Online Nederlandse les voor middelbare scholieren

Online Nederlandse les voor middelbare scholieren
Wij geven met heel veel plezier online Nederlandse les aan middelbare scholieren.
De methode Kern, waar wij mee werken, is een modern boek vol actualiteiten. Ben jij nieuwsgierig naar onze lessen?
Ook na groep 8 of de zesde klas, kan uw zoon of dochter gewoon verder gaan met de online 1-op-1 Nederlandse lessen bij Dutch for Kids. Wij geven online Nederlandse lessen aan middelbare scholieren van over de hele wereld sinds 2013.

Uw kind werkt, op zijn eigen niveau (VMBO, HAVO of VWO), met zijn of haar ervaren Nederlandse docent aan de lessen van het Nederlands voortgezet onderwijs.

Uw zoon of dochter werkt bij Dutch for Kids met de digitale methode “Kern”. Geen gedoe met het opsturen van boeken, want deze methode is volledig digitaal. U kind kan op ieder moment van het schooljaar bij ons instromen om met de Nederlandse cursus van start te gaan.

De docent doet wekelijks 1 of 2 lessen van 45 minuten per keer, samen met uw kind. Daarna wordt er voor ongeveer 60 minuten aan huiswerk opgegeven.

Elke week besteden we bij onze online Nederlandse lessen voor middelbare scholieren aandacht aan:

 • spreken
 • schrijven
 • spelling & grammatica
 • begrijpend lezen en woordenschat

We geven lessen op maat en maken persoonlijke doelstellingen zodat iedereen op zijn eigen niveau kan werken.

Tijdens iedere les staat er een nieuw, actueel thema centraal. Hierdoor blijf je op de hoogte blijft van wat er in Nederland speelt. 

Aan de hand van toetsen en rapport (twee keer per jaar) krijgt u een goed en duidelijk overzicht van de prestaties van uw kind.

Wij bieden lessen op de volgende niveaus aan:

 • VMBO
 • HAVO
 • VWO
Online Dutch lessons with student via Skype
Online Nederlandse les met juf Anouk en onze middelbare school student Zivansh. Neem hier een kijkje bij onze andere foto’s.

Wij geven les aan kinderen die:

 1. Al goed op niveau zijn.  Zij vervolgen wekelijks vanuit het buitenland online Nederlandse les bij ons. Als zij naar Nederland terug willen verhuizen kunnen ze weer bij hun leeftijdsgenootjes instromen.
 2. Al wel Nederlands spreken maar het nog nooit geschreven hebben. Het kan zijn dat zij een aantal jaar achterlopen op hun leeftijdgenootjes. In dat geval werken zij met persoonlijke doelstellingen aan hun Nederlandse lessen. 
 3. Helemaal bij het begin beginnen en nog geen Nederlands spreken of schrijven. Wij helpen hen helemaal vanaf het begin. Het kan zijn dat zij het advies van ons krijgen om eerst een periode met een NT2-methode aan de slag te gaan voordat zij met de stof van MAVO, HAVO of VWO kunnen beginnen. Aan de hand van gesprekken, liedjes, verhalen en filmpjes wordt hun woordenschat snel uitgebreid

Tarieven

Lessen van 45 minuten

Termijnen Prijs per termijn (u betaalt geen BTW)
36 lessen € 1948 (€ 140,- korting)
18 lessen € 999 (€ 45,- korting)
12 lessen € 696

Familiekorting

Indien u voor meerdere leerlingen 36 lessen afneemt, ontvangt u voor de tweede en volgende leerling een korting van €75.

Let op

 • Bovenstaande prijzen gelden per leerling.
 • Overgebleven lessen neem je mee naar een volgend schooljaar.
 • Vakanties zelf in te vullen, in overleg met de leerkracht.

Wat zit hier bij inbegrepen?

