Referenties

Bent u benieuwd wat andere ouders van onze lessen vinden? Lees dan verder:

Thanks Inge, for your teaching for the past 9 months. They learned a lot through this course. The kids have learned a lot with you in Dutch. Your lesson is excellent, and I recommend it to other parents.

Yuri - Taiwan

Even een snel mailtje om te zeggen hoe fantastisch Marjolein is geweest de afgelopen jaren met de lessen die ze voor mijn dochter Mieke heeft verzorgd. Wij hadden ons geen betere juf kunnen wensen!

Maarten - Engeland

Het gaat goed met de Nederlandse lessen voor Jasper. Hij spreekt al meer Nederlands met Juf Ger en heeft er plezier in!

Cornelie - Duitsland

Nicolò studeert in Nederland en woont in een leuk studentenhuis met 4 andere Italianen 😉. Zijn Nederlands was het afgelopen jaar een beetje weggezakt maar hij heeft een maand vakantiewerk gedaan in NL en het is heel goed nu. En dit alles dankzij de goede basis van de NL lessen van Anouk. Super blij!
Volgende week begint Sofia weer dus dan zien we elkaar weer op de Skype.

Karin - Italië

Ik zou echt niet weten waar we zouden moeten beginnen zonder NL les, dan zou ze toch in een klas met migranten komen. Daar hoort ze naar mijn idee niet thuis, omdat ze wel goed Nederlands spreekt. We zijn dus erg blij met de investering in Dutch for Kids! ^^ les bij juf Marrit

Louise - Nederland

I want to say that we are all very happy with the Dutch lessons for our daughter Alexia. We think she made a great progress and she likes her teacher Anna Sander very much.

Jelena - Egypte

We zijn tevreden met de lessen van Marjolein, de kinderen kijken altijd naar de les uit!

Eileen - Australië

Wij zijn zeer tevreden over de inzet, het geduld, en de zeer positieve houding van juf Nicolette.

Arjan - Kuala Lumpur

Ga zo door! Wij zijn erg blij dat Thies al zo veel geleerd heeft. En Samantha is een super juf.

Petra - Zwitserland

Wij zochten een leuke manier om wat Nederlands te leren voor onze kinderen.

DfK geeft aansluiting met het officiële Nederlandse curriculum qua inhoud, maar geeft ook de vrijheid om dat over een langere tijd te doen (i.e. het is niet ons doel dat onze kinderen moeten kunnen instromen in een NL-school in de toekomst).

Sander - Dubai

Online 1op1 onderwijs met mogelijkheid om specifieke onderwerpen (bijv grammatica en interpunctie) meer aandacht te geven in de les.
Juf is flexibel als de les door omstandigheden (bijv iets op de reguliere school hier) niet op de vast dag/tijd kan plaatsvinden.

Paul - Dubai

Geweldige lessen! Mijn dochter komt steeds opgewekt vanachter de laptop vandaan en maakt goede progressie. Nicolette heeft een erg fijne en effectieve manier om Lois bij de les te houden. Erg tevreden.

Ruth - België

1 op 1 les, volgen Nederlands curriculum. Zeer flexibel!

Rein - Engeland

Alle lessen zijn online en betaalbaar en dat is fijn. Onze lerares Anita is gewoon ongelooflijk goed!

Urszula - Polen

Ook Carla bevalt de les en verheugt zich elke keer.

Michel - Duitsland

Communicatie is met beide leraressen erg vlot. Kids vinden het altijd leuk als ze de les hebben gehad.

Danielle - Oostenrijk

Bc it uses and introduces the Dutch system while we are abroad and will help us transition into the Dutch system and into a Dutch school through an informed report.

Cesar - Egypte

I feel that they offer the most comprehensive Dutch tutoring.

Michelle - South Africa

Ekin likes to study with Marielle and i think he improved a lot since the beginning of the classes. We can see it in his improvement at school as well.

Goed - Turkey

Zeer tevreden en de kinderen zijn erg blij met de lessen!

Ashna - India

Het feit dat een “echte” lerares op een pedagogische manier mijn kinderen helpt is voor mij een groot plus punt.

Rianne - Frankrijk

He starts to speak a bit more Dutch! He spoke Dutch on a playground last week so: Thanks for your approach, Anna! It seems to make a difference! 🙂

Peggy - Den Haag

Nicolette, we gaan je missen! Wat is het snel gegaan, Ryoma werd een beetje emotioneel vanmiddag toen hij het zich realiseerde. Hij heeft het erg fijn bij je gehad en Saya ook! Heel erg bedankt voor de boost die je hen hebt gegeven!

