Veel plezier met lezen met Nieuwsbegrip digitaal bij de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids.

Leren met het nieuws van de dag!

In de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids werken we met de wekelijks actuele lessen voor begrijpend lezen van Nieuwsbegrip.nl. Het resultaat: nog méér plezier in de lessen. En dat levert betere resultaten op.

Bij Dutch for Kids hechten we veel waarde aan actualiteiten. Voor kinderen die in het buitenland wonen is het super interessant om te weten wat er in Nederland speelt. Daarom is er Nieuwsbegrip, met interactieve leeslessen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit. Leerlingen maken oefeningen en toetsen op computer of tablet.

Nieuwsbegrip bij Dutch for Kids in ’t kort

Je krijgt wekelijks lessen begrijpend lezen aangeboden. Daar horen opgaven bij en een filmpje aan de hand van de actualiteit.

  • De lessen zijn uitdagend, doordat er zes levels zijn. Zo werk je altijd op jouw niveau.
  • Er zijn vijf evidence based leesstrategieën, om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier aan de tekst begint en hem daardoor goed begrijpt.
  • Je krijgt meer plezier in begrijpend lezen doordat je nieuwsgierig wordt gemaakt vanwege de veelzijdige onderwerpen.
  • Je krijgt je eigen inlogcodes, waardoor je de les kunt maken wanneer het jou goed uitkomt. Je juf of meester kan later zien hoe goed je alles gemaakt hebt.

De onderdelen van Nieuwsbegrip

Informatieve leesteksten

Nieuwsbegrip biedt wekelijks informatieve leeslessen; teksten en opdrachten op zes verschillende niveaus. Eerst lees je de tekst samen met je juf, of je juf leest de tekst voor. Aan de hand van deze tekst maak je de vragen en opdrachten om te laten zien dat je de inhoud begrijpt.

Andere tekstsoort

Je maakt al je huiswerk online in een speciale leerlingenomgeving. Daar lees je ook een andere tekstsoort, zoals een gedicht of recept en maak je de bijbehorende opgaven.

Veel variatie in de teksten zorgt ervoor dat het interessant blijft en dat je steeds weer uitgedaagd wordt.

Filmpje NOS Jeugdjournaal

Met de wekelijkse video van het NOS Jeugdjournaal wordt Nieuwsbegrip nóg leuker!

Dit filmpje duurt een paar minuten. Soms kijk je het samen met je juf of meester maar soms kijk je het na de les. Het filmpje heeft natuurlijk altijd iets met het thema van de week te maken.

Woordenschat

Het vergroten van je woordenschat is heel belangrijk, zeker als je in het buitenland woont. Met Nieuwsbegrip werken de leerlingen intensief aan de uitbreiding van hun woordenschat.

Dit komt doordat er wekelijks een nieuw onderwerp aan bod komt. We praten over dit onderwerp, kijken naar een filmpje over ditzelfde onderwerp, en maken er huiswerk bij. Al met al leer je op deze manier dus elke week veel nieuwe woorden.

Nieuwsbegrip thuis

Nieuwsbegrip thuis: dat is maandelijks een leuke placemat met weetjes, doe-opdrachten en spelletjes die je thuis met je ouders thuis kunt doen.

Al met al dus een heleboel lees-, kijk- en luisterplezier met Nieuwbegrip Digitaal bij de online lessen van Dutch for Kids!

Geschreven door Hinke Wijngaard, docent Nederlands bij Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten