Wil je dat je kind goed en efficiënt Nederlands leert?

En dat vanuit het comfort en de veiligheid van jullie eigen huis?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Met de opkomst van digitaal leren is het makkelijker dan ooit om Nederlands te leren.

Of je kind nu een beginner is, zijn/haar Nederlandse taalvaardigheden wil verbeteren of op peil wil houden, onze online lessen bieden een uitgebreide en handige oplossing. In een vertrouwde leeromgeving kunnen ze effectief leren, met elke week dezelfde docent.

In deze privélessen begeleidt een deskundig Nederlandse docent hen door interactieve lessen. Daarbij ligt de nadruk op belangrijke aspecten van de Nederlandse taal, zoals uitspraak, woordenschat, grammatica en gespreksvaardigheden.

Door je kinderen in te schrijven voor onze online Nederlandse lessen, help je hen niet alleen de taalbarrière te doorbreken, maar open je ook een wereld aan mogelijkheden.

Of ze nu van plan zijn om in Nederland te studeren, te werken, of beter te kunnen communiceren met Nederlandssprekende vrienden en familie, het beheersen van de Nederlandse taal zal enorm veel deuren voor hen openen op sociaal- en onderwijsgebied.

Waarom Kiezen voor Online Nederlandse Lessen bij Dutch for Kids?

Online Nederlandse lessen bieden de volgende voordelen die het leren van de Nederlandse taal gemakkelijk en plezierig maken:

 • Flexibiliteit en Gemak
 • Individuele Begeleiding
 • Interactieve Lessen

Flexibiliteit en Gemak: Leren Op Jouw Tempo

Flexibiliteit is een van de belangrijkste voordelen van online leren. Je kunt lessen plannen op tijden die het beste passen bij jouw schema.

Deze flexibiliteit is vooral gunstig voor kinderen met drukke (sport)schema’s of die in afgelegen gebieden wonen.

Individuele Begeleiding: Persoonlijke Aandacht voor Jouw Kind

Een ander heel belangrijk voordeel van onze online Nederlandse lessen is de persoonlijke aandacht die je krijgt.

In de privélessen van onze ervaren docenten kan je kind vragen stellen, feedback krijgen op zijn/haar vooruitgang en Nederlands oefenen in een veilige omgeving.

Je kind bouwt echt een band op met zijn/haar eigen juf, omdat ze elkaar wekelijks op een vast tijdstip zien.

Onze ervaren docenten bieden persoonlijke begeleiding, zodat elk kind de aandacht krijgt die het verdient.

Deze individuele benadering helpt jouw kind om zelfvertrouwen op te bouwen in zijn taalvaardigheden en versnelt het leerproces richting vloeiend Nederlands spreken en schrijven.

Interactief Lesmateriaal: Spelenderwijs Nederlands Leren

Bovendien maken we bij onze online Nederlandse lessen ook gebruik van interactieve hulpmiddelen. Bijvoorbeeld video’s over het actuele nieuws, spelletjes en quizzen, om de lessen boeiend en interessant te houden.

Deze kleurrijke middelen maken de lessen leuker en ondertussen versterk je ongemerkt je begrip van Nederlandse grammatica, woordenschat en uitspraak.

Wat is een Taalbarrière?

Een taalbarrière kan veel meer zijn dan alleen het niet spreken van een taal.

Het kan zich voordoen wanneer een kind wel de basis van een taal kent, maar deze niet voldoende beheerst om volledig mee te kunnen draaien in een klasomgeving waar die taal wordt gesproken.

Dit gebeurt vaak bij expat-kinderen die naar terug Nederland komen. En dát is nou precies waar wij uw kind graag mee helpen.

Voorbeeld: De Uitdagingen van een Nederlands Expat-Kind

Stel je voor, een expat gezien verhuist terug naar Nederland.

Het kind wordt direct in groep 7 geplaatst omdat hij of zij de taal goed spreekt. Dit kind heeft thuis altijd Nederlands met papa en mama gepraat en lijkt dus goed voorbereid.

Maar eenmaal in groep 7 komt er veel op het kind af: nieuwe spellingregels, ingewikkelde grammatica, en specifieke schrijfvaardigheden zoals wanneer je een ‘d’ of een ’t’ achter een werkwoord moet schrijven.

Dit zijn dingen die het kind nog nooit heeft geleerd, omdat het vooral gesproken Nederlands kent, maar niet heeft geschreven.

Deze situatie kan ervoor zorgen dat de taal een barrière wordt. Het kind kan zich overweldigd voelen en minder zelfverzekerd raken in een reguliere Nederlandse klas.

In plaats van vooruit te gaan, kan het kind het gevoel krijgen dat het niet kan meekomen en misschien zelfs terug willen naar een internationale school, waar de druk van de taalbarrière minder groot is.

