Originele lampionnen voor Sint-Maarten

Sint-Maarten is een dag vol gezelligheid, licht en lekkernijen. Een belangrijk onderdeel van deze traditie is het maken van lampionnen. Hieronder enkele tips voor het maken van verschillende originele lampionnen. Veel knutselplezier!

Fruitlampion

Snijd een ronde opening aan de bovenkant van een lege meloen of pompoen en hol het uit. Plaats een kaars of LED-licht binnenin en gebruik de natuurlijke schil als een lantaarn. Het geeft een warm, zacht licht.

Sterrenhemellampion

Neem een lege glazen pot en verf deze met glow-in-the-darkverf of sterrenbeelden. Zet er een kaarsje of een LED-lampje binnenin en je creëert je eigen sterrenhemel.

Fotolampion

Print foto’s van mooie herinneringen op doorschijnend papier en bevestig ze aan een bestaande lampion. Wanneer je de lampion verlicht, zullen de foto’s mooi oplichten.

Recyclelampion

Gebruik oude, gebruikte materialen om een lampion te maken. Denk aan lege plastic flessen, conservenblikken of zelfs oude lampenkappen. Met een beetje verf en creativiteit kun je deze recyclen tot unieke lampionnen.

Veel plezier met je Sint-Maartenwandeling! Als je echte kaarsjes spannend vindt, kun je ze verlichten met batterij-aangedreven lichtjes of LED-kaarsen. Geniet van deze gezellige feestdag!

Geschreven door Hinke Wijngaard, docent Nederlands bij Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten