Nederlandse les bij Dutch for Kids via Skype

En ook bij Dutch for Kids hebben we er weer zin in om al onze leerlingen terug te zien!

Na zes weken, en in sommige landen zelfs nog wel langer, genoten te hebben van de vakantie, gaan in de meeste landen en ook in Nederlande bijna alle kinderen weer naar school. We hopen dat jullie, ondanks de huidige tijd, toch hebben kunnen genieten van al het moois dat onze wereld ons te bieden heeft.

Na zo’n lange periode van rust, ontspanning en even loskomen van school en schoolwerk, is het voor heel veel kinderen weer wennen en inkomen. Logisch, dat hebben wij volwassenen ook. Hoe kun je je kind hierbij begeleiden? Hier een paar handige tips:

1. Zorg dat je kind uitgerust is

Niets is vervelender dan al moe aan het schooljaar of aan de schoolweek begint. Spreek een bedtijd af voor door de weeks en voor in het weekend en wijk daar zo min mogelijk van af. Ga geen discussie aan.

2. Zorg dat je kind met een gezond ontbijt in zijn/haar buik de deur uitgaat.

Na een nacht slapen, heeft het lichaam energie nodig. De motor moet weer aangezwengeld worden. Stel het niet te lang uit, omdat het lichaam dan erg zuinig om zal gaan met de brandstoffen die het nog wel heeft, waardoor de algehele spijsvertering vertraagt en de kans op snacken halverwege de ochtend groter wordt. Op de langere termijn kan dit tot overgewicht leiden. Eet zo min mogelijk bewerkte producten. Denk vooral aan het eten van zaden, noten, granen, brood, (biologisch) fruit en/of (biologische) zuivel.

3. Vermijd zoveel mogelijk stress in de ochtend

Maak je kind op een vast tijdstip wakker. Zorg dat er voldoende tijd is voor alles dat in de ochtend moet gebeuren. Zet de avond van tevoren de benodigdheden voor de schooldag (broodtrommels, bekers etc.) alvast klaar en dek de tafel. Leg met het naar bed gaan alvast de kleren voor de volgende dag klaar.

4. Plan vaste momenten in voor huiswerk/vragen

De meeste kinderen krijgen wat huiswerk mee naar huis of hebben soms vragen over hun schoolwerk. Plan vaste tijdstippen in. Handig voor je kind. Handig voor jezelf. Denk eraan dat je kind in het begin van het schooljaar wellicht wat meer hulp nodig heeft dan normaal. Na een lange pauze zijn zaken soms wat weggezakt.

Geniet met elkaar van de start van dit schooljaar!

Dit blogbericht is geschreven door: Nicolette Vlaardingerbroek, docente bij Dutch for Kids

Similar Posts