Rosa - Japan

We vinden het ook erg fijn dat ze via de lessen ook nog wat van de actualiteit in Nederland en België meekrijgen.

Nele - Trinidad

Mijn zoon (16j) is zeer tevreden over de lessen en zijn lerares Anita. Hoewel zijn kennis van Nederlands in geschreven taal op basisschool niveau was, zijn de lessen op zijn leeftijd aangepast. Dit maakt dat de lessen interessant zijn en daarbij leert hij ook veel over de Nederlandse maatschappij. Ook heeft Anita hem goed geholpen met een project in het Nederlands die hij moest doen voor zijn school.

Ilona - Duitsland

De juffen bij Dutch for Kids geven allemaal les in hun eigen stijl. Dat is ook leuk. Juf Marjolein geeft de meeste handige ezelsbruggetjes. Juf Martine was goed voor Laura omdat ze wat hogere verwachtingen stelde.

Monique - Zwitserland

My son does not have time to go to a Dutch course so it is the best way for him to learn Dutch without losing time to travel.

Gozde - Turkije

Complimenten aan Samantha, ze houdt de lessen interessant en afwisselend. Mijn zoon heeft altijd zin in de les.

Stephanie - Italië

Vrienden van ons hebben Dutch for Kids aangeraden. De opzet en inhoud van het programma sprak ons erg aan. Het feit dat de kinderen doordeweeks na school les kunnen krijgen, is voor ons erg fijn!

Annemiek - Canada

We are very, very happy with our instructor. Sarah is wonderful.

Moeder van Grant - Amerika

Hugo is very happy with the classes form Eefje!
Thanks to her, he has been able to start the Dutch school more confident of himself!

Moeder van Hugo - Spanje

Rana heeft met plezier de lessen gevolgd en is goed vooruit gegaan. Bedankt hiervoor juf Nicolette!

Moeder van Rana - Japan

I remember the first lesson with Anouk when Zivansh could barely communicate in Dutch. Anouk did a fantastic job teaching Zivansh with all the love and care. And Samantha has done an amazing job preparing Zivansh for his GCSE exams. Zivansh got the highest grade possible, an A* with 91%. I cannot thank you all enough.

Amit - vader van een leerling op The British School - Nederland

Ik wil jullie bedanken voor alle Nederlandse lessen van de afgelopen jaren, Samantha is een geweldige leerkracht!

Lucelle (Engeland) - moeder van 3 kinderen

Heel hartelijk dank voor het geven van de Nederlandse lessen aan Lisa. Ze neemt haar lessen heel serieus en ik denk dat ze goed wordt uitgedaagd met haar lessen. We krijgen alleen maar positieve feedback terug van Lisa en we zijn erg onder de indruk van haar niveau Nederlands.

Emilie - Oman

Een berichtje om jullie te bedanken voor jullie prachtige aanbod! Dit is echt de eerste keer dat de jongens stralend uit ‘de les’ komen. De persoonlijke en positieve aandacht doet hun heel goed. Ook hebben zij zelf het gevoel dat ze op deze manier het beste leren!

Dus…petje af voor wat jullie hebben neergezet. Dank!

Anke - Amerika

We zijn heel tevreden en willen graag ook komend jaar weer doorgaan met de Nederlandse lessen voor Otto en Doris!

Machteld - Dubai

Nicolette, we vonden de voorbije twee schooljaren bij jou heel erg fijn! Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop je zo’n kleine man enthousiast weet te krijgen. De impact van de lessen op zijn taal was erg duidelijk. Duizend maal bedankt dus! Mochten we in de toekomst terug in een land terecht komen waar er geen Nederlandse school is, zullen we niet aarzelen om terug voor Dutch for Kids te kiezen.

Karolien - moeder van Anton

Stimulerende lessen die mijn zoon zelfvertrouwen geven.

Femke - Zweden

Kasper is super blij en enthousiast over juf Martine. Zij heeft ervoor gezorgd dat Kasper met plezier werkt aan zijn Nederlands. Verder maakt hij grote merkbare sprongen vooruit. Dit is zeer stimulerend voor Kasper. Wij zijn als ouders dan ook erg gelukkig.

Carmen - Zwitserland

I can see great progress, and my daughter is speaking more frequently and more fluently already.

Sophia - Amerika

Lessen zijn in vrij hoog tempo, maar blijven gezellige lessen waarin toch tijd is voor een klein kletspraatje. Werkdruk is goed te verdelen en niet al te hoog.

Petra -Dubai

De kinderen vinden de lessen leuk. We zijn ook blij dat het mogelijk is om af en toe met dagen en tijden te schuiven.

Heleen - Zuid-Korea

Samantha is super betrokken, ze onthoudt wat er speelt in het leven van de kinderen en vraagt hiernaar. Ze houdt een goede balans aan tussen het behandelen van de lesstof en stil te staan bij zaken die spelen in het leven van de kinderen. Ze is heel positief en nabij.

Lucelle - Dubai

Samantha, je bent een super juf! Ik vind het zo leuk en goed hoe je met Max bezig bent. Echt geweldig.

Henk - Maleisië

Mijn meiden (Sara 12 en Sophie 10) volgen nu bijna een jaar Nederlandse les bij Dutch for Kids, de persoonlijke aanpak en ongelofelijke flexibiliteit die jullie hebben voelde meteen heel goed en prettig!
De eerste periode hadden de meiden les van meester Gijs, ze waren beide meteen op hun gemak bij hem we waren echt zeer te spreken over de lessen die hij gaf. Door andere lestijden/sporttijden in het nieuwe schooljaar konden we helaas geen goede tijd voor de lessen vinden en moesten we van onderwijzer veranderen.
Nu hebben de meiden sinds een paar maanden les van meester Rick, dat was in het begin wel heel erg spannend, vooral voor de jongste. Maar gelukkig gaan de lessen met meester Rick vanaf de eerste keer gewoon super goed, beide meiden vinden de lessen echt leuk en doen ze met plezier en ik heb het idee dat ook meester Rick het leuk vindt om ze les te geven.
Ik zou zeggen ga zo door en ik ben echt nog steeds zo ontzettend blij dat ik jullie gevonden heb!

Haske - Italië

Onze zoon heeft de eerste 7 jaar van zijn leven in het buitenland doorgebracht, en in ons gezin is Spaans de voertaal en tevens moedertaal. Bij vestiging in Nederland 5 jaar geleden hebben we eerst zijn internationale scholing voortgezet, maar ondertussen is hij zonder problemen de overgang naar het Nederlands secundair onderwijs kunnen maken op VWO niveau, dankzij twee jaar Nederlandse bijles van Dutch4kids! We zijn heel tevreden over zowel inhoud van de lessen, als het resultaat en ook het ‘gebruiksgemak’ van lessen via Skype.

Rob - Nederland (voorheen o.a. Zwitserland)

“mi piacciono tantissimo le lezioni” zei Antonio…wat zoveel betekent als: ik vind de lessen hartstikke leuk!

Antonio - Italië

It will be the first time my girls will attend a Dutch school, but they are very much looking forward to it. I don’t think they could have done this a year ago as they really needed each other when dealing with the language and homework, but I think they are ready for it now.
Thank you for your continued energy and enthusiasm with the girls. We really appreciate it!

Kathryn - Nieuw Zeeland

Ik vind de lessen super-duper leuk en ik hoop dat we elkaar weer in Alkmaar zien! 🙂

Fieke - Dubai

Ik ben echt trots blij en gelukkig dat wij jou hebben gevonden!

Marta - Polen

Thank you so much for the wonderful lessons and energy you put into Liliana and Elysia with their Dutch lessons. We are so grateful for all that you did for them and it has certainly helped!

Moeder van Elysia en Liliana - Nieuw Zeeland

Anouk heeft me een jaar lang les gegeven via Skype. Ik in Barcelona en zij in Nederland. Heel leuk! Ik begreep eerst niet zo veel, maar nu wel. Nu ben ik naar Nederland verhuisd en mag ik in Nederland op de middelbare school beginnen. Ik vond het leuk om Anouk nu ook een keer in het echt te zien. Anouk, hopelijk zijn er op de middelbare school net zulke fijne leraren zoals jij!

Navete - Spanje

De lessen met Jenneke zijn erg goed, ze heeft veel ervaring met kinderen!

Silvia - Colombia

We appreciëren heel erg wat je al hebt gedaan voor Mateo. Hij is een stuk vooruitgegaan met jouw hulp. Bedankt!

Vanessa, moeder van Mateo - Hangzhou

Anouk heeft mijn 8 jarige jongens, die nog nooit Nederlandse les hadden gehad, binnen 3-4 maanden tijd op het niveau van groep 5 kunnen krijgen. Met haar positieve en vrolijke uitstraling wist ze mijn kinderen goed te motiveren voor de wekelijkse lessen.

Het lesmateriaal was erg overzichtelijk en Anouk paste de les aan voor het niveau van elk kind. De leesteksten waren altijd over recente gebeurtenissen die interessant waren voor de kinderen om te lezen. Ook gaf ze duidelijke uitleg over de Nederlandse grammaticaregels.

Anouk is een enthousiaste en zeer ervaren lerares die het leren en bijhouden van de Nederlandse taal voor elk kind op deze manier mogelijk maakt.

We zijn net verhuisd naar Australië en zijn erg dankbaar voor de lessen met Anouk, die dienden om mijn tweeling voor te bereiden voor groep 5 van de Nederlandse School in Sydney. Dankzij Anouk kunnen ze zonder enig probleem instromen in de juiste groep voor hun leeftijd.

Mechteld, moeder van Luke en Tom - Australië

Ik vind Nederlandse les super leuk en ik wil zonder einde met Anouk leren!!!!

Eva (8 jaar) - Polen

The key to the success I believe is that Anouk manages to allow the children to learn with ease. She is able to determine well what each child can handle, encourages the children not to do everything perfect, but to focus on some key learning aspects. If they get that right, they are rewarded. This way they don’t spend too much time, but they still learn lots and have fun.

Mark, vader van Sarah en Noah - Nigeria

Een toegevoegde waarde voor de Sportkampen zijn de lessen Nederlands die door Anouk Hosman, eigenaresse van Dutch for Kids, worden gegeven. Op een leuke speelse manier worden de kinderen gedurende een klein gedeelte van de dag onderwezen in de Nederlandse taal.

Hans Melaard (bestuurslid Stichting Sportkampen.nl) - Zoetermeer

Het was een groot plezier om te werken met Anouk. In het begin was het Nederlands spreken een onmogelijk ding om te doen, maar na enkele uren oefenen met haar begon alles zo simpel te lijken. Dank je wel Anouk, doel bereikt!

Mihaela, moeder van 2 tweetalige kinderen van 2 en 4 jaar - Rotterdam

Het is leuk om te horen dat Eva en Gertie goede resultaten behalen maar ik vind dat dit de verdienste van de lerares is!

Martha, moeder van Eva (8 jaar), Polen

Ik wil nog veel meer Nederlandse les!

Noah (8 jaar) - Lagos

Na lang tobben over hoe we de Nederlandse taal voor onze kinderen het best konden bijhouden kwamen we “Dutch for Kids” tegen. Dat bleek een uitstekende vondst te zijn, want onze kinderen hebben al enorme vooruitgang geboekt.

Anouk maakt duidelijke doelplannen voor de kinderen per lesblok en zorgt dat die ook gevolgd worden, zodat we weten wat de kinderen gaan bereiken per lesblok. Het lesmateriaal vinden de kinderen heel leuk en de opzet van de lessen is erg gestructureerd.

Anouk houdt de lessen heel boeiend en voelt de kinderen heel goed aan. Onze kinderen hebben compleet verschillende motivatie prikkels en Anouk speelt daar dusdanig op in dat beide kinderen gemotiveerd blijven.

We zijn heel blij dat onze kinderen op deze manier qua Nederlands op leeftijdsniveau bijblijven.

Pascal en Yuhai, ouders van Thijn (9 jaar) en Mees (7 jaar) - Oman

De thema’s die Anouk voor mijn zoons Nederlandse lessen uitkiest zijn altijd heel interessant en dat is goed voor hem. Hij doet de lessen met veel plezier.

Eva, moeder van Juan (8 jaar), Den Haag

Ik vind het leuk met de lessen. Ik vind het lezen erg leuk, maar het oefenen van woorden niet zo leuk.

Hilja, 12 jaar, Zweden

We are so lucky having you along the way as the teacher for Celeste’s Dutch. It is not easy to teach a kid via Skype, and you did it so good, being patient, being nice, being friendly, and meanwhile being professional.
We are really happy that Celeste has good experience to learn further Dutch, and you are teaching her not only Dutch but also counting and calculating etc, those things you see Celeste would need.

Wen, vader van Celeste (5 jaar), China

Mijn dochter is 7 jaar en zit in het tweede leerjaar in een Engelse school. Ze spreekt vlot Nederlands, maar kon niet lezen of schrijven. Ik was zo blij toen ik Dutch for Kids ontdekte. Anouk heeft voor ons een speciaal lessenpakket gemaakt, specifiek om het lees- en schrijfniveau op het niveau van haar Nederlandstalige leeftijdsgenootjes te brengen. Dit lukt echt vlot. Op een aantal weken tijd leest en schrijft onze dochter met plezier woorden met de ‘au’ en de ‘ou’, met de lange ‘ij’ en de ronde ‘ei’. Ze vindt het fantastisch om les te krijgen via Skype. ‘Een juf helemaal voor mij alleen’ en ‘Ik kan nu typen op de computer’ en ‘De dictees van juf Anouk zijn de beste dictees ter wereld’ is wat ze vertelt over de ‘Nederlandse les op de computer’.

Dr Lisa Dikomitis, moeder van Nefeli, Verenigd Koninkrijk

Nederlandse les is leuk behalve het huiswerk, maar daarentegen is het wel weer leuk om te lezen. Het schrijven vind ik niet leuk om te doen.

Jibbe, 10 jaar, Zweden

Ik vind dat je fantastisch werk doet, altijd even vrolijk en goed voorbereid. Lara en zelfs Indy vinden het helemaal niet zo’n opgave om te doen.

Margot, moeder van Lara en Indy, Dubai

Mijn lieve Nasha is helemaal weg van jou! Je huiswerk is al klaar! Ze wil aan opa en oma laten zien wat ze al allemaal kan. Haar docent Nederlands hier in Kampala vond het ook heel leuk dat Nasha op haar boodschappenlijstje ‘pir’ had geschreven. Het gaat zo goed! Bedankt!

Jua, moeder van Nasha (4 jaar), Kampala

Perry vindt het heel erg leuk om de lessen met Jenneke te doen, nog steeds. Hij leert veel woordjes, alhoewel hij het nog wel moeilijk vindt om zinnetjes te zeggen zonder hulp – ik heb het idee dat hij meer verstaat dan dat hij kan spreken. Hopelijk komt dat allemaal te zijner tijd. 🙂

Esther, moeder van Perry, Londen

Anouk, je bent een geweldige juf! Mijn kinderen vinden de Nederlandse lessen altijd leuk en maken met plezier het huiswerk. Hun Nederlands gaat elke week een stukje vooruit. Misschien kunnen ze ooit in Nederland gaan studeren, wie weet?!

Karin, moeder van Sophia en Nicolò, Venetië

De lessen zijn leuk. Lezen is leuk alleen de lange regels niet. Het leukste is om met Anouk te Skypen.

Jasper, 8 jaar, Zweden

Lieve Anouk,
Sinterklaas is op zoek
Naar de liefste juf Anouk
Ja, daar zit ze al achter de Skype
Want “Dutch voor Kids” is een hele hype!
Elke vrijdagmiddag hebben we les van haar
Toets maken, lezen en schrijven maar
“Ti vogliamo bene” zeggen we hier
We wensen je een leuke Sinterklaas, veel plezier!
Groeten van Sint Nicolò en Piet Sofia

Gedichtje van Nicolo en Sofia rond Sinterklaastijd, Italië

Lieve Anouk,
Dit jaar heb jij goed les gegeven.
Daarom ben ik blij, en ook gedreven
Dus heb ik een cadeau voor jou
Maak maar open heel gauw.

Gedichtje van Navete (11 jaar) rond Sinterklaastijd, Spanje

Mijn complimenten over hoe leuk je met de meisjes omgaat!

Aaike, vader van Miriam (12) en Letitia (8), Madrid

Al onze kinderen (4) zijn in Zweden geboren, maar we willen graag dat hun Nederlands van een gelijkwaardig niveau is als hun Zweeds. Thuis spreken we Nederlands en de spreekvaardigheid van de kinderen is goed. Lezen en schrijven verdient extra kennis die als wij als ouders niet direct paraat hebben. De Nederlandse lessen zijn dus extra naast het Zweedse schoolprogramma. De Nederlandse lessen moeten niet alleen leerzaam en nuttig zijn, maar de kinderen moeten ook gemotiveerd blijven om de extra lestijd te investeren. Anouk blijkt niet alleen over voldoende kennis van de Nederlandse taal te beschikken, maar ook over het vermogen om onze kinderen gemotiveerd te houden. De kinderen doen trouw hunnen huiswerk en zijn op vrijdag (na een hele schoolweek) toch weer in voor een sessie met Anouk. Hoewel een keer geen Nederlandse les als een geweldig verjaardagscadeau werd ervaren, hebben de kinderen het leuk en gaan ze met sprongen vooruit.
Tip voor alle ouders: Volg het Jeugdjournaal en het Klokhuis via de website van de NPO en de lessen Nederlands sluiten aan op de actualiteit en dat maakt het voor onze kinderen interessant en spannend.