De Oplossing: Ondersteuning door Dutch for Kids

Bij Dutch for Kids begrijpen we deze uitdagingen.

Wij bieden ondersteuning om te zorgen dat je kind zich veilig en zeker voelt in de klas van zijn leeftijdsgenootjes.

Onze online lessen zijn ontworpen om kinderen te begeleiden zodat ze niet alleen de taal leren spreken, maar ook de nodige academische vaardigheden ontwikkelen om mee te kunnen doen in een Nederlandse klas.

Je kind kan straks door onze hulp vol zelfvertrouwen instromen. Of het nu gaat om het leren van complexe grammaticale regels, het oefenen van uitspraak, of het verbeteren van schrijfvaardigheden, onze ervaren docenten staan klaar om je kind te helpen slagen.

Zo hoeft je kind niet terug naar een internationale school, maar kan het volledig profiteren van de voordelen van het Nederlandse schoolsysteem.

Waarom een Online Nederlandse Taalcursus?

Online Nederlandse taalcursussen zijn geschikt voor een breed scala aan leerlingen, van beginners tot gevorderden. Wij beschikken over hetzelfde gangbare lesmateriaal als de Nederlandse (basis)scholen, om de taalvaardigheid van je kind te ontwikkelen.

Bij Dutch for Kids behandelen wij de essentiële aspecten van het Nederlands. Zoals grammaticaregels, woordenschatopbouw, zinsstructuur en gespreksvaardigheden. Hierdoor zit er structuur en regelmaat in de lessen en het materiaal.

En daarnaast hebben wij ook de mogelijkheid om ons op de individuele leerbehoeften van je kind te focussen.

Juist omdat we tijdens de online Nederlandse taalcursus op individueel niveau werken, kunnen we goed kijken waar de uitdagingen van elke leerling liggen en passen we ons lesmateriaal hierop aan.

Onze online Nederlandse cursus is gestructureerd in 3 niveaus, waardoor je kind in zijn eigen tempo van beginner naar basis– en vervolgens naar gevorderd of ook wel: “native level” kan gaan.

Bij elk niveau richten we ons op specifieke taalvaardigheden, zoals leesvaardigheid, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid, om jouw zoon of dochter een sterke basis in de Nederlandse taal te geven.

Daarnaast worden wekelijks interactieve oefeningen en opdrachten als huiswerk opgegeven en samen gedaan, om je leren te versterken.

Naast het reguliere lesmateriaal van onze taalcursus krijgt je kind ook toegang tot onze online leeromgeving. Hier kan hij of zij de spelling, grammatica en taal een boost geven.

Jullie kunnen ook profiteren van wekelijks een nieuwe blog met leuke feitjes en weetjes over de taal en Nederland.

Deze extra bronnen bieden super waardevolle context en praktische kennis waardoor je een dieper begrip van de Nederlandse taal en cultuur krijgt.

Werken op het juiste niveau bij de online Nederlandse lessen

Bij het kennismakingsgesprek, voorafgaand aan de online Nederlandse cursus, is het essentieel om:

 • een goed beeld van het niveau van jullie kind te krijgen
 • jullie doelen voor ogen te hebben

Hiermee kunnen we zorgen dat ons lesprogramma aansluit bij jullie leerdoelen en toekomstplannen.

Wij bepalen het taalniveau van je kind aan de hand van ons kennismakingsgesprek en overleggen samen met ouders of jullie kinderen beginners, basis of gevorderd zijn.

Dit helpt ons om een curriculum te kiezen dat aansluit bij het vaardigheidsniveau van je kind en de juiste mate van uitdaging biedt.

Heb je al een kijkje genomen in onze lesmethodiek van de online cursus? We zorgen dat we elke week een gezonde mix van grammatica-instructie, woordenschatoefeningen, spreekvaardigheidsoefeningen en culturele inzichten aanbieden om te zorgen dat jouw kind een complete leerervaring krijgt.

Daarnaast zijn al onze docenten PABO-leerkracht of VO-docent, en hebben ze ruime tijd ervaring in het onderwijzen van Nederlands op de basis- en/of middelbare school.

Een andere belangrijke factor die ouders vaak heel fijn vinden bij ons is de flexibiliteit van het lesrooster en de beschikbaarheid van onze live lessen.

Tijdens de kennismaking vragen wij namelijk altijd aan de ouders welke dagen en tijden hun kinderen beschikbaar zijn voor de les. Aan de hand daarvan kiezen wij een docent voor jullie kinderen uit waarvan wij weten dat dit matcht met jullie dagelijkse routine.

Vervolgens ziet de leerling wekelijks zijn docent 45 minuten per week en kan het huiswerk per whatsapp naar de leerkracht gestuurd worden.

Als ouder kan je altijd aan het begin of eind van de les even erbij komen om te vragen naar de voortgang. En twee keer per jaar krijgen onze leerling een toets en een rapport over de afgelopen periode van het taal-leertraject.

Tips voor het Beheersen van Nederlands door Online Lessen

Om het meeste uit je online Nederlandse lessen te halen, een taalbarrière te voorkomen en je taal-leerproces te versnellen, kunnen de volgende tips misschien handig voor jullie gezin zijn:

 • Zorg dat je kind de online Nederlandse les kan doen in een rustige (studie)ruimte waar hij of zij zich zonder afleiding concentreren op de les.
 • Stel specifieke taal-leerdoelen voor lange termijn met elkaar op (kinderen vinden dit vaak heel erg leuk) en bespreek hun toetsen en rapporten om hen gemotiveerd te houden
 • Oefen regelmatig het spreken van Nederlands. Of het nu met elkaar, met familie of met tijdens een sportmoment is, dat maakt niet uit.
 • Dompel jezelf onder in de Nederlandse cultuur door samen Nederlandse films te kijken, naar Nederlandse muziek te luisteren en Nederlandse boeken of nieuwsartikelen te lezen.
 • Gebruik online bronnen om je taalvaardigheden te versterken.
 • Blijf consistent met jullie studieroutine en maak elke dag een beetje tijd vrij (al is het maar 10 minuten) om Nederlands te oefenen.
 • Wees niet bang om fouten te maken – het omarmen van fouten als onderdeel van het leerproces zal je helpen je Nederlandse taalvaardigheid in de loop van de tijd te verbeteren.
 • Vier je vooruitgang en prestaties onderweg om gemotiveerd blijven en om door te gaan met je taal-leerreis.

Zo bouwt je kind zelfvertrouwen op in zijn of haar taalvaardigheden en werk je samen met je kind aan het beheersen van Nederlandse vloeiendheid op een leuke en boeiende manier.

Veelvoorkomende Uitdagingen bij het Leren van Nederlands en Hoe Deze te Overwinnen

Het leren van Nederlands, net als elke nieuwe taal, gaat gepaard met zijn eigen uitdagingen die obstakels kunnen vormen onderweg.

Veelvoorkomende moeilijkheden waarmee Nederlandse expatleerlingen worden geconfronteerd zijn bijvoorbeeld:

 • complexe grammaticaregels
 • hoe spreek je een bepaald woord of klank uit
 • het correct gebruik van “de” en “het” bij zelfstandige naamwoorden in de taal.

Daarnaast kan het beheersen van Nederlandse spreekwoorden en gezegden ook vrij lastig bij bij leerlingen die Nederlands als tweede taal spreken.

Om deze uitdagingen te overwinnen en je Nederlandse taalvaardigheden te verbeteren, kan je een paar handige strategieën gebruiken:

 • Breek complexe grammaticaregels op in beheersbare delen en oefen ze regelmatig om je begrip te versterken.
 • Focus op Nederlandse uitspraak door naar moedertaalsprekers te luisteren, hun intonatie na te doen en hardop te oefenen.
 • Maak flashcards om Nederlandse woordens te onthouden, je kunt ze eventueel ook nog op de juiste dingen in huis plakken. Dus het kaartje met “stoel” plak je op de “stoel”.
 • Vraag zo nu en dan feedback van je juf: hoe gaat het tijdens de les? Is het handig om bepaalde onderpen thuis nog eens door te nemen of te oefenen? Zijn er bepaalde boeken die we kunnen lezen?
 • Gebruik apps, zoals Google Translate, om je werk zelf alvast even te checken voordat je het inlevert bij je juf.
 • Blijf geduldig en houd vol in je taal-leerreis, want vooruitgang kost tijd en moeite, maar consistentie en toewijding leiden tot succes op de lange termijn.

Wij geloven dat jouw kind alle obstakels in je Nederlandse school of studie kan overwinnen en door inzet vooruitgang boekt richting vloeiend Nederlands spreken, schrijven en lezen.

Nederlandse Taalbronnen en Hulpmiddelen voor Online Leerlingen

Naast onze online Nederlandse cursus zijn er verschillende bronnen en hulpmiddelen beschikbaar om de taal-leerreis van jouw kind te ondersteunen en hun vaardigheid in het Nederlands te verbeteren.

Deze bronnen variëren van interactieve taalapps en online woordenboeken tot culturele websites en taaluitwisselingsplatforms, en zijn een handige tool om Nederlands te leren.

