Online oefenmateriaal Nederlands voor expatkinderen.

Het leren van een nieuwe taal is een spannend avontuur, vooral voor kinderen van expats die zich in Nederland vestigen. Het beheersen van het Nederlands opent de deur naar een wereld van mogelijkheden en integratie. Gelukkig biedt Dutch for Kids online lessen Nederlands, zodat de kinderen al voor de verhuizing kunnen beginnen met het leren van de taal, waardoor de verhuizing iets minder spannend wordt. Op het internet staat een schat aan online oefenmateriaal, zodat de expatkinderen ook naast de lessen bezig kunnen met het verbeteren van hun Nederlands. Hier zijn enkele leuke websites die geschikt zijn voor kinderen van 3 tot 16 jaar:

Voor kleuters (3-6 jaar):

  1. Juf Jannie – letters leren lezen: Deze interactieve website en app helpen kleuters bij het leren van letters, woorden en eenvoudige zinnen in het Nederlands, door middel van kleurrijke afbeeldingen en spellen.
  2. Sesamstraat.nl: De Nederlandse versie van Sesamstraat biedt educatieve spellen, video’s en activiteiten die perfect zijn voor jonge kinderen om hun woordenschat uit te breiden.

Voor basisschoolkinderen (7-12 jaar):

  • Squla: Squla is een bekend platform in Nederland dat educatieve games en quizzen aanbiedt voor verschillende vakken, waaronder Nederlands. Het is afgestemd op het Nederlandse onderwijssysteem en geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.
  • Taalzee: Deze website is gericht op taalvaardigheid en biedt oefeningen in spelling, grammatica en begrijpend lezen. Kinderen kunnen hun vaardigheden op een leuke en interactieve manier verbeteren.

Voor tieners (13-16 jaar):

  • DuoLingo: DuoLingo biedt cursussen Nederlands voor niet-moedertaalsprekers. Het is een geweldige tool voor tieners om hun taalvaardigheden te verbeteren door middel van oefeningen, quizzen en dagelijkse lessen.
  • Nederlandse Spreekwoorden: Deze website is perfect voor tieners die hun begrip van de Nederlandse taal willen verdiepen. Het behandelt veelgebruikte spreekwoorden en uitdrukkingen en legt hun betekenis uit.

Voor alle leeftijden:

  • YouTube: Er zijn talloze Nederlandstalige YouTube-kanalen gericht op kinderen, zoals “Het Klokhuis” en “Juf Roos,” die educatieve video’s en liedjes aanbieden die de taalvaardigheid kunnen verbeteren.
  • Bibliotheek.nl: De website van de Nederlandse bibliotheken biedt online boeken, audioboeken en e-books in het Nederlands. Een geweldige bron voor het lezen en luisteren naar verhalen in de taal.

Of je kind nu net begint met het leren van Nederlands of al wat gevorderder is, deze online bronnen bieden een scala aan mogelijkheden om de taalvaardigheid te oefenen en te verbeteren. Ze zijn stuk voor stuk een leuke aanvulling op de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids. Veel plezier met het ontdekken van deze leuke en leerzame websites!

Geschreven door Hinke Wijngaard, docent Nederlands bij Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten