We hebben een lijst gemaakt met leukste kinderboeken voor in de (zomer)vakantie

De zomer staat voor de deur! Tijd om de tent achter in de auto te gooien en naar een warme plek in het zuiden van Europa te rijden. Vaak krijgen wij de vraag van ouders: “Welke boeken passen goed bij de leeftijd van mijn kind?” Op bol.bom is de keuze natuurlijk reuze!

Maar wel boek past nu goed bij het niveau en de leeftijd van jouw kind? Om orde in het enorme aanbod op internet te scheppen hebben wij met ons team van leerkrachten een aanbod van boeken samengesteld waar wij achter staan. We hebben de boeken op leeftijd ingedeeld en beginnen ons advies met voorleesboeken voor peuters en kleuters. Je kunt ook snel gaan naar: Groep 3&4, Groep 5&6 of Groep 7&8.

Vanaf groep 3 kunnen kinderen vaak zelf al eenvoudige boekjes lezen. Al deze boeken zijn zorgvuldig door ons samengesteld. Het zijn boeken waarvan we, door de tijd heen, te horen hebben gekregen dat ze goed in de smaak vallen bij de jeugd.

Top 3 voorleesboeken voor kleuters

 

Voorleesboek voor kleuters - De mooiste vis van de zee

De mooiste vis van de zee

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!

Meer info & bestellen

Voorleesboeken voor kleuters - Floddertje

Floddertje

Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek… wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook ondernemen, het wordt een heerlijke puinhoop. Toch wordt Floddertje aan het eind van haar avonturen beloond met een ere-lint van de burgemeester.

Meer info & bestellen

Voorleesboeken voor kleuters - Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging…

Een dolkomisch verhaal met fijne droge humor die iedereen, jong en oud, zal waarderen.

Meer info & bestellen


 Top 3 leesboeken groep 3 & 4

 

Leesboeken groep 3&4 - Het letterwinkeltje

Het letterwinkeltje

Opa Brom heeft een winkeltje vol met letters: grote letters en kleine letters. Maar niet iedereen weet wat je nu eigenlijk met letters kunt dóén. Gelukkig kan opa dat heel goed uitleggen, want…

In een wereld zonder letters
zonder woordjes, zonder zinnen
kunnen mensen – groot en klein
natuurlijk niet zoveel beginnen!

Hét boek voor kinderen vanaf 4 jaar die graag iets over letters willen leren!

Meer info & bestellen

Leesboeken groep 3&4 - Een hut in het bos

Een hut in het bos

Er is geen les meer. Wat een lol voor Kaat! En ook voor tom! Ze gaan naar het bos. Daar is het kil. Wat is dat daar in het bos? Is dat een hut? Wat is dat tof!

Meer info & bestellen

Leesboeken groep 3&4 - Een spin voor juf

Een spin voor Juf

Roel is vaak stout. En roos ook. Dat mag niet. Maar het is wél leuk! Dan heeft Roel een spin. Een nep spin voor juf. Maar dat weet juf niet. Is dat ook leuk?

Meer info & bestellen


Top 3 leesboeken groep 5 & 6

 

Leesboeken groep 5&6 - Je briljante brein

Je briljante brein

Dit boek staat vol fantastische feiten en wonderlijke weetjes over de hersenen… in jóúw hoofd! Laat je Briljante Brein op volle toeren draaien en ontdek:

– hoe hersenen kunnen ruiken
– dat je kunt doorleven na een hersenpiercing
– of je met links mooier schrijft dan met rechts
– waarom iemand écht een slimmerik is

Meer info & bestellen

Leesboeken groep 5&6 - De gorgels

De Gorgels

Winnaar Nederlandse Kinderjury – 6 tot 9 jaar – 2016

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen, van cabaretier Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees.Meer info & bestellen

Leesboeken groep 5&6 - Het grote mees Kees doeboek

Het grote mees Kees doeboek

Dit grote doekboek is gemaakt door mees Kees en alle kinderen van 6b. Het staat vol met spelletjes, verhalen, weetjes en puzzels, zoals de woorden van Wahed, de moppen van Sep, de som van Tom en natuurlijk: de keus van Dreus. Veel plezier ermee!

Meer info & bestellen


 Top 3 leesboeken groep 7 & 8

 

Leesboeken voor groep 7&8 - Het leven van een Loser - Gedumpt

Het leven van een Loser – Gedumpt

Met Gedumpt, het achtste deel in de serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney, is het weer lachen geblazen. Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Maar jij en ik weten wel beter: Bram zal altijd een sukkel blijven.

Meer info & bestellen

Leesboeken voor groep 7&8 - Lannoo's jeugdencyclopedie

Lannoo’s jeugdencyclopedie

Het meest complete naslagwerk voor jongeren
Herziene en geactualiseerde editie. Vlot leesbare teksten over natuur, cultuur, wetenschap, aardrijkskunde, geschiedenis en het heelal. Onmisbaar voor thuis en in de klas.

Meer info & bestellen

Leesboeken voor groep 7&8 - Hoe overleeft Rosa in New York?

Hoe overleeft Rosa in New York?

Wat doe je als je droom aan diggelen valt en je zelfvertrouwen tot onder het nulpunt daalt? Dan ga je, zoals Rosa, naar New York! Als au pair bijvoorbeeld.

Meer info & bestellen

Vergelijkbare berichten