 • Een gratis kennismakingsgesprek
 • Een gratis proefles
 • Persoonlijke online Nederlandse privélessen op maat van een bevoegde leerkracht
 • Het benodigde lesmateriaal
 • Les vanuit uw eigen huis d.m.v. Skype, Zoom of teams 
 • Nederlandse lessen die aansluiten op het individuele niveau van uw kind
 • Twee keer per jaar toetsing en een rapport 
 • Tussentijds overleg met de docent over de voortgang van uw kind
 • Toegang tot onze digitale leeromgeving

Aanvraag les

Wilt u een gratis kennismakingsgesprek en gratis proefles? Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

 • Als u ook uw telefoonnummer opgeeft, dan kunnen wij u bereiken indien mailen niet lukt.
 • Vul hieronder de naam en geboortedatum van de leerling in. Wilt u meerdere leerlingen toevoegen? Druk dan op het +-symbool.
  NaamGeboortedatum (DD/MM/YYYY) 
 • Om een afspraak makkelijk in te kunnen plannen is het handig als we weten in welke tijdzone u zich bevindt.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Online Nederlandse les voor middelbare scholieren
Juf Anouk geeft hier online Nederlandse les aan Daan uit Dubai.
Neem hier een kijkje bij onze andere foto’s.

Wil je online Nederlandse les zodat je naar een Nederlandstalige universiteit kunt gaan?

Samen met een van onze ervaren VO-docenten ga je aan de slag met de lesstof van de Nederlandse middelbare school. We werken toe naar het eindexamen Nederlands of de toelatingstest Nederlands die je op sommige Nederlandstalige universiteiten of hogescholen moet behalen. Aan de hand van oefentoetsen weet je zoon of dochter snel wat de vereiste doelstellingen zijn en werken we hier stap voor stap naartoe.

Wil je Nederlandse lessen om te kunnen studeren op een Engelstalige universiteit?

Ook als je een Engelstalige studie in Nederland gaat starten kan het fijn zijn om al wat kennis te hebben van de Nederlandse taal. Al is het alleen maar om hier meteen vrienden te kunnen maken, om je boodschappen hier makkelijker te kunnen doen en om mee te doen aan een sport van je keuze. We houden rekening met het startniveau van jouw kind en passen de lessen aan naar jullie persoonlijke doelen.

Wat moet mijn kind al kunnen om met de Nederlandse online lessen te starten?

Het maakt niet uit of uw kind al goed Nederlands spreekt of pas net in Nederland is komen wonen. We kijken aan de hand van een intakegesprek waar de ontwikkelpunten van uw kind liggen. Aan de hand daarvan wordt uw kind op een niveau of groep ingedeeld met lessen waar hij/zij een vaste periode aan werkt.

Ik wil dat mijn kind gaat starten met online Nederlands leren, hoe nu verder?

Eerst maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Skype, Zoom of teams, waarin u kunt aangeven wat de aandachtspunten van uw kind zijn. Wij bespreken tijdens dit gesprek tevens het leesniveau en eventueel de toetsresultaten.

Hoe gaan we verder na het kennismakingsgesprek? 

Na het kennismakingsgesprek koppelen wij uw kind aan een van onze docenten. Hij of zij stuurt u vervolgens een uitnodiging voor de proefles

Wanneer uw kind de Nederlandse proefles leuk, leerzaam en boeiend vond kunt u aangeven of u van start wilt gaan met de online Nederlandse lessen bij Dutch for Kids. 

Samen met de leerkracht van Dutch for Kids stemt u de definitieve lesdagen en tijden af. U kunt nu aangeven of u in termijnen van 12, 18 of 36 lessen wilt betalen. U betaalt alleen voor de lessen die worden gegeven, tijdens de vakanties of vrije dagen betaalt u dus niet voor de lessen. 

Hoe zit het met het huiswerk?

Na afloop van de les zal de leerkracht u laten weten welke opdrachten er als huiswerk gemaakt moeten worden. 

Uw kind zal naast de lessen nog ongeveer 60 minuten per week met het huiswerk bezig zijn. 

Van start met de online Nederlandse lessen bij Dutch for Kids! 

Vervolgens start uw kind met wekelijkse lessen bij een van onze bevoegde docenten, op een vast moment.

Twee keer per jaar evalueren we en beslissen we of de gestelde doelen zijn behaald en of uw kind voldoende kennis heeft opgedaan om door te gaan naar het volgende niveau. 

U ontvangt 2 keer per jaar een rapport waarin de vooruitgang van uw kind beschreven staat. Het is natuurlijk ook mogelijk om tussendoor de voortgang met de juf of meester te bespreken. 

Dit rapport kunt u gebruiken voor het moment dat u terug naar Nederland verhuisd om het aan de school van uw keuze te laten zien.

Ook handig om te weten:

 • Het is altijd mogelijk om tussendoor een gesprekje met de docent in te plannen om de leerprestaties van u kind te optimaliseren. 
 • Alle materialen die nodig zijn voor de les zijn grotendeels digitaal. Daarnaast ontvangt u per mail materiaal of wordt dit tijdens de les met de leerling gedeeld.
 • Onze lessen worden doordeweeks (overdag en ’s avonds) en in het weekend gegeven. 
 • De lessen worden op maat gegeven, dus bij het maken van de planning voor de lessen houden wij rekening met eventuele voorkennis over de Nederlandse taal en jullie doelen met de online Nederlandse lessen. 
 • Alle kinderen werken bij ons aan de hand van een doelgericht handelingsplan. Ouders mogen dit plan altijd inzien.
Online Nederlandse les vanuit Melbourne
Online Nederlandse les vanuit Melbourne met juf Anouk en Theo.

Voorbeelden

 • Sommige kinderen kunnen al een beetje Nederlands spreken. Met 2 keer 45 minuten online Nederlandse les per week leren zij de taal goed en snel te spreken binnen 3-6 maanden.
 • Andere kinderen komen binnenkort in Nederland wonen en willen graag een intensieve cursus Nederlands van 3 lessen per week, 2 maanden lang. Wij stomen uw kind dan zo goed mogelijk klaar voor het Nederlandstalige onderwijs. 
 • Weer andere kinderen zijn al goed op niveau en willen dat dit zo blijft. Zij volgen een aantal jaar achter elkaar wekelijks online Nederlandse lessen, om hun Nederlandse taal in het buitenland up-to-date te houden. Misschien wil je de mogelijkheid hebben om je kind ooit in Nederland te laten studeren. In dat geval kun je ze jarenlang online Nederlandse les laten volgen tot de periode aanbreekt dat zij naar Nederland verhuizen.

Ook wanneer u eenmaal in Nederland woont kunnen wij nog een tijdje doorgaan met de online Nederlandse lessen. 

Zien we je binnenkort bij een gratis proefles?

Ons team van ervaren docenten staat voor je klaar:

Anouk Hosman - Dutch for Kids
Anouk Hosman
Gijs Hosman - Dutch for Kids
Gijs Hosman
Samantha Braat - Dutch for Kids
Samantha Braat
Amarins - Dutch for Kids
Amarins Postma
Anita Wijnker - Dutch for Kids
Anita van Leerdam
Anna - Dutch for Kids
Anna Sander
Annemarie Lueks
Camille - Dutch for Kids
Camille Nijenhuis
Hanneke - Dutch for Kids
Hanneke Aker
Hinke Wijngaard
Inge - Dutch for Kids
Inge Darquennes
Jolanda - Dutch for Kids
Jolanda Smeets
Marielle - Dutch for Kids
Mariëlle Zaagman
Marjolein - Dutch for Kids
Marjolein Mansheijm
Marrit - Dutch for Kids
Marrit Postma
Martine - Dutch for Kids
Martine Pietersma
Nicolette Vlaardingerbroek - Dutch for Kids
Nicolette Vlaardingerbroek
Pauline - Dutch for Kids
Pauline Groenenberg
Rebecca van Leeuwen - Docent bij Dutch for Kids
Rebecca van Leeuwen
Susanne - Dutch for Kids
Susanne Kolff
Vera - Dutch for Kids
Vera Eysink

lessen geven we per week

jaar ervaring in online lesgeven

docenten staan voor je klaar

Bij Dutch for Kids wordt les gegeven aan kinderen vanaf 3 jaar. Wij geven les aan: