Wat ga ik doen in de kerstvakantie bij de online Nederlandse lessen van Dutch for Kids.

Nog een paar weken en het is alweer kerstvakantie.

Niet alleen in Nederland hebben alle kinderen dan vrij, maar ook onze expatkinderen kunnen genieten van een lekker lange vakantie. Even geen school en meestal ook geen online Nederlandse les. Een paar heerlijke weken waarin je tijd hebt voor elkaar, en natuurlijk om leuke dingen te doen, zoals knutselen en lezen.

Hieronder een paar tips voor een heleboel knutsel- en leesplezier!

Kerstkaarten maken

Kerstkaarten kopen is leuk, maar zelf maken is natuurlijk nog veel leuker! Maak je eigen kerstkaart dit jaar en stuur hem naar opa, oma, je oom, tante of neefjes en nichtjes. Daar zullen ze hartstikke blij van worden! Via deze link vind je wel 20 ideeën om zelf kerstkaarten te maken.

Kerstknutsels

En als je de smaak te pakken hebt, dan vind je hier een heleboel leuke andere kerstknutselideetjes: iets voor in de boom, om neer te zetten, om cadeau te geven of om zelf te houden. In ieder geval genoeg voor heel veel knutselplezier!

Lekker lezen

Heb je meer zin om lekker in een hoekje te duiken met een leuk boek, dan zijn deze kerstboeken misschien leuk om te lezen. Zo blijf je lekker in de sfeer en verbeter je zonder moeite je Nederlandse woordenschat. Ook voor de kinderen die in het buitenland wonen zijn de boeken eenvoudig te bestellen via bijvoorbeeld bol.com.

Fijne kersttijd

We wensen jullie allemaal een hele fijne kersttijd en een heerlijke vakantie toe!

Geschreven door Hinke Wijngaard, docent Nederlands bij Dutch for Kids

Vergelijkbare berichten