Iedereen bij Dutch for Kids geniet van deze heerlijke Sinterklaastijd.

De meest spannende en leuke tijd van het jaar is weer aangebroken: Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land. Iedereen bij Dutch for Kids geniet van deze heerlijke tijd. Jullie ook?

Heb jij je verlanglijstje al gemaakt? Hebben jullie al lootjes getrokken? Denk je al na over welke surprise je gaat maken? Heb je de juiste materialen hiervoor al in huis? Heb je al cadeautjes gekocht? Ben je al aan het dichten geslagen? De Sinterklaastijd is vaak een periode waarin we allemaal lekker creatief bezig zijn. Zowel met je handen als met taal! 

Dit jaar en afgelopen jaren zijn er weer veel kinderboeken uitgekomen in het thema Sinterklaas. Voor elke leeftijd wat wils. Gooit Sint ook voor jouw kind een boek in de zak?

Kijk je mee naar de leukste en spannendste Sinterklaasboeken?

Sinterklaas ABC

Geschreven door Mariska Hammerstein en met illustraties van Juliette deWit

Voorlezen aan kinderen vanaf vier jaar. Zelf lezen vanaf zeven jaar.

In dit ABC-boek, vol smakelijke chocolade- en boterletters, komen alle aspecten van het Sinterklaasfeest voorbij. De tekst is geschreven in rijmvorm. Hieronder het eerste woord en het eerst rijmpje.A is van Aankomst 
na de reis over zee.
Sint staat aan dek 
en de Pieten zijn mee.
We staan op de kade, 
de stoomboot vaart binnen.

We zingen en springen, 
het feest kan beginnen.

https://libris.nl/boek?authortitle=mariska-hammerstein/sinterklaas-abc–9789021682440#

De zoete zusjes vieren Sinterklaas

Geschreven door Hanneke de Zoete en met illustraties van Iris Boter

Voorlezen vanaf vier jaar, zelf lezen vanaf zeven jaar.

De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan Janna een echt pietendiploma verdienen! Maar Saar en Janna vinden het ook spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven, weet hij nu wel wat ze als cadeautje wil op pakjesavond?

https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=de%20zoete%20zusjes%20vieren%20sinterklaas&suggestFragment=de%20zoek

Super Sint

Geschreven door Maranke Rinck en met illustraties van Martijn van der Linden

Voorlezen vanaf zes jaar, zelf lezen vanaf acht jaar.

Een hartverwarmend prentenboek

Marie is dol op superhelden. Wat zou ze er graag één in het echt zien! Als ze met haar vader de hond uitlaat, vertelt ze haar wens aan een meneer in het park. Volgens hem is Sinterklaas óók een superheld. Marie heeft zo haar twijfels. Is dat echt zo? Maar dan vertelt de meneer een paar heel bijzondere verhalen…

SuperSint is werkelijk een lust voor het oog. Prachtige tekeningen die ieder kind mee zal nemen in het op rijm vertelde verhaal. De rijm geeft Super Sint een heel mooi ritme mee, waar je als lezer, voorlezer en luisteraar lekker bij weg kan dromen. De tekeningen zijn kleurrijk, spannend, warm, met oog voor detail en vertellen het verhaal zonder woorden.

https://www.bruna.nl/boeken/supersint-9789025878160

Het geheime boek van Sinterklaas

Geschreven door Floortje Zwigtman en met illustraties van Sassafras De Bruyn

Zelf lezen vanaf 12 jaar

Een geweldig grappig boek over Sinterklaas, zijn herkomst, zijn (verre) familieleden en onverwachte weetjes. Perfect voor de wat grotere vrienden van Sinterklaas vanaf ongeveer twaalf jaar met interesse in geschiedenis.

Zwigtman en De Bruyn nemen je mee in de geschiedenis van Sinterklaas. Wie was hij nu eigenlijk? Heeft hij ooit geleefd? Hoe lang geleden dan? Wat is de link met de kerstman? En hoe is Piet ooit in zijn leven gekomen? Was die er altijd al? Waarom eten we pepernoten (of eigenlijk: kruidnoten) en hoe maak je ze zelf? Op deze, en nog véél meer vragen krijg je antwoord als je in dit boek duikt. De schrijvers van dit boek hebben humor. En ze zetten dit volop in!

https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=het%20geheime%20boek%20van%20sinterklaas&suggestFragment=het%20gehem

Het wonderlijke winterboek

Geschreven door verschillende bekende kinderboekenschrijvers

Voorlezen vanaf acht jaar. Zelf lezen vanaf tien jaar.

Prachtige, hartverwarmende, grappige sfeervolle, winterse voorleesverhalen

Wat als Sinterklaas én de Kerstman allebei aanspoelen op een eiland? Zal dat wel goed gaan tussen die twee? En hoe moet het met al die verlanglijstjes van alle kinderen? Dat lees je in het verhaal ‘Waarom iedereen dat jaar een kokosnoot cadeau kreeg.’ In ‘SinterklaZINA’ kun je ontdekken of Zina inderdaad Sinterklaas zal opvolgen. Haar opa is met pensioen, en Sint zal toch ook wel eens willen stoppen met werken, zo redeneert zij. Zina heeft in ieder geval erg haar best gedaan om net zo goed te worden als de Sint! En als oma mee mag naar de schoolkerstviering van Rik en Roosje, maakt Roosje zich een beetje zorgen. Oma is zo verdrietig sinds opa is overleden. En het kerstverhaal dat ze met haar klas gaat naspelen, is eigenlijk best wel zielig. Maria en Jozef zijn nergens welkom! Straks gaat oma weer huilen. Daar weet Roosje wel wat op! Hoe en wat, dat kun je te weten komen in ‘Een vrolijk kerstfeest’. En zo staat dit hele Wonderlijke Winterboek vol met prachtige, grappige en sfeervolle verhalen!

Recensie van Jolien Dalenberg

https://www.bruna.nl/boeken/het-wonderlijke-winterboek-9789048849314

Vergelijkbare berichten