Valentijnsdag bij Dutch For Kids voor Nederlandse lessen via Skype en zoom

Dutch for Kids tipt de leukste kinderboeken over de liefde

Vier de liefde

Maandag 14 februari is het weer Valentijnsdag. Een speciale dag om de liefde nog meer te vieren dan op alle andere dagen van het jaar. Want de liefde is er natuurlijk altijd. En het is fijn om elke dag even stil te staan bij de liefde die je voelt voor je partner, je kind, je dier of gewoonweg je medemens. Gun jezelf een heerlijke dosis liefde door elke dag lekker te knuffelen. Maar ook door elke dag dankbaarheid toe te laten voor het leven, de natuur en de mensen en de dieren om je heen.

Toon je liefde

Maar….. natuurlijk is zo’n dag van de liefde een extra aanleiding om je geliefden in het zonnetje te zetten. Zelf leg ik graag een kaartje op de ontbijtborden van mijn dochters met daarop een liefdevolle, handgeschreven boodschap. Vaak gaat dit gepaard met iets lekkers dat zij mee naar school kunnen nemen of in de loop van de dag mogen opsmikkelen. De blijdschap op hun gezichten is goud waard. Een kleine moeite. Groot plezier.

Hebben jullie ook een Valentijnsritueel?

Iedereen is gek op de liefde. Iedereen heeft behoefte aan aandacht van anderen. En de meesten van ons kunnen ook lekker wegdromen of zelfs wegzwijmelen bij de mooiste en meest romantische liefdesverhalen. Liefdesverhalen zijn er in alle soorten en maten en voor jong en oud.

Boeken over liefde en verliefdheid

Graag zetten we hier een aantal geweldige boeken in het zonnetje voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën.

Om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer drie à vier jaar.

‘Raad eens hoeveel ik van je hou?’ geschreven door Sam Mc Bratney en Anita Jeram

Hazeltje wil aan Grote Haas vertellen hoeveel hij van hem houdt. Hij doet zijn pootjes zo wijd mogelijk en zegt: ‘Zoveel!’ En Grote Haas doet hetzelfde. Maar zijn armen zijn veel langer. Hazeltje gaat op zoek naar iets dat nóg groter is. Een hartverwarmend verhaal dat bij iedereen een glimlach op het gezicht zal toveren.

Klik hier om naar het luisterboek te gaan:

Klik hier om het boek te bestellen.

‘Kikker is verliefd’ geschreven door Max Velthuijs

Kikker voelde zich vreemd. Hij moest lachen en huilen tegelijk. En zijn hart klopte van boem-boem, boem-boem. Varkentje dacht dat hij kou had gevat. Maar Haas wist wat er met Kikker aan de hand was. ‘Je bent verliefd,’ zei hij.

Klik hier om naar het luisterboek te gaan:

Klik hier om het boek te bestellen:

Voor kinderen van 6-7 jaar om zelf te lezen

‘Sun is op Moos’ geschreven door Elisa van Spronsen

Sun is op Moos. Hij is leuk, lief en maakt veel lol. Maar is Moos ook op Sun? Dat weet Sun niet. Een boek vol spanning of de liefde wederzijds is en op een mooie manier passend bij de leeftijd geschreven. 

Klik hier om het boek te bestellen:

Voor kinderen van 8-12 jaar om zelf te lezen

‘Floor is smoor’ geschreven door Marjon Hoffman 

Als je verliefd bent, moet je dat nooit aan je beste vriendin vertellen!

Floor is smoorverliefd op een jongen, maar ze weet helemaal niet hoe hij heet. Haar beste vriendin Margreet heeft het ook zwaar te pakken, maar dan niet van een jongen, maar van een paard. En met Valentijnsdag gooien Floor en Margreet bij alle jongens uit de buurt een kaart in de bus. Ze zijn alleen één dingetje vergeten…

Klik hier om naar het luisterboek te gaan (30 dagen gratis luisteren):

Klik hier om het boek te bestellen:

Voor kinderen van 11-13 jaar om zelf te lezen

‘Valentijn in de modder’ geschreven door Aag Vernelen

Oh nee, het liefdesbriefje van Han aan Emma komt bij Emma’s beste vriendin terecht. Een hilarisch en kleurrijk verhaal vol met misverstanden over verliefdheid.

Klik hier om naar een promo-filmpje van het boek te gaan:

Klik hier om het boek te bestellen:

Dit is slechts een selectie van de vele kinderboeken die er zijn rondom het thema liefde en verliefdheid. We hopen voor jullie de leukste er tussenuit gehaald te hebben.

Veel leesplezier!

En maak er een waanzinnig liefdevolle en knuffelige Valentijnsdag van!

Vergelijkbare berichten