Binnenkort mogen de vlindertjes weer vrolijk fladderen, de kusjes weer worden uitgedeeld en hartjes de wereld weer ingestuurd worden: Valentijnsdag komt eraan!

Ook bij Dutch for Kids willen wij de wereld graag een beetje mooier en liefdevoller kleuren. Vandaar dit blogbericht vol liefde, plezier en leuke ‘versiertrucs’.

Het ontstaan van de dag

Eerst even een stukje geschiedenis. Waar komt Valentijnsdag vandaan en waarom wordt deze dag altijd op 14 februari gevierd?

Deze vraag is nog niet zo simpel te beantwoorden. Over de oorsprong van het feest doen namelijk verschillende verhalen de ronde. Wij vertellen hier het verhaal dat het meest geloofwaardig is. Dit is de legende van de priester Valentinus.

Priester Valentinus leefde in de derde eeuw na Christus. Vanwege zijn grote hart voor de mensheid, deed hij veel goeds voor de ouderen, de zieken en de armen. Ook gaf hij zijn zegen over vele huwelijken. Dit terwijl Keizer Claudius II, die destijds regeerde, dit ten strengste had verboden. Hij was bang dat de soldaten, door de inzegening van hun huwelijken, te veel aan hun liefjes thuis zouden denken en zich niet goed zouden kunnen concentreren op hun taak. Priester Valentinus vond dit veel te ver gaan en hij zegende de huwelijken in het geheim in. Dit kwam hem duur te staan. De keizer kwam erachter en gaf hem de doodstraf welke op 14 februari 270 werd voltrokken. Later werd Valentinus heilig verklaard en werd 14 februari uitgeroepen tot feestdag (van de liefde).

En nu…

Tegenwoordig versturen we (anonieme) kaartjes naar onze (geheime) liefdes, geven we elkaar bloemen en andere cadeautjes en gaan we lekker met elkaar eten.

Tips en ideeën

We hebben voor jullie weer de leukste tips en ideetjes verzameld voor deze dag die je natuurlijk ook heerlijk met je gezin kunt vieren en doorbrengen:

  • De liefste boeken voor Valentijn vind je op kinderboeken.nl. Mooi onderverdeeld in leeftijdscategorieën.
  • Nu we niet uit eten kunnen in de meeste landen, hierbij 14 heerlijke zelfmaak-recepten. Succes gegarandeerd
  • Kleintjes in huis? Dit zijn de favoriete recepten voor de kleinste wereldburgers op www.libelle.nl
  • En natuurlijk gaan we ook onze huizen in een heerlijke sfeer brengen met behulp van mamaliefde.nl. Ga lekker samen met je kind(eren) aan de slag en tover je huis om tot het mooiste plekje van de wereld.

Namens Dutch for Kids wensen wij jullie allemaal een hele fijne en gelukkige Valentijnsdag!

Vergelijkbare berichten