Mark, vader van Jasper, Hilja en Jibbe, Zweden

Een 10 voor begrijpend lezen! …en dat voor een meisje dat anderhalf jaar geleden geen Nederlandskon. Allebeide meiden hebben hard gewerkt, maar gesteund door de Dutch for Kids lessen ging het net iets makkelijker! Dan zijn lessen ook nog eens super gezellig. Dankjewel Anouk. x

Haley, moeder van Lilian en Eloise, Delft

Hoi Anouk,
Ik wilde je even bedanken.
Mijn 11 jaar oude zoon, die nooit Nederlands wilde leren, had vanavond een gesprek via Skype met mijn ouders IN HET NEDERLANDS !!! Ik stond in de gang te luisteren en vond het zo goed dat jij dat in zo’n korte tijd voor elkaar hebt gekregen. Mijn ouders vonden het gewoon geweldig! Nogmaals bedankt….and keep up the good work!

Nicole, moeder van Jake, Verenigd Koninkrijk

Als Nederlandse moeder zocht ik naar een goede mogelijkheid om mijn kinderen in Duitsland Nederlandse les te laten volgen.
Ik kwam door een internet zoekactie uit bij Anouk van Dutch for Kids. Mijn kinderen vinden het fantastisch dat ze nergens heen moeten en via Skype de lessen gewoon thuis kunnen volgen.

Dutch for Kids heeft een goede en leuke didactische methode (met veel Nederlandse actualiteit), waar alle onderdelen van de taal (lezen, spreken, schrijven, luisteren) worden behandeld.

Janet, moeder van Niklas en Lasse, Duitsland

The lessons are perfect. You have tailored it so well. Great.

Emma, moeder van Mattie, vanuit Londen

De jongens kijken er iedere keer weer naar uit om met je te praten en dat is heel wat want als de oma’s en opa’s bellen hebben ze veel minder te vertellen!

Nick, van van Quinten en Yikke, Dubai

Heb ik je wel al verteld hoe super ik je les vind Anouk?……. en de boys!……. mille grazie daarvoor…

Marieke, moeder van Lucas en Max, Italië

Anouk! I just wanted to let you know that Sam passed his Dutch :)! He passed everything so we are very pleased! The lessons really helped and Sam thought that Gijs was a fabulous teacher :-)!

Louise, moeder van Sam (18 jaar)

Carlotta heeft de afgelopen 2 jaar Nederlandse lessen bij Dutch for Kids gevolgd als voorbereiding op de Nederlandse Koksschool in Breda. Ze is inmiddels aangenomen en is helemaal op haar plek op deze school. Haar Nederlandse juf zei dat ze niet alleen op een goed niveau Nederlands spreekt maar dat ook het schrijven heel goed gaat! We zijn zo blij, bedankt!!!

Raffaella, moeder van Carlotta (18 jaar) uit Italië

Nu zijn we ‘eindelijk’ begonnen om meer Nederlands met de jongens te praten en ze antwoorden nu ook! Dat maakt het allemaal stukken makkelijker. Ik ben daar eigenlijk erg blij mee, had me zelf waarschijnlijk nooit gelukt…

Jacco, vader van Rasmus en Lucas

Daniel – 6 – is een jaartje nadat hij Engels heeft leren lezen op school hier in Londen aan de Nederlandse lessen begonnen om te zorgen dat hij ook goed Nederlands leert lezen. Nu leest hij zijn zusje zelf Beertje Pippeloentje voor! Hij vindt het geweldig spannend over Skype, en de emoticons, of stickers zoals Anouk ze noemt, zijn altijd een grote hit aan het eind van de les. Hij kan ze nu al helemaal zelf sturen naar haar en hij typt zelfs al zijn huiswerk-woordjes en zinnen via Skype.

Voor mij is Anouk geweldig flexibel, ze geeft de les in de avond zodat ik erbij kan zitten na kantoor. En al is het na een lange dag school, Daniel heeft altijd zin.

Jet, moeder van Daniel, Verenigd Koninkrijk