Taal-leerapps zoals Duolingo, Babbel en Rosetta Stone bieden interactieve lessen en oefeningen die erg handig kunnen zijn voor verschillende vaardigheidsniveaus. Deze apps bieden een leuke en boeiende manier om, naast de online Nederlandse lessen, extra te werken aan je Nederlandse woordenschat, grammatica en uitspraak te oefenen.

Online woordenboeken en taalhulpmiddelen zoals Linguee, Reverso en WordReference kunnen waardevolle bronnen zijn voor het opzoeken van Nederlandse woorden, zinnen en uitdrukkingen. Deze hulpmiddelen helpen jouw kind bij het uitbreiden van hun Nederlandse woordenschat en het verbeteren van hun begrip van de taal in bepaalde contexten.

Daarnaast zijn culturele websites zoals Jeugdjournaal heel interessant om inzicht te geven in de Nederlandse samenleving, tradities en actualiteiten, en geven je een dieper begrip van het Nederlandse nieuws, de cultuur en geschiedenis. Hierdoor krijgt je kind een bredere kijk op de Nederlandssprekende wereld.

Succesverhalen: Voorbeelden van Mensen die Nederlands Beheersen door onze Online Nederlandse Lessen

Honderden expatkinderen hebben in de afgelopen 10+ jaar dat Dutch for Kids bestaat, met succes de Nederlandse taal onder de knie gekregen door online lessen te volgen. Daar zijn we natuurlijk heel trots op en gelukkig mee. Ze hebben door veel te oefenen, de vloeiendheid en vaardigheid bereikt in het spreken, schrijven en begrijpen van Nederlands.

Hier een paar succesverhalen van onze klanten die super blij zijn met de effectiviteit van online taalleren en de transformerende impact die het kan hebben op iemands taalvaardigheden en culturele bewustzijn. Wil je meer succesverhalen lezen? Dat kan op onze pagina met referenties.

We wonen al tien jaar in het buitenland en Sophie (16) volgt sinds vier jaar wekelijks Nederlandse les bij Dutch for kids. Ze doet dit nog steeds met veel plezier. We zijn erg tevreden met haar voortgang en de flexibiliteit die Hinke toont in zowel de inhoud (focus op grammatica en spelling) als de planning van de lessen. Sophie wil in Nederland haar vervolgopleiding gaan doen en we hebben er alle vertrouwen in dat ze op basis van de Dutch for kids lessen de vereisten ten aanzien van de Nederlandse taal haalt.

My kid has lesson with juf Amarins for one year. We are non-Dutch speakers so we are very happy and lucky when my kid can keep his DUtch level with Dutch for kids. The teacher gives the intersting lesson, no stress, and suitbale with his level. So he got no problem with the online study. My kid is at Groep 4 and after one year he can go to Groep 5. We are sastified with Dutch for Kids, with the schedule and the teacher. We are absolutely no worried when my kid have taken the Lesseon from Dutch for kids.

Anouk heeft mijn 8 jarige jongens, die nog nooit Nederlandse les hadden gehad, binnen 3-4 maanden tijd op het niveau van groep 5 kunnen krijgen. Met haar positieve en vrolijke uitstraling wist ze mijn kinderen goed te motiveren voor de wekelijkse lessen.

Het lesmateriaal was erg overzichtelijk en Anouk paste de les aan voor het niveau van elk kind. De leesteksten waren altijd over recente gebeurtenissen die interessant waren voor de kinderen om te lezen. Ook gaf ze duidelijke uitleg over de Nederlandse grammaticaregels.

Anouk is een enthousiaste en zeer ervaren lerares die het leren en bijhouden van de Nederlandse taal voor elk kind op deze manier mogelijk maakt. We zijn net verhuisd naar Australië en zijn erg dankbaar voor de lessen met Anouk, die dienden om mijn tweeling voor te bereiden voor groep 5 van de Nederlandse School in Sydney. Dankzij Anouk kunnen ze zonder enig probleem instromen in de juiste groep voor hun leeftijd.

Ben je na het lezen van dit bericht enthousiast geworden om je dochter of zoon in te schrijven voor onze online Nederlandse lessen?

Wij staan klaar om jouw kind te helpen om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

Aanvraag les

Wilt u meer weten over hoe onze lessen uw kind kan helpen? Meld jullie nu aan voor een gratis proefles!

Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

 • Als u ook uw telefoonnummer opgeeft, dan kunnen wij u bereiken indien mailen niet lukt.
 • Vul hieronder de naam en geboortedatum van de leerling in. Wilt u meerdere leerlingen toevoegen? Druk dan op het +-symbool.
  NaamGeboortedatum (DD/MM/YYYY) 
 • Om een afspraak makkelijk in te kunnen plannen is het handig als we weten in welke tijdzone u zich bevindt.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijkbare berichten