht handelingsplan. Ouders kunnen dit plan ten alle tijden inzien.

Zien we je binnenkort bij een gratis proefles?

Ons team van ervaren docenten staat voor je klaar:

Anouk Hosman - Dutch for Kids
Anouk Hosman
Gijs Hosman - Dutch for Kids
Gijs Hosman
Samantha Braat - Dutch for Kids
Samantha Braat
Amarins Postma
Amarins Postma
Anita Wijnker - Dutch for Kids
Anita van Leerdam
Anna Sander - Dutch for Kids
Anna Sander
Annermarie Lueks - Docent Dutch for Kids
Annemarie Lueks
Arianne Verbeek - Dutch for Kids
Arianne Verbeek
Camille Nijenhuis - Dutch for Kids
Camille Nijenhuis
Hanneke Aker - Dutch for Kids
Hanneke Aker
Hinke Wijngaard
Hinke Wijngaard
Inge Darquennes
Larissa Staal
Mariëlle Zaagman - Dutch for Kids
Mariëlle Zaagman
Marjolein Mansheijm
Marrit Postma
Marrit Postma
Martine Pietersma
Martine Pietersma
Nicolette Vlaardingerbroek - Dutch for Kids
Nicolette Vlaardingerbroek
Pauline Groenenberg
Susanne Kolff
Vera Eysink

lessen geven we per week

jaar ervaring in online lesgeven

docenten staan voor